ładowanie spv c600

• 7 Odpowiedzi
  • 1814 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ładowanie spv c600
« dnia: Styczeń 07, 2007, 11:46:52 »
Kolejny problem z ładowaniem spv c600 , inny niz poruszane na forum. A mianowice... jak ładuje tel. kablem usb z kompa to jest wszystko ok pomaranczowa dioda potem dioda zielona i tel trzyma ok 2 dni, natomiast jak podpinam do ładowarki sieciowej to niby ładuje (po ok. 1,5h zapala sie zielona dioda) ale jak odpinam to tel trzyma jakies 2 godziny, pomimo że lezy bezczynnie(nawet nie sprawdzam godziny :D) to i tak sie wyładuje... nie wiem co jest nie tak... hard reset robilam nic nie dalo :/ pozdr

*

Offline bikekowal

• 13104
ładowanie spv c600
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 07, 2007, 12:03:02 »
To wskazuje że masz uszkodzoną ładowarkę. Najprawdopodobniej. Możliwe, że telefon z ładowarki sieciowej jest ładowany zbyt małym prądem, przez co bateria nie ładuje się w pełni. W innym przypadku równiez z usb nie naładowałby się do pełna.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline AxlR

• **
  • 106
Odp: ładowanie spv c600
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 17, 2008, 22:09:47 »
ostatnio pojawił mi się podobny problem z ładowaniem w moim SPV C600, niezależnie czy ładuje go z usb czy z ładowarki, po naładowaniu do 100% bateria trzyma niecałe 2 godziny, nie wiem czy to wina baterii, czy może gniazdka, które ostatnio się poluzowało i skleiłem je kropelką, od tego czasu po woli coraz większe problemy z ładowaniem występowały, teraz nawet nie mogę go zsynchronizować z kompem, nie chce kupować w ciemno nowej baterii, bo obawiam się, że to problem z gniazdkiem, może ktoś miał podobny problem??

*

Offline malys

• 959
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 17, 2008, 22:46:22 »
Poluzowało Ci się gniazdo na płycie głównej i je skleiłeś kropelką?  :grin:
Komputer w ogóle widzi urządzenie, ładuje je?

*

Offline AxlR

• **
  • 106
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 17, 2008, 23:52:54 »
widzi je ale jako wadliwe, ładuje

*

Offline karoll86

• 10
  • Sprzęt: i-mate SP5 / HTC Wizard / HTC Mozart 7
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 18, 2008, 01:09:04 »
Trzeba przylutować, a nie przykleić :O  :ohreally: ciekawe czy nie zalałeś styków w środku gniazda, wtedy może być dodatkowy problem bo musiałbyś je z kleju oczyścić  :worried:

*

Offline malys

• 959
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 18, 2008, 17:46:03 »
widzi je ale jako wadliwe, ładuje
Co jest napisane, zepsuty c600? :)
Przecież tam nie ma żadnych narzędzi diagnostycznych.
Jak poprzednik, sprawdź czy nie upaćkałeś klejem pinów w porcie.

*

Offline AxlR

• **
  • 106
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 19, 2008, 17:55:53 »
jak podłączam spv normalnie, komputer go nie wychwytuje, gdy podłączam go jako dysk wymienny, (przez program WMStorage), pisze, że wykrywa uszkodzone urządzenie, czy coś takiego, mam Viste po angielsku. Na razie nic nie ruszałem, a udało mi się go tak naładować, że 2 dni już chodzi, chociaż i tak wydaje mi się, że troszke gorzej trzyma niż zazwyczaj, zobacze jak będzie przy następnym ładowaniu. Co do lutowania, to styki są tak małe, że sam na pewno nie dam rady.