Wszystko na temat SPV 600C sprawdzone sposoby, gry, programy

• 26 Odpowiedzi
  • 6704 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ibox

• 18
« dnia: Grudzień 24, 2005, 12:13:13 »
Jesli macie cokolwiek dotyczącego tego telefonu czyli np. zdjęcie blokady microsoftu , simlocka, gier ,nawigacji GPS oraz innych. zapraszam do dzielenia sie tymi informacjami. Proszę tylko o sprawdzone informacje na SPV 600 a nie domysły lub przenoszenie tematów z SPV 500 to nie działa !!!! Zapraszam

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 26, 2005, 11:50:17 »
ciebie jest dwóch? to choroba czy syndrom boga?
Bo na moim c600 akurat działa wszystko z c500 jak na razie.

*

Offline ibox

• 18
syndrom Boga
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 26, 2005, 12:46:15 »
Cytat: "WaldekGo"
ciebie jest dwóch? to choroba czy syndrom boga?
Bo na moim c600 akurat działa wszystko z c500 jak na razie.

Nie wiem kto ma tu syndrom boga, to nie jest dział do mondralowania się, tylko pomoc tym co nie wiedzą co jak i z czym. Skoro u Ciebie działa wszystko to proszę podziel się swoim doświedczeniem, jeśli je masz, bo jak narazie to nic konstruktywnego do tego działu nie wniosłeś. Zapraszam do podzielenia sie swoja wiedzą. Np. 1.Jak zdjąć blokadę microsoftu (total comander nie widzi pliku regedit STG. 2. Jakie mapy do GPS-a.3.Word, Exel, PDF jakie programy. itd itp. Zobaczymy co masz do powiedzenia.

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 26, 2005, 17:48:22 »
juz juz..Panowie..spokojnie..Waldek nie czepiaj sie..wiadomo ze w jezyku polskim kazdy powinien sie wypowiadac w pierwszej osobie liczby pojedynczej no ale chyba mozna to jakos przebolec;)

sam temat zaczal mnie ostatnio interesowac..zakonczylem swoja przygode ze smartphone'm na etapie mpx200 i wrocilem do klasycznego telefonu..teraz rozwazam zakup w orange c600 jako drugiego aparatu i chetnie przeczytam czego moge oczekiwac a czego raczej nie

wiem ze temat jest obecny w innym watku wiem tez ze sa inne fora..ale mysle ze taki watek jakiegos wyjatkowego zamieszania tu nie wprowadzi

*

Offline ibox

• 18
Pierwsza ciekawostka
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 26, 2005, 21:14:46 »
Pierwsza ciekawostka

1. wyłączamy telefon i odłączamy kabel USB
2. wciskamy przycisk kamery (ten po prawej stronie)
3. przy wciśniętym przycisku podpinamy USB (podłączone do komputera lub ładowarkę też działa)
4. czekamy parę sekund
5. pojawia nam się ekran Tornado (widocznie to jest tryb serwisowy)

w tym momencie możemy uruchomić program do odblokowania telefonu (niestety program wymaga dodatkowego pliku) ale jako ciekawostka.
Program do pobrania:
http://www.i-box.com.pl/spv/c600v1unlock.zip
Proszę dzielcie się z nami swoimi wiadomościami.

*

Offline ibox

• 18
Już dostępny
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 26, 2005, 22:29:25 »
A więc już jest
program do zdejmowania blokady w SPV 600C
programik robi to automatycznie w 5 sekund.
Odpalamy program na komputerze który instaluje się na telefonie. Nastepnie uruchamiamy program w telefonie, wystarczy wcisnąć jeden klawisz i zaczyna się zabawa przeskakują okienka katalogów i rejestru dokonywane są zmiany po zakończeniu wciskamy "Done" i po sprawie.
W 100% sprawdzony
Program udostępnię na zasadzie wymiany:) coś za coś niestety, wszystkie otrzymane informacje udostępnię tutaj.
kontakt info@i-box.com.pl

*

Offline darekkot

• 705
  • Sprzęt: Acer n311,HTC Touch Pro
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 26, 2005, 23:13:18 »
Eeee, to ja glosuje, ze ten watek nie jest potrzebny.
Sam zadajesz pytania, sam odpowiadasz, to moze wymien sie tez sam z soba albo wystaw to na allegro, to moze jeszcze zarobisz...
Wielokrotnie korzystalem z pomocy tego forum, korzystam z niego od zawsze, ale czegos takiego jeszcze nie czytalem. Czy to Twoj autorski program? Twoj pomysl? Jesli nie, to skad ta propozycja?
To moze powinienes zaplacic wpisowe za korzystanie np. z moich (darmowych) informacji zamieszczonych na pdaclub?
A moze ja po prostu taki naiwniak jestem, ze powinienem to sprzedawac a nie udostepniac...
Ta cala Twoja wiedza to 3 wpisy w rejestrach.... Przemysl to moze jeszcze raz
HTC Touch Pro,ROM: Lite v.3.0 by qsqa,Radio: 1.02.25.28

