Treo 650 - problem przy włączonym telefonie

• 6 Odpowiedzi
  • 1592 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline miloszz

• 359
  • Sprzęt: BlackBerry, a w szufladzie: plamOne Treo 650, Tungsten|T2, palm m505
« dnia: Lipiec 24, 2006, 10:41:25 »
Witam!

Stałem się ostatnio szczęśliwym posiadaczem Treo 650. Moją radość zaburza jednak jeden problem:
gdy włączony jest moduł telefoniczny (jestem zalogowany do sieci), palmtop czasami "zamiera". Objawem jest około minutowe opóżnienie w reakcjach na kliknięcia klawiatury lub ekranu. Czy jest jakiś sposób na rozwiązanie tego problemu? Myślałem że może sim źle styka. Po poprawieniu (podłożyłem kawałek papieru pod kartę) przez jakiś czas działał dobrze, ale potem znowu zaczął sie sypać :(

Proszę o pomoc..
Jeżeli masz niepotrzebną plastikową osłonę do Tungstena T|T/T|T2, proszę, skontaktuj się ze mną.

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 25, 2006, 01:23:46 »
Sprawdz czy tak samo sie dzieje na czystym systemie - niestety wiaze sie to z hard resetem :(
Pamietam, ze jak mialem Treo 650 to rowniez przez pewien czas mialem takie objawy i na 90% jestem pewny, ze jakis doinstalowany program byl tego przyczyna.

Jeszcze jedno - masz wgrany najnowszy update/firmware?

*

Offline miloszz

• 359
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 25, 2006, 09:10:59 »
Przy wyłączonym module telefonicznym wszystko działa. W ogóle to jest jakieś dziwne. Wczoraj (po napisaniu posta) działał mi cały dzień... Również podejrzewam jakiś program, ale czytałem też, że winna może być SIM-karta. Podobno wymiana na nową i hard reset często pomaga. W środę idę do salonu Ery po nową :)

Jeśli chodzi o software, to nie mam najnowszego (mam 1.13, jest do ściągnięcia 1.20). Chętnie bym upgrade'ował, ale nie mam kabla  :( Zamierzam go jednak niedługo kupić, albo pożyczyć (jak znajdę kogoś z takowym) ;) Teraz do przerzucania plików korzystam z irdy.

A Ty pozbyłeś się tych objawów czy Treo? ;)
Jeżeli masz niepotrzebną plastikową osłonę do Tungstena T|T/T|T2, proszę, skontaktuj się ze mną.

*

Offline Andrew_j

• 251
    • www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 25, 2006, 09:55:54 »
nie wiem czy to pomoże ale Treo 650 soft 1,20 sieć ERA, karta sim ma conajmniej 3 lata i nie zauwazylem (odpukać) wspomnianych objawów...
REGULAMIN

*

Offline miloszz

• 359
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 25, 2006, 11:26:35 »
Dzięki! :) Może to w takim razie kwestia softu... To teraz tylko kabel musze zdobyć... Czy nada się do upgrade'u nieoryginalny kabel sync&charge?

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 26, 2006, 02:16:27 »
Upgrade mozna zrobic tez z karty pamieci, w necie jest duzo opisow.

*

Offline miloszz

• 359
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 26, 2006, 09:27:52 »
Karty pamięci też nie mam :( Chyba zainwestuję w kabel, bo transfer przez irdę mnie nie satysfakcjonuje za bardzo - jest straszliwie wolny....

PS
Treo działa coraz lepiej - już nie tak często łapie zgony ;) Nic z nim wielkiego nie robiłem. Całymi dniami się nim bawię :)