Nawigacja w grach - sztuczne kursory nie działają.

• 1 Odpowiedzi
  • 1098 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nawigacja w grach - sztuczne kursory nie działają.
« dnia: Sierpień 11, 2009, 21:51:44 »
Witam,

Wgrałem sobie ostatnio nowy ROM (WM 6.1 Pro RuraROM) na moją c600-tke i mam problem.
Jest wiele fajnych gier na ten system, np. Warcraft II, Fallout, Orions: Legend Of wizards, Heroes of Might & Magic 2, itd. itp.

Niestety mimo wgranego Fakecursor'a 1. 07 oraz Sphelper'a w grach nie ma widocznego kursora lub
czegokolwiek do nawigacji (czasami przy włączonym fakecursorze mignie strzałka i to wszystko  :-|).

Powiedzcie proszę, jak sobie radzicie z obsługą gier przy tego typu ROM'ach?
Napisane: Lipiec 28, 2009, 12:32:25
Proszę odpowiedzcie na moje powyższe pytanie.... nie wierze, że nikt.... ale to absolutnie nikt - nie gra w gry na nowych, umieszczanych wszędzie na tym forum ROM'ach. Jest okazja aby pograć w gry z PPC a tu nic....

Co wy ludzie.... wgrywacie sobie nowe systemy (defacto przeznaczone w oryginale na ekrany dotykowe) tylko po to aby utrudnić sobie życie w obsługiwaniu ich??

No coś mi tu nie pasuje....
Może się mylę.... i nie ma żadnego problemu.... jest jakaś magiczna opcja do obsługi gier na te systemy, którą każdy "ogarnia" od razu i tylko ze mną jest coś nie tak.

Na razie staram się dostosować do nowego systemu.... ale nie czerpiąc z niego absolutnie nic pozytywnego, cały czas myślę o powrocie do systemu, który w pełni pozwala mi na obsługę mojego tornada....

Proszę uświadomcie mnie, że się mylę.... Przyznam, że zależy mi na Waszej odpowiedzi.

*

Offline revanmj

• 3203
  • PW to nie support.
    • revanmj's home place
  • Sprzęt: Galaxy Nexus, Desire Z, iPad, iPod touch
Odp: Nawigacja w grach - sztuczne kursory nie działają.
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 12, 2009, 07:39:39 »
Samo ich obsługiwanie nie jest takie trudne, ale granie na nich (przynajmniej na tyle ile ja się tym bawiłem) nie jest wygodne, a tym bardziej przyjemne i jest to bardziej sztuka dla sztuki. Dlatego nie dziwiłbym się, że nikt nie gra. I na przyszłość nie pisz posta pod postem, po to jest funkcja edytuj.
Galaxy Nexus: Shiny ROM 4.4.4
iPad Air: iOS 7.1 | iPod touch 4: iOS 6.1 JB
Lumia 520: Windows Phone 8.1 Update 1
Google+