*

Offline ibox

• 18
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 26, 2005, 23:46:14 »
Cytat: "darekkot"
Eeee, to ja glosuje, ze ten watek nie jest potrzebny.
Sam zadajesz pytania, sam odpowiadasz, to moze wymien sie tez sam z soba albo wystaw to na allegro, to moze jeszcze zarobisz...
Wielokrotnie korzystalem z pomocy tego forum, korzystam z niego od zawsze, ale czegos takiego jeszcze nie czytalem. Czy to Twoj autorski program? Twoj pomysl? Jesli nie, to skad ta propozycja?
To moze powinienes zaplacic wpisowe za korzystanie np. z moich (darmowych) informacji zamieszczonych na pdaclub?
A moze ja po prostu taki naiwniak jestem, ze powinienem to sprzedawac a nie udostepniac...
Ta cala Twoja wiedza to 3 wpisy w rejestrach.... Przemysl to moze jeszcze raz

Wybacz ale jak sam widzisz na swoim przykładzie tylko gadasz a niczym sie nie dzielisz, nie o to tu chodzi, fakt program mozna sprzedawać ale tego nie robię dlaczego? Po pierwsze nie jest mojego autorstwa po drugie ten temat może pomóc wielu użytkownikom SPV 600C dlatego staram się uzyskać jakieś informacje, rozumiem że może sposób w jaki to robię Ci nie odpowiada ale sam widzisz jeszcze nikt nic nie wniósł do tego działu.
A ja sie przynajmniej staram co zobaczysz w nastepnym poście.

*

Offline ibox

• 18
Programy
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 27, 2005, 00:07:29 »
:cry:

*

Offline ibox

• 18
Programy
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 27, 2005, 00:08:20 »

« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 27, 2005, 08:51:56 »
ibox..wyluzuj..swieta byly..nie kazdy spedzil je przed kompem i tylko czekal zeby ten watek podchwycic..to po pierwsze..po drugie c600 jeszcze nie jest tu az tak popularny wiec nie ma uzytkownikow tylu co chocby mpx200..a po trzecie w koncu..to forum istnieje po to zeby ludzie sobie pomagali...ale malo jest takich co pisza czy podaja jakies info albo linki tylko na zasadzie ze "cos za cos"..to nie jest elegancka praktyka i jesli chcesz w ten sposob postepowac to chyba trafiles nie do konca pod wlasciwy adres

poparlem sens istnienia tego watku ale jesli on ma tak wygladac jak napisal darekkot to chyba jakies nieporozumienie

daj chwile na wstrzymanie..skoncza sie swieta to i pewnie znajda sie chetni do pisania..i przypuszczam ze nie bede nic za to chcieli z gory

ja za to mam takie pytanie odnosnie blokady microsoftu i simlocka..czy jest na ten temat jakakolwiek wzmianka w karcie gwarancyjnej? czy usuniecie blokady odbiera nam prawo do gwarancji? dotychczas glownym zrodlem smartphone'ow byla europa zachodnia i defaultowo niejako nie bylo na te aparaty gwarancji w polsce..teraz kiedy mozemy to kupic w orange to sprawa utraty dwuletniej gwarancji robi sie moim zdaniem dosc drazliwa

drugie moje pytanie do uzytkownikow to jak dziala interpreter javy? ja jestem "dzieckiem" mpx200 i tam java praktycznie nie istniala..czy teraz jest juz "normalnie" ? moge bez problemu uruchamiac dowolne aplikacje

i jeszcze cos..w mpx200 nie bylo BT..i moze troche wstyd o to pytac..ale czy moge sobie skonfigurowac polaczenia internetowe w tym aparacie laczac sie ze stacjonarnym kompem przez BT?

z gory uprzedzam ze nie wiem czy bede mogl sie odwdzieczyc jakimis rownie uzytecznymi informacjami..prosze to miec na uwadze odpisujac:P

*

Offline darekkot

• 705
  • Sprzęt: Acer n311,HTC Touch Pro
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 27, 2005, 11:48:29 »
malykubus,
Tutaj WaldekGo pieknie opisal jak sciagnac blokade microsoftu.

http://www.smartphone.net.pl/index.php?option=com_simplefaq&task=answer&Itemid=43&catid=80&aid=5

Ja ze swojej strony zalecam zmiane klucza 101b na 1.
Jak wiec widzisz, jest to operacja w pelni odwracalna.
Co do simlocka, to niestety nie wiem, jak jest sciagany, przeczytaj faq na smartphone.net.pl. Tam jest tez opisane sciaganie simlock-a.

