Problem z TREO650

• 10 Odpowiedzi
  • 2173 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z TREO650
« dnia: Czerwiec 18, 2006, 23:26:06 »
Cześć, nowa a zaczyna od prośby...

Mam problem mój Palmone zaczął od jakiegoś czasu sam się wyłączać, nie jest to jakieś częste i strzaszne, ale denerwuje. Wygląda to tak że czasem kiedy jest wyłączony (ekran) i ponownie go włączam, to treo się restartuje, czasem też bawiąc się nim, na przykład netem, albo czytając PDF tez się wyłącza i włącza automatyczne, na szczęście dzieje się to migusiem i już znów można szaleć.
Wiecie może co jest przyczyną i jak można to unicestwić ;) THX

*

lucass

Problem z TREO650
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 19, 2006, 09:17:36 »
mhm...to zalezy co masz zainstalowane....rozne programy tak działaja choc nie powinny, czy probowałas zrobic backup na karte, wyjac ja, zrobic Hard Reset i sprawdzic czy na czystym systemie tez sie tak dzieje ?

Problem z TREO650
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 19, 2006, 20:38:31 »
Jak zrobić hard reset? nie mam za dużo programów i rzeczy na palmie, nie dzieję się tak jeśli nie ma w nim karty sim, jeśli jest to czasem się resetuje.

*

lucass

Problem z TREO650
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 19, 2006, 20:56:05 »

Problem z TREO650
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 19, 2006, 21:29:27 »
Zrobiłam... zobaczymy czy działa, ale znalazłam jeszcze coś takiego.

Phone powers off

Does your phone power off randomly or when you touch the top (not the Treo, but the phone)? I was fighting this for some time, until NeoBackup posted a fix for this:

My T650 GSM UNBRANDED UNLOCKED has the same problem...but its easy to fix...for thoes of you who had a T600 with the buzz issue, you will remeber my cig paper fix...well this one uses a bit of the cardboard from ...yep a ciggie box...cut a pice of thin card the same shape as your SIM card insert this behind the SIM in the holder then place the whole thing back into the phone ........

widziałam że na karcie Orange się restartuje, a na Erze wygąda że nie...
Moze to ma coś wspólnego z grubaością karty sim, niby wszystkie takie same ale może się różnią minimalnie....

na razie wrzuciłam Orange i czekam na restarta, a raczej na jego brak.

*

lucass

Problem z TREO650
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 19, 2006, 21:39:32 »
no nie chodzi o grubosc karty ale o ilosc Voltów jak sie nie myle :P mam ere i martwe treo wiec nie pomoge niestety sprawdzajac.... u siebie ... sprawdze moze jutro na drugim egzemplarzu treo w pracy na karcie ery i orange ...

Problem z TREO650
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 01, 2006, 10:33:31 »
I jak masz jakiś pomysł?

*

lucass

Problem z TREO650
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 01, 2006, 10:47:48 »
mhm...sprawdziłem na wszystkich trzech operatorach i na czystym systemie i nic..... moze wymien karte u operatora na jakas nowsza ?
Powinni to zrobic za kilka złotych lub za darmo...pojdz z telefonem do salonu i powiedz jaka jest sytuacja.... niestety na odległośc nie mam jak pomóc, musiałbym zobaczyc i wziasc go w rece....

PS : Ewentualnie jezeli mi w Orange działa, a tobie w Erze , a ja uzywam Ery a ty orange , to zamienie mojego sprawnego CZARNEGO !!!! Treo 600 na twój niesprawny T650 :P :D

Problem z TREO650
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 01, 2006, 11:51:39 »
Sprawdziłam na trzech różnych operatorach i się restartuje na wszystkich...
zamiana niestety odpada :)
powiedz mi tylko czy jest możliwość żeby w polsce gdzieś to naprawić, czy jakiś mój miastowy serwis GSM sobie poradzi?? Wim że jak się do nich przyjdzie z popularną nokią to nie ma problemu, ale co z mało popularnym treo??
Ile taka naprawa może kosztować, wiem, że trudno oceniać, skoro nie znasz nawet przyczyny.
A może wgrać jakieś inne oprogramowanie niż to które posiadam czyli 1.20 dla treo unlocked GSM, może wgrać system z jakiegoś operatora, albo coś ;)
Dziękuję za pomoc :*

Problem z TREO650
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 01, 2006, 11:56:07 »
Wim że się nie mówi wim tylko wiem ;)czasem tylko moja klawiaturka o tym zapomina

*

lucass

Problem z TREO650
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 01, 2006, 12:39:00 »
trudno powiedziec...zwykły serwis gsm nie zdiagnozuje problemu....
wejdz jeszcze na strone www.treo.pl, glownego dystrybutora Treo w Polsce, firmy MDS. Proponuje zapytac ile u nich kosztuje usługa serwisowa.... oni raczej napewno znaja sie na tym sprzecie!