Problem z głośnikiem w TREO 600

• 3 Odpowiedzi
  • 1498 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline miyek

• 14
  • Sprzęt: Obecnie: Samsung Omnia; Poprzednio: HTC Tytn 2, Xda Orbit, Eten x500, Eten m700, MIO a701, treo750, spv m5000
Problem z głośnikiem w TREO 600
« dnia: Kwiecień 12, 2007, 11:31:57 »
Witam wszystkich,

jestem posiadaczem treo 600 i od jakiegoś czasu zauważyłem, że telefon(głośnik) podczas rozmowy "buczy" (takie charakterystyczne buczenenie, jakie słychać kiedy telefon znajduje się bilsko jakiegoś głośnika, np.  od radia).  Z mojej strony (osoby przyjmującej rozmowy) rozmówce słychać w miarę wyraźnie, natomiast osoba z którą rozmawiam bardzo słabo lub wogóle mnie nie słyszy przez to buczenie, które zagłusza mój głos.  Mam takie wrażenie jakby mikrofon i słuchawka w telefonie robiła pewnego rodzaju sprężenie powodujące dany charakterystyczny dźwięk.

Czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem? (nie koniecznie przy telefonie treo 600)
Może jest to wina oprogramowania, bądź usterka mechaniczna?

Z góry dziękuje za pomoc.

*

Offline Kusiu

• 3968
Odp: Problem z głośnikiem w TREO 600
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 13, 2007, 23:38:12 »
Co do winy oprogramowania - najprościej sprawdzić to poprzez zrobienie hard resetu i przetestowaniu Treo na czystym systemie, wtedy będziesz miał jasny obraz sytuacji. Przetestuj też Treo używając zestawu słuchawkowego, to też może wiele wyjaśnić.

*

Offline miyek

• 14
  • Sprzęt: Obecnie: Samsung Omnia; Poprzednio: HTC Tytn 2, Xda Orbit, Eten x500, Eten m700, MIO a701, treo750, spv m5000
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 16, 2007, 09:55:24 »
Sprawdziłem dwie opcje, tzn.  wykonałem hard reset i sprawdziłem na słuchawkach.

Po wykonaniu resetu telefon nadal się tak zachowywał jak przedtem, natomiast po podłączeniu zestawu słuchawkowego "buczenie" nie występuje.

Zatem uszkodzeniu uległo coś w telefonie?

*

Offline grimor

• 26
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 24, 2007, 17:48:56 »
Mam ten sam problem z tym samym modelem czasami jest dobrze, ale wieksozc ludzi skarzy sie ze podczas rozmowy ze mna narzeka ze slyszy brzeczenie. Nie wiem jaki jest tego powod.

Prosze o Pomoc ! grimor.mc@gmail.com
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2007, 15:55:11 wysłana przez grimor »