wi-fi w e740

• 9 Odpowiedzi
  • 2275 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline xpablo

• 1294
wi-fi w e740
« dnia: Czerwiec 02, 2004, 19:31:45 »
Mam problem z ustawieniem wi-fi. Ustawiam połączenie ad-hoc w pockecie i PCecie. IP PCeta 192,168,0,1; pocketa 192,168,0,2 (maski 255,255,255,0). I niby sprzety się łączą. Pecet pokazuje że się połączył, siła sygnału znakomita. Ale toshiba ma problem z z 'widzeniem' blaszaka.w zakładce settings>system>wireless LAN Utility>config nie 'widzi' połaczenia. A jak klikne na zakładkę settings>system>wireless LAN Utility>scan widzi połaczenie, siłe itp. Czy ktoś z was ma moze pomysł co z tym zrobić? Czy w toshibie z pola 'scan' mam jakoś wybrac to poączenie czy jak? brak mi juz pomysłów
(aha sprzęt w blaszaku d-link DWL-510 system XP)

*

Offline Maap

• 737
wi-fi w e740
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 02, 2004, 19:54:28 »
Mam e740 i nie miałem nigdy problemu z uzuskaniem połączenia czy to z HotSpotami czy Ad-hoc. Tyle że ja używałem do tego celu zawsze programu Pocket WINC.
http://www.pdaclub.pl/view.php?str=pocket%20winc&news_id=5954

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
wi-fi w e740
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 02, 2004, 20:50:55 »
Pocket Vinc jest znakomitym programem snifujacym, umozliwia dynamiczny (bez resetu) zwalnianie i przydzial dhcp, sprawdzanie ping, tracert i inne ale nic nie wiem by mial w sobie jakas dodatkowa funkcjonalnosc dzieki ktorej polaczenie jest mozliwe a BEZ NIEGO NIE. Innymi slowy jesli udalo sie z nim to musi sie udac i bez niego.

*

Offline Maap

• 737
wi-fi w e740
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 02, 2004, 21:18:14 »
Jasne PERŁA że albo działa albo nie. Systemowy soft do wi-fi w e740 jest jaki jest i nie daje takich możliwości jak PocketVinc. Dlatego ja używałem PocketVinc. A łatwość obsługi i rozliczne funkcje, które opisałeś sprawiaja, że używa sie go naprawdę miło. Nawet taki laik jak ja nie miał problemów z podpięciem się do sieci.

*

Offline perla

• 2689
wi-fi w e740
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 02, 2004, 21:28:46 »
Jestesmy zgodni co do pocketvin-ca. Ale xpablo ma problem moim zdaniem z wspolpraca karty wlan na pci  z softwarem na xp. Niegdys wspominal ze Toska sie laczy z hotspotem wiec pda jako urzadzenie jest (zapewne) ok ale On potrzebuje trybu ad-hoc z konkretna konfiguracja karty wlan na xp.

*

Offline xpablo

• 1294
wi-fi w e740
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 02, 2004, 22:58:55 »
pobrałem triala, zainstalowałem i ciagle jestem w lesie:( pocketWiNc tez widzi sieć ale nie bardzo może się do niej podpiąć. tzn raz widzi sieć z sygnałem na 98% a raz siły sygnału nie widzi:( nie doszedłem od czego to zależy. Raz udało mi się uzyskac info w tym mniej więcej stylu że albo nie pasuje mu IP lub zabezpieczenia, (chyba wep czy coś takiego, niestety ja jestem zielony, a info było tylko chwilke) IP ustawiałem wegług kilku poradników i wszystkie mówią tak samo. Co do zabezpieczen powyłaczałem chyba wszystkie bo z zabezpiezeniami też nie mógłem się połączyć...
Jakies pomysły ?
[jedye co mi sie udało uzyskac z programem pocketWiNc to to że jak tylko się właczy to zrywa nawet to 'połączenie' które było do tej pory :(]
[Zabawy ciąg dalszy: wiem jak zrobić 'niebieski' ekran na XP:)]

*

Offline perla

• 2689
wi-fi w e740
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 03, 2004, 06:12:00 »
Jesli Pocketvinc raz widzi a raz nie widzi zrodla sygnalu z Pc to coraz bardziej problematyczna jest ta karta pci i jej wspolpraca z xp. Aby sie upewnic ze Toska jest ok podjedz w miejsca gdzie jest silny i stabilny sygnal z hotspotow. Zobaczysz Pocketvincem czy 'trzyma' sygnal. Program ten ulatwia podlaczenie bo ma wbudowana funkcje connect. Sprobuj.

*

Offline xpablo

• 1294
wi-fi w e740
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 03, 2004, 09:47:29 »
Byłem 4 dni temu w knajpce gdzie jest hot spocik. Toshiba połączyła się bez problemu.

*

Offline Maap

• 737
wi-fi w e740
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 03, 2004, 10:58:05 »
Czy kartę kupiłeś tylko ze wzgledu na pocketa czy też korzystasz z niej bo jesteś przez nią podpięty do internetu. Bo jeśli karta działa i łączy się z Twoim providerem to może jest to kwestia konfiguracji.  Tu są dwa linki o konfiguracji WI-FI. Może będą przydatne.
http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/articlear_72350.html
http://www.chip.pl/arts/n/article_90625.html

*

Offline perla

• 2689
wi-fi w e740
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 03, 2004, 13:56:29 »
Cytat: xpablo
Czy w toshibie z pola 'scan' mam jakoś wybrac to poączenie czy jak? brak mi juz pomysłów
(aha sprzęt w blaszaku d-link DWL-510 system XP)
No wybrac to połaczenie raczej trzeba. A poza tym ... sprawdzic czy antenka przykrecona.