Witam.
Po moich długich bojach z wince, jlime, róźnymi komórkami i tylko częściowym sukcesie
z okazji zbliżających się świąt chcę kupić sobie treo 600.
Nie bardzo znam się na palmach więc muszę prosić o pomoc

.
Ma najważniejsze dla mnie cechy, czyli telefon komórkowy z gprs i klawiaturkę co umożliwia dostęp do sieci zawsze i wszędzie

Niestety z tego co wyczytałem to jest klika rzeczy które mogą być problematyczne.
Przede wszystkim rozdzielczosć ekranu 160x160 (wiem że treo 650 ma 320x320 ale za drogie jest jak na telefon

) to jest b. mało, wiem że to telefon itd. ale mam jedno zasadnicze pytanie: używam jornady z ekranem o rodzielczości 640x240 do surfowania po necie czy przesiadka na treo będzie bardzo bolesna

?
Prędkość procesora tu mam największe wątpliwości bo znowu jornada ma procesor 133mhz i jest wooolna, beznadziejnie, wiem że w treo jest palmos i jest mniej wymagający, ale czy nie będzie się "ślimaczyć"?
Czyli np. chcę wysłać sms i muszę 20 sekund czekać aż się załaduje (chyba przesadziłem

)
Ewentualnie czy da się podkręcić procesor kosztem baterii?
Jak wygląda przeglądanie www, jaka jest kompatybilność stron z palmową przeglądarką www, gorzej niż w IE 3.0?
Acha i jeszcze taka mała prośba, nie mogę sobie wyobrazić rozmiarów treo wszystkie zdjęcia w sieci albo są zrobione z makro, albo niewyraźne, czy ktoś mógłby zrobić zdjęcie porównawcze z paczką chusteczek do nosa ?
I wygląda odpalanie wielu programów naraz?
Bo chciałbym żeby na raz działało Radu-Gadu, odtwarzacz mp3, przeglądarka www.
Rozumiem, że w treo jest maszyna javy, czy to SuperWaba czy coś innego, obsługuje normalne komórkowe midlety?
Jak z wydajnością treo w grach? wiem że super grafiki się na tym nie uzyska ale interesują mnie gry strategiczne i jakieś strzelanki wesoły przejrzałem kilka serwisów z softem dla treo i dużo aplikacji obsługuje rozdzielczości od 320x320 :/
I ostateczne pytanie o ceny treo na allegro nie są zawyżone ? tak na pierwszy rzut oka wydają się ok ale na razie się na tym nie znam wesoły,
Wydaje mi się że tak to mi tylko w erze dopasują ale spytać nie zaszkodzi