Polskie znaki w zapisanych stronach i przeglądarka domyślna (Treo 680)

• 2 Odpowiedzi
  • 1723 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Rafalki33

• 32
  • Sprzęt: Treo 680, Nokia E71, Motorola Defy w drodze
Witam
Mam pytania dwa o pewną funkcjonalność na moim Treo.
O pomoc kolegów użytkowników proszę uprzejmie :)

1. Wiecie może jak ustawić pod Treo 680 jako domyślną przeglądarkę małą Operę ?
Standardowo jak chcę przeglądać jakieś zapisane na karcie strony to wyskakują mi w Blazerze.
Chciałbym w tej roli Operę przetestować ale nie mam pojęcia jak to podmienić na jakiś czas chociaż.

2. Lubię bardzo chomikować na karcie różne ciekawe informacje (zapisane najczęściej strony HTML) i przeglądać to sobie potem offline jadąc na przykład do pracy.
Używam najczęściej do tego rozszerzenia ScrapBook spod Mozilli pod WinGrozą.
Nie pamiętam w sumie jak to było na starym ROMie jakiś jeszcze jakieś dwa miesiące temu ale teraz na sporej ilości tak zapisanych stron nie mam polskich ogonów :(
Z tego co kojarzę to wcześniej miałem bo na pewno brak bym zauważył.
W rozkładzie jazdy (paczka ze strony ZTM), który w całości mam rozpakowany na karcie polskie znaki jednak mam ...
Mam obecnie ten nowy ROM Treo680-1.12-ROW a na tym spolszczenie Rewuckiego.

Jakieś sugestie ?
Szukałem kilka razy i albo byłem zbyt zaspany albo tam nie ma = w Blazerze i w ScrapBooku możliwości ustawienia kodowania stron.
Bo myślałem, że tam, się namieszało i sobie poprawię zmieniając na ISO-8859-2 czy też Windozowe ... poeksperymentowałbym jakbym to znalazł ...

Z góry dzięki za pomoc.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 03, 2008, 20:05:44 wysłana przez Rafalki33 »

Odp: Polskie znaki w zapisanych stronach i przeglądarka domyślna (Treo 680)
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 18, 2008, 22:00:32 »
Witam
Mam pytania dwa o pewną funkcjonalność na moim Treo.
O pomoc kolegów użytkowników proszę uprzejmie :)

1. Wiecie może jak ustawić pod Treo 680 jako domyślną przeglądarkę małą Operę ?
Standardowo jak chcę przeglądać jakieś zapisane na karcie strony to wyskakują mi w Blazerze.
Chciałbym w tej roli Operę przetestować ale nie mam pojęcia jak to podmienić na jakiś czas chociaż.

2. Lubię bardzo chomikować na karcie różne ciekawe informacje (zapisane najczęściej strony HTML) i przeglądać to sobie potem offline jadąc na przykład do pracy.
Używam najczęściej do tego rozszerzenia ScrapBook spod Mozilli pod WinGrozą.
Nie pamiętam w sumie jak to było na starym ROMie jakiś jeszcze jakieś dwa miesiące temu ale teraz na sporej ilości tak zapisanych stron nie mam polskich ogonów :(
Z tego co kojarzę to wcześniej miałem bo na pewno brak bym zauważył.
W rozkładzie jazdy (paczka ze strony ZTM), który w całości mam rozpakowany na karcie polskie znaki jednak mam ...
Mam obecnie ten nowy ROM Treo680-1.12-ROW a na tym spolszczenie Rewuckiego.

Jakieś sugestie ?
Szukałem kilka razy i albo byłem zbyt zaspany albo tam nie ma = w Blazerze i w ScrapBooku możliwości ustawienia kodowania stron.
Bo myślałem, że tam, się namieszało i sobie poprawię zmieniając na ISO-8859-2 czy też Windozowe ... poeksperymentowałbym jakbym to znalazł ...

Z góry dzięki za pomoc.

Ja mam polonizacje rewuckiego i sa PL LITERKI :)<br> Jesli chodzi o rozklady jazdy ZTM to polecam przewodasa http://www.szulat.republika.pl/przewodas/ i bazy dla W-wy http://42.pl/przewodas/ Program jest 1000 razy lepszy i ma wiecej mozliwosci niz rozklady ztm off-line w html

*

Offline Rafalki33

• 32
  • Sprzęt: Treo 680, Nokia E71, Motorola Defy w drodze
Odp: Polskie znaki w zapisanych stronach i przeglądarka domyślna (Treo 680)
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 20, 2008, 13:30:01 »
Dzięki ale Przewodas mi szybko przeszedł i od miesięcy nie używam. Jakoś tak nie podaje mi połączeń tak abstrakcyjnych jak sobie lubię wymyślać :)
Albo podaje ich tyle, że przeglądnięcie standardowych rozkładów trwa krócej.
Wolę rozpakowany na karcie rozkład ze strony ZTM + mam podlinkowanych kilka konkretnych linii do szybkiego podglądu.
Tutaj polskie znaki mam.
Nie mam tylko w zapisanych offline stronach które zapisuję czasem na PCie ScrappBookiem pod Mozillą.
A kiedyś miałem i nie wiem czy coś się porobiło w Scrapbooku czy w systemie Treo czy w przeglądarce na Treo a nie mogę znaleźć tam ustawień kodowania aby sobie poeksperymentować.