Co do kosztów to najtaniej np. na ebay-u chodzą Treo 650 GSM z sieci Cingular ze zdjętym simlockiem. Oczywiście będą działały bezproblemowo w Polsce, ale musisz się upewnić, że simlock jest zdjęty na 100%.
Czy cos dodatkowego warto w US jeszcze dokupic (pomijajac etui)?
Karty pamięci mają porównywalną cenę w Polsce więc ze względu na gwarancję raczej nie warto, folia na ekran (np. Brando) też ma w Polsce przyzwoitą cenę. Na pewno tańsze w USA są takie akcesoria jak etui, dodatkowe rozkładane klawiatury (irda, bt), stacje dokujące i inne oryginalne akcesoria.
Taka przejscioweczke zeby pasowalo do naszego gniazdka el. to kupiles juz w Polsce? Mozna to dostac?
Zasilacz jest uniwersalny a w komplecie dostajesz chyba wszystkie końcówki przydatne na świecie, w tym taką przystosowaną do polskich gniazdek. Przynajmniej tak jest w klasycznej wersji GSM Unlocked od Palm-a, nie wiem czy np. Cingular również oferował taki sam zestaw, sprawdź.
Ile Ty dales za to cacko w USA?
Ja je kupowałem prawie rok temu więc ceny były zupełnie inne, zapłaciłem bodajże $650 (dolar kosztował wtedy lekko ponad 3zł).