Treo, a Artemis

• 3 Odpowiedzi
  • 1695 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Treo, a Artemis
« dnia: Październik 21, 2007, 13:54:11 »
Witam
Od miesiąca jestem użytkownikiem Artemisa M650 w sieci Orange. Do tej pory używałem palma i przestawienie się na Windows nie jest łatwe. Cacko fajne, jest w zestawie Automapa, ale mnie zaczyna denerwować. Małe litery, to co w Palmie było proste tu wymaga przegryzania się przez system, a szybkość działania jest naprawdę irytująca. O baterii nie wspomnę.
Jak sądzicie użytkownicy Treo - warto ten telefon sprzedać i kupić urządzenie z PalmOS? Nigdy nie trzymałem Treo w ręku, a ze specyfikacji wiem że nie ma wifi (bez żalu - jeszcze ani razu nie użyłem) i wbudowanej nawigacji (tego mi trochę szkoda bo M650 jest i AM za darmo).  Jaka jest wielkość fizyczna ekranu - porównywalna czy mniejsza (wiem że jest kwadratowa). Czy odtwarzacz mp3 i radio też ma?
Jakie jeszcze zalety, a jakie wady?
Pozdrawiam
Mirek

Odp: Treo, a Artemis
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 28, 2007, 23:09:42 »
Chcesz zachować Windows Mobile i jednoczesnie mieć telefon, którego da się normalnie używać jedną ręką, kup Treo 750 i przeflashuj do Windows Mobile 6.0

Będzie chodził szybciej i lepiej, choć na WM5 też może być.

Pozdrawiam,

V.

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 01, 2007, 20:40:41 »
Witam
Właśnie WM mi się nie podoba i dlatego myślę o zmianie. Myślałem o systemie Palm - Treo 680 lub 650. Tylko nie wiem czy to będzie dobra zmiana. Podajcie kilka zalet z Treo cobym łatwiej podjął decyzję.
Pozdro
Mirek

*

Offline vivid2

• **
  • 180
  • Sprzęt: PalmOne Treo 650 (4ever) + ZTE Blade
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 01, 2007, 22:46:10 »
Ja nie trzymałem w rękach Artemisa, także trudno porównywać. A o Treo 650 można powiedzieć kilka słów. Bezproblemowy palmfon, bardzo rzadkie resety przy sporej ilości programów działających w tle, odtwarza mp3, filmy, aparat VGA (żadna rewelacja ale czasem uda się ładne zdjęcie cyknąć). Dla mnie największą zaletą jest klawiatura. Lekko wypukła, dobre ułożenie klawiszy, sms i notatki pisze się błyskawicznie. Wadą może być wielkość i waga. Aczkolwiek miałem w rękach MDA i jest gabarytowo trochę mniejszy ale wcale nie lżejszy (moja subiektywna ocena). Ja się w każdym razie przyzwyczaiłem i dobrze mi się 650-tkę trzyma rękach. Co do softu to piszesz że korzystałeś już z PalmOS, nie będę się rozpisywał. Napomknę tylko że jest masa softu napisana pod Treo usprawniająca i umilająca korzystanie z niego. Radia nie posiada - ale można słuchać internetowego.

PalmIIIXE-->Clie PEG T-65-->Treo 650-->Treo 750v-->HTC Hermes-->Toshiba G900--Toshiba G910-->HTC Hermes-->Acer F-900-->ZTE BLADE-->SGS