Treo 650

• 11 Odpowiedzi
  • 3168 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Treo 650
« dnia: Styczeń 15, 2006, 15:18:22 »
Witam forumowiczow !
Na poczatek mam pytanie dotyczace  video.Internetowe strony podaja ze Treo pozwala na odtwarzanie video, a takze
obsługuje wszystkie popularne formaty video.Probowalem odtworzyc teledysk (format MPEG Layer-3) na ekranie Treo 650 jednak nie wiem jakiego programu nalezy uzywac do tego celu.RealOne Player jest tu przeznaczony tylko do odtwarzania audio. Jak uporac sie z ta zagwozdka?Jakiego pragramu uzyc?

*

Offline Poklik

• 2379
    • http://www.poklik.yoyo.pl
  • Sprzęt: eee... 901
Treo 650
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 15, 2006, 15:30:08 »
Standardowa już odpowiedź :D
Odtwarzacz: TCPMP.
Konwerter (choć nie jest konieczny): Pocket DivX Encoder.

Treo 650
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 15, 2006, 19:15:29 »
Wielkie thx Poklik za info. :) .Jeszcze jedno.Palma nie moge wlaczac standardowo przyciskiem jesli nie jest uzywany przez jakas godzine.Dlaczego tak sie dzieje?

*

Offline Kusiu

• 3968
Treo 650
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 15, 2006, 20:23:56 »
Cytat: "Anzelm_32"
Palma nie moge wlaczac standardowo przyciskiem jesli nie jest uzywany przez jakas godzine.

Czyli jak go włączasz?

Dlaczego tak sie dzieje?

U mnie nigdy tak nie było, jaką masz wersję soft-u?

Treo 650
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 15, 2006, 21:45:47 »
Cytat: "Kusiu"
Czyli jak go włączasz?
U mnie nigdy tak nie było, jaką masz wersję soft-u?

Wlaczam po "chamsku"czyli odlaczam od baterii na chwile Palma by zaraz polaczyc ponownie.To skutkuje ale nie tak to ma przeciez wygladac.
Wersja to Palm OS Garnet v.5.4.7

*

Offline Kusiu

• 3968
Treo 650
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 16, 2006, 01:56:23 »
Wersja to Palm OS Garnet v.5.4.7

Chodzi mi o wersję oprogramowania - w aplikacji Phone (zielona słuchawka) wejdź do górnego menu i wybierz Options/Phone Info, interesują Cię pola "Firmware" i "Software".

Ogólnie rzecz biorąc ten problem z niewłączającym się Treo nie powinien mieć miejsca bez względu na rodzaj softu, ale nie zaszkodzi sprawdzić co masz.

Treo 650
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 17, 2006, 01:47:15 »
To prawdopodobnie wada fabryczna.Odwiedzilem serwis i wymieniono mi sprzet na nowy.
Software to Treo650-1.03a-VZW sprawdzilismy co mam ;).Generlanie nie za dobrze rozpoczela sie moja przygoda z Treo 650 mam jednak nadzieje ze to zle dobrego poczatki bo sprzet jest naprawde wspanialy.Zakupilem karte pamieci SD 512 MB w planach mam zakup sluchawek stereo.Dzieki czemu bede uzywac Treo zamiast iPoda.

Dzieki Kusiu za zainteresowanie moim problemem :)

*

Offline Kusiu

• 3968
Treo 650
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 17, 2006, 02:15:49 »
Widzę, że to Verizon czyli w Polsce tego nie używasz ;)

Najnowsza wersja softu dla Treo 650 Verizon to 1.04: http://www.palm.com/us/support/downloads/treo650updater/verizon.html

Jeżeli czujesz się na siłach to update jest zalecany, głównie ze względu na lepszą obsługę pamięci, będziesz miał więcej wolnego RAM-u.

Treo 650
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 18, 2006, 05:06:33 »
Zgadza sie mam umowe z Verioznem .Okazalo sie ze i ten wymieniony egzemplarz  Treo posiada ta sama wade co poprzedni..Tym mrazem nie wymienili mi sprzetu a nakazli na telefoniczny kontakt z firma. Sprawa jest rozwojowa  :).Thx za link.

*

Offline kov007

• **
  • 232
  • Sprzęt: Nokia E61i, Palm Tungsten T3, Cybook
Treo 650
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 20, 2006, 14:12:02 »
Jedno pytanko odnosnie filmow. Zauwazylem ze w najnowszej wersji Pocket DivX Encodera 3.6.0 nie mozna konvertowac audio do ogg a jedynie do mp3, znowu  TCPMP nie obsluguje mp3 macie na to jakis sposob ? poza korzystaniem zestarszej wersji Pocket DivX Encodera - a jezeli tylko to rozwiazanie to czy jestescie w posiadaniu wersji z mozliwoscia dodawania napisow ?

Treo 650
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 21, 2006, 17:06:07 »
Generalnie swoje pytanie kieruje do Kusiu bo chyba jest jednynym posiadaczem Treo 650 na tym forum.

A wiec tak. Czy probowales uruchomic na swoim pamie wifi, jesli tak to czy z sukcesem? Chodzi oczywiscie o wifi na sdio a nie te wielgachne plecki. Na forach zagranicznych pisza ze niektorym sie udaje niektorym nie.
A zastanawiam sie nad zmiana telefonu na Treo ale nie mam gdzie go przetestowac organoleptycznie, a w ciemno nie chce kupowac. Cale zycie korzystalem z palmow ale cos mnie podkusilo i kupilem sobie XDA IIs miedzy innymi dlatego ze mialo wifi ktore jest dla mnie wazne. A na Treo jeszcze nic nie bylo wtedy. Bylbym nawet w stanie przebolec brak tego wifi ale musialbym wlasnie pobawic sie treowka i zobaczyc czy reszt jest w stanie nadrobic brak wifi.

*

Offline Kusiu

• 3968
Treo 650
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 07, 2006, 17:14:43 »
Cytat: "samedi"
Generalnie swoje pytanie kieruje do Kusiu bo chyba jest jednynym posiadaczem Treo 650 na tym forum.

Coś mi ten temat umknął :oops:

A wiec tak. Czy probowales uruchomic na swoim pamie wifi, jesli tak to czy z sukcesem?

Niestety nie mam w tej kwestii doświadczenia.

Chodzi oczywiscie o wifi na sdio a nie te wielgachne plecki.

One są duże ponieważ jest w nich dodatkowa bateria, która umożliwia kilkanaście godzin pracy przy włączonym WiFi.