Jesli chodzi o polaczenie przez bt z pc lub pda, to nie ma problemu - wlasnie w taki sposob pisze tego posta.
HTC Touch Pro,ROM: Lite v.3.0 by qsqa,Radio: 1.02.25.28

*

Offline ibox

• 18
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 27, 2005, 11:57:13 »
Cytat: "darekkot"
malykubus,
Tutaj WaldekGo pieknie opisal jak sciagnac blokade microsoftu.

http://www.smartphone.net.pl/index.php?option=com_simplefaq&task=answer&Itemid=43&catid=80&aid=5

Ja ze swojej strony zalecam zmiane klucza 101b na 1.
Jak wiec widzisz, jest to operacja w pelni odwracalna.
Co do simlocka, to niestety nie wiem, jak jest sciagany, przeczytaj faq na smartphone.net.pl. Tam jest tez opisane sciaganie simlock-a.

Jesli chodzi o polaczenie przez bt z pc lub pda, to nie ma problemu - wlasnie w taki sposob pisze tego posta.

Jest jeden mały problem z którym spotkałem się chcąc wykorzystać ten opis, SPV c600 nie widzi pliku regeditSTG, a co za tym idzie nie można go uruchomić. Jeśli się mylę to proszę o sprostowanie mojej wypowiedzi.
(totalcommander oraz plik regeditSTG instalowane na karcie miniSD)

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 27, 2005, 12:47:41 »
Cytat: "ibox"
Wybacz ale jak sam widzisz na swoim przykładzie tylko gadasz a niczym sie nie dzielisz

ibox: Myslisz, ze darekkot nic nie robi tylko sie wymadrza? A ta wtyczka napisala sie sama?
http://pdaclub.pl/dl/file_view.php?f_cat=38&sortby=t&sort=asc&f_id=511
Zobacz na liczbe pobran (wiem, ze na zachodzie wielu ludzi rowniez z niej kozysta) wiec moze troszke szacunku nalezalo by miec. Pomijam juz liczbe postow w ktorej darekkot pomogl innym userom w rozwiazaniu jakiegos problemu.
A to, ze ktos odpisuje na tym forum jest na zasadzie "cos za cos"? Moze tylko wiedza za wiedze bo nic innego mi nie przychodzi do glowy.

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 27, 2005, 15:02:41 »

Jest jeden mały problem z którym spotkałem się chcąc wykorzystać ten opis, SPV c600 nie widzi pliku regeditSTG, a co za tym idzie nie można go uruchomić. Jeśli się mylę to proszę o sprostowanie mojej wypowiedzi.

Mnie tam jakoś zobaczył, w dodatku w WM5 jest manager plików, więc Total Commander nawet nie jest potrzebny. Lepiej przypatrz się co i gdzie wgrałeś.

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
Re: syndrom Boga
« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 27, 2005, 15:07:38 »

Nie wiem kto ma tu syndrom boga, to nie jest dział do mondralowania się, tylko pomoc tym co nie wiedzą co jak i z czym.

Byłeś uprzejmy napisać (a później skwapliwie wyedytować i zmienić) napisać:

Proszę tylko o sprawdzone informacje na SPV 600 a nie domysły lub przenoszenie tematów z SPV 500 - u nas to nie działa

więc odpisałem, że nie wiem co u was, ibox, nie działa, ale u mnie działa wszystko, co działało na c500. Więc bądź łaskaw nie wprowadzać ludzi w błąd i nie obwiniać systemu o własne błędy w realizowaniu prostych czynności według obrazkowych instrukcji.
A co do map, office itp - jak juz pisałem - jak na razie działa wszystko, co działało wcześniej. Można więc spojrzeć do użytecznego wątku o sofcie do GPS itp itd.

*

Offline ibox

• 18
odp
« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 27, 2005, 15:50:06 »
Wybacz ale czepiasz się jednego słowa, polonista się znalazł, jak widzisz naprawiłem swój błąd w poście po twojej uwadze a ty przyczepiłeś się do tego jak rzep psiego ogona, wybacz ale umknął mi ten błąd i daj sobie na wstrzymanie. Cieszę się że "działa to co działało wcześniej" ale ten dział powstał dlatego aby zebrać informacje dotyczące SPV c600 w jednym miejscu a nie biegać po całym forum i eksperymentować z oprogramowaniem. Pozatym ja oraz inne osoby posiadające SPV 600 a nie mające do czynienia z 500 nie wiedzą co na niej działało a może działać na 600. Mniej czasu byś poświęcił podając linki do danych tematów niż dalsze szukanie dziury w całym. I coś mi się wydaje że ze swoimi uwagami dotyczącymi stylistyki pomyliłeś fora polecam www.wikipedia.pl, to tyle z uszczypliwości i jeśli masz zamiar jeszcze zabierać głos w tym wątku to proszę na temat.

