Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Windows Mobile (Classic, Professional, Standard), Windows Phone 6.x oraz 7/8.x/10
Pocket PC - ogólnie (WM Classic)
Toshiba
Niemiecka e800 - jak zmienić język?
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
4 Odpowiedzi
1960 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
jacek.b
«
dnia:
Lipiec 20, 2005, 12:20:15 »
Witam,
Stałem się dość szczęśliwym posiadaczem e800. Darowanemu koniowi w paszczę się nie patrzy, ale byłbym znacznie szczęśliwszy, gdyby palmtop komunikował się ze mną po angielsku
Na stronie Toshiby znalazłem angielski ROM Image, ale przy próbie wgrania stwierdza, że mój PDA jest w innej wersji językowej (jakbym nie wiedział) i na tym zabawa się kończy. Podsumowując, ujmę to tak: pooomooocyyyy!
Claude
2086
Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
«
Odpowiedź #1 dnia:
Lipiec 20, 2005, 13:40:13 »
Bedziesz musial dobrze poszukac w necie, byc moze popytac na jakis forach US, to stosunkowo stara sprawa, Toshiba kiedys omylkowo wypusciala rom, ktory umozliwial swobodna zmiane jezyka (byly tam jeszcze specyficzne komendy).Ja juz niestety tego nie mam.
Na poczatek wrzuc query tutaj
http://discussion.brighthand.com/forumdisplay.php?s=&forumid=281
1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....
jacek.b
«
Odpowiedź #2 dnia:
Lipiec 20, 2005, 17:04:35 »
Dzięki za link. Wyczytałem, że potrzebuję plik boot-e800-1.01.0000-PPC2003.bin Gdyby ktoś z Clubowiczów go miał, to jestem chętny...
Googlanie za nim na razie nie przyniosło efektów, chyba się złamię i zainstaluję jakiś p2p
a i wtedy nie wiadomo. Przyznam, że myśl o skonfigurowaniu palmtopa w języku Goethego napawa mnie grozą
kanczug
19211
«
Odpowiedź #3 dnia:
Lipiec 20, 2005, 17:20:49 »
bin to jedno... ale sam program do ladowania ROMu to drugie - on jest wazniejszy, bo to on pozwalal omijac zabezpieczenia wersji jezykowej.
jacek.b
«
Odpowiedź #4 dnia:
Lipiec 24, 2005, 22:19:08 »
Dziękuję za pomocne informacje, dzięki którym znalazłem potrzebne pliki. Toshiba, zamiast Goethego, używa już języka Szekspira
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »