Mialem PocketPc a teram mam treo

• 5 Odpowiedzi
  • 1868 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline cassiopeia

• 293
  • Sprzęt: Xperia X1, HTC Touch, Toshiba Tecra M7 TabletPC (Vista Bussines)
Mialem PocketPc a teram mam treo
« dnia: Lipiec 01, 2007, 00:00:48 »
Zawsze mialem PocketPC i bardzo go lubie. Jednak w dniu dzisiejszym spotkala mnie rzecz zaskakujaca. A mianowicie:
Moja corka uczestniczy w programie polegajacym na testowaniu nowej szczepionki. Po szczepieniu dane o zachowaniu dziecka przesyla sie do centrali przy pomocy Treo ( treo dostal każdy z uczestnikow ). Niestety każdy z egzemplarzy Treo przy wlaczeniu uruchamia program do przesylania tych danych. Nie ma mozliwosci uruchomienia Treo "normalnie". Jak to obejsc. Jak zdjac ta blokade. Te egzemplarze sa specjalnie przygotowane do tego badania.

*

lucass

Odp: Mialem PocketPc a teram mam treo
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 01, 2007, 20:36:34 »
po pierwsze wyjmij karte przy uruchamianiu, po drugie zrob zdjecie co sie wlacza, po trzecie po HR powinienes miec czysty system...ale stracisz program do wysylania danych, po czwarte...ktore treo masz...

*

Offline vivid2

• **
  • 180
  • Sprzęt: PalmOne Treo 650 (4ever) + ZTE Blade
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 02, 2007, 11:46:26 »
jeśli zrobi backup to zawsze może odzyskać ten program, o ile oczywiście sam soft nie jest tak zmodyfikowany. A można wyjść z programu? I czy Treo działa wtedy normalnie? Bo jeśli tak, to chyba nie jest to aż tak bardzo niewygodne.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2007, 11:49:58 wysłana przez vivid2 »
PalmIIIXE-->Clie PEG T-65-->Treo 650-->Treo 750v-->HTC Hermes-->Toshiba G900--Toshiba G910-->HTC Hermes-->Acer F-900-->ZTE BLADE-->SGS

*

lucass

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 02, 2007, 11:52:41 »
jak ma zrobic backup jak nie moze niczego innego uruchomic? jedynie moze palm desktop zainstalowac i zrobic synchronizacje jezeliu ma kabelek z przyciskiem, albo wymusi ja z poziomu komputera :P a i wtedy nie wiadomo czy odzyska wszystko :P

*

Offline cassiopeia

• 293
  • Sprzęt: Xperia X1, HTC Touch, Toshiba Tecra M7 TabletPC (Vista Bussines)
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 02, 2007, 12:43:31 »
Jest to Treo 650. Nie dziala normalnie. Po wlaczeniu odrazu widac strone do przesylania danych. I nic innego nie dziala.

*

Offline vivid2

• **
  • 180
  • Sprzęt: PalmOne Treo 650 (4ever) + ZTE Blade
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 02, 2007, 22:46:18 »
OK, mój błąd. Rzeczywiście klops. W sumie jedyne to chyba HR. Jeśli to nie pomoże to zmienić soft. Ale wtedy z programu nici.
PalmIIIXE-->Clie PEG T-65-->Treo 650-->Treo 750v-->HTC Hermes-->Toshiba G900--Toshiba G910-->HTC Hermes-->Acer F-900-->ZTE BLADE-->SGS