Treo 680 + free TomTom w Niemczech

• 6 Odpowiedzi
  • 1932 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Petriwoj

• *
  • 79
  • Sprzęt: Kaiser@Era & Treo 680
Treo 680 + free TomTom w Niemczech
« dnia: Styczeń 11, 2008, 00:11:05 »
Zacząłem ten wątek w dziale Zakupy, ale bez odpowiedzi przez 2 dni. Więc zawężę pytanie do systemowego:
Na stronie Palm-Deutschland widzę, że ta sama promocja co w UK jest w Niemczech. Zastanawiam się tylko jaką w Niemczech dają mapę (UK+Ireland to trochę nie po drodze dla niemiachów). I przede wszystkim: jaki tam jest język PalmOS? Jakoś nie mogę wyczytać tego ze strony.  Czy w Treo 680 można zmienić język systemu?
Link:
http://eurostore.palm.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/ConsumerDE/en_US/-/EUR/ViewProduct-Start;sid=bJRkHG6VTfdkHCkT7uq86U4QYxPjksQCkZk=?ProductID=GenY9SCridUAAAEQRshiTbnu&CJDY9SCrySsAAAEQzRxiTbnv=E17Y9SCrjvUAAAESzBAky2pi
Napisane: Styczeń 10, 2008, 23:53:03
W starszych wersjach PalmOS robiło się Hard Reset i po wyczyszczeniu pojawiał się wybór jezyka. Ale czy działa to także w Treo 680?
Pozdrowienia
Petriwoj
pen&paper > Nino300 (WinCE) > Palm m100 > P IIIC > T|T3  > LifeDrive† > T|T3  > Kaiser (WM6) > Treo 680 > back to Kaiser

*

Dino_Zaurus

Odp: Treo 680 + free TomTom w Niemczech
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 11, 2008, 00:15:34 »
tak, angielski sobie wybierzesz po HR, ale klawiatura w Niemczech jest qwertz a nie qwerty :P niby nic a przeszkadza...
no i nie mam pojecia jakie mapy daja:P pewnie DE, Benelux i cos tam jeszcze... moze francje dorzucaja?

*

Offline Petriwoj

• *
  • 79
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 13, 2008, 23:04:18 »
Tak mi odpowiedział Palm Customer Service:
"Please do specify which keyboard configuration you wish, as for Germany the default keyboard is Qwertz. We will then ensure that you will have the international keyboard (Qwerty)."
(Rzeczywiście, przy zamówieniu można wybrać QWERTY)

Co do załączonej mapy napisali tylko tyle:
For shipping in Germany, the appropriate currency, prices and GPS bundle will be applied.

Nawet wolę mapę niemiecką niż Województwa Wielkobrytyjskiego. Reszta jest bez zmian. Poza ceną: 269 GBP vs. 399EURO =  ok. 149zł drożej w Niemczech.

Pozdrowienia
Petriwoj
pen&paper > Nino300 (WinCE) > Palm m100 > P IIIC > T|T3  > LifeDrive† > T|T3  > Kaiser (WM6) > Treo 680 > back to Kaiser

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
  • Sprzęt: Sony Xperia Z3, Sony Smartwatch 3
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 13, 2008, 23:32:39 »
Życzę powodzenia w kupowaniu.
Sam bym sobie chętnie kupił bo mam ogromną chrapkę na Treo, ale nawigacji nie potrzebuję, a na Allegro kupię taniej niż tam.

Po zakupie napisz czy jesteś zadowolony.  :ok:

*

Offline Petriwoj

• *
  • 79
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 16, 2008, 23:00:02 »
na Allegro kupię taniej niż tam.
Zacząłem od obwąchania cen na Allegro, ale to jakieś sklepy, w których nie można płacić kartą. Na pewno są świetne, ale miałem inną opcję. Cena na Allegro: 1380 zł, to tyle samo co za Treo 680 w eStore Palma w Niemczech (w UK wychodzi jeszcze taniej). Tylko że dostaję dodatkowo odbiornik GPS Palm, uchwyt na szybę, ładowarkę samochodową do Treo i do GPSa i na karcie SD TomToma z mapami (w wypadku zamówienia z terenu Niemiec będzie to mapa Niemiec, Austrii i Szwajcarii; jak znalazł na narty   :D  Oprócz tego mam pewność, że jest to nowy towar (tak powiedziała konsultantka w Palmie UK) a nie np. egzemplarz "refurbished".

Po zakupie napisz czy jesteś zadowolony.  :ok:
Już jestem zadowolony. Złożyłem zamówienie przez mojego Kamarada w Pasewalku. Powinno dojechać za 2 dni. Zadowolona jest też moja żona, bo dostanie Kaisera vel VarioIII. Nigdy go nie polubiłem, więc rozstajemy się za porozumieniem stron, czyli bez orzekania o winie. 
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2008, 01:17:07 wysłana przez Petriwoj »
Pozdrowienia
Petriwoj

*

Dino_Zaurus

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 17, 2008, 01:40:07 »
gratuluje i polecam sie jako stary treownik w razie potrzeby supportu.

*

Offline Petriwoj

• *
  • 79
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 17, 2008, 21:00:05 »
Ponieważ był inny adres odbiorcy Treo i inny adres (nawet inny kraj) odbiorcy faktury, więc Palm EuroStore wygenerował maila z prośbą o potwierdzenie telefoniczne. Wszystko OK. Ale na koniec rozmowy zapytałem bardzo miłą panią Gabi z Palm Customer Service, kiedy Palm Inc. zauważy, że nie ma już granicy i że można paczkę od Palma zawieźć bezproblemowo parę kilometrów dalej przez tego samego kuriera. Powiedziała, że mają dużo zapytań z Polski i Czech i będą starali się wkrótce objąć wysyłką także nasz kraj. Myślę, że jakaś mała akcja mailowa mogłaby sprawę przyspieszyć.  To co, Rodacy? PO MAILU DO PALMA? Niech nas zauważą!
http://eurostore.palm.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/ConsumerEN/en_US/-/GBP/CustomerService-Contact;sid=2LkUR24vqHEURSmgarXMsk6r1z6TycS4JbQ=#q4

PS. Kłamałem z tym "bezproblemowo". Wiem jakie są drogi  :grin:
Pozdrowienia
Petriwoj