*

Offline ibox

• 18
« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 27, 2005, 16:00:59 »

Mnie tam jakoś zobaczył, w dodatku w WM5 jest manager plików, więc Total Commander nawet nie jest potrzebny. Lepiej przypatrz się co i gdzie wgrałeś.

Wybacz ale robisz z siebie analfabetę, wyraźnie napisałem że zostały zainstalowane na karcie (a skoro tak napisałem to wiem gdzie) co więcej activesync widzi ten plik w danym katalogu a telefon nie, mimo ustawionego pokazywania plików ukrytych, u mnie to nie działa niestety nie wiem jak u innych. Więc może mi to oraz innym wytłumaczysz o wszechwiedzący.

*

silentjob

« Odpowiedź #18 dnia: Grudzień 27, 2005, 16:18:28 »
Proszę o opanowanie się i powstrzymanie od głupkowatych komentarzy oraz obrzucania się epitetami, jeśli komuś się nie podoba, może zawsze opuścić forum, droga wolna....

*

Offline Therm

• 11
« Odpowiedź #19 dnia: Grudzień 27, 2005, 20:17:21 »
Orientujecie sie jak jest z przegladaniem plikow ms office na spv c600? Autor tego http://www.gsmonline.pl/tests/show_details.php?id=186 artykulu pisze, ze sa z tym problemy

*

Offline ibox

• 18
viwer
« Odpowiedź #20 dnia: Grudzień 27, 2005, 20:43:52 »
Cytat: "Therm"
Orientujecie sie jak jest z przegladaniem plikow ms office na spv c600? Autor tego http://www.gsmonline.pl/tests/show_details.php?id=186 artykulu pisze, ze sa z tym problemy

Wyżej zamieściłem linki do word viwer, exel viwer, pdf viwer działają znakomicie łącznie z polskimi znakami.

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
« Odpowiedź #21 dnia: Grudzień 28, 2005, 10:05:28 »
autor TEGO napisał przy teście c500, że ekran "ma spore możliwości konfiguracji" (i to wszystko w temacie ekranu), więc....
Plików office domyślnie się NIE obsługuje w Smartphone, komuś się pomylił komputer z telefonem, od tego są Pockety.
Jeżeli ktoś koniecznie potrzebuje tego, to jest pakiet ClearVue do otwierania. Edycji sobie nie wyobrażam jak żywo, chociaż wyobrażam sobie, że będą ludzie którzy mimo wszystko będą to chcieli robić, bo są ludzie którzy będą chcieli robić różne dziwne rzeczy.

*

Offline Therm

• 11
« Odpowiedź #22 dnia: Grudzień 28, 2005, 12:23:27 »
autor TEGO napisał przy teście c500, że ekran "ma spore możliwości konfiguracji" (i to wszystko w temacie ekranu), więc....
Plików office domyślnie się NIE obsługuje w Smartphone, komuś się pomylił komputer z telefonem, od tego są Pockety.
Jeżeli ktoś koniecznie potrzebuje tego, to jest pakiet ClearVue do otwierania. Edycji sobie nie wyobrażam jak żywo, chociaż wyobrażam sobie, że będą ludzie którzy mimo wszystko będą to chcieli robić, bo są ludzie którzy będą chcieli robić różne dziwne rzeczy.

Jezeli to odpowiedz na moj post, a tak mi sie wydaje to troche namieszales.... Chodzilo o c600 nie 500 i najwidoczniej przeczytales tylko 1 z 6 stron testu. Tak czy inaczej o przydatnosci decyduje osoba, ktora z danej funkcji korzysta i tak np mi posiadanie w urzadzeniu o tak malych wymiarach pelnego skryptu z historii prawa bardzo ulatwi zycie ;)

*

Offline ibox

• 18
« Odpowiedź #23 dnia: Grudzień 28, 2005, 15:14:12 »

Jezeli to odpowiedz na moj post, a tak mi sie wydaje to troche namieszales.... Chodzilo o c600 nie 500 i najwidoczniej przeczytales tylko 1 z 6 stron testu. Tak czy inaczej o przydatnosci decyduje osoba, ktora z danej funkcji korzysta i tak np mi posiadanie w urzadzeniu o tak malych wymiarach pelnego skryptu z historii prawa bardzo ulatwi zycie ;)

Niestety nie jest tak pięknie, ponieważ cały dokument zostanie podzielony na mniejsze tak aby był czytelny, tzn przeczytanie jednego akapitu bedzie wymagało przesuwania sie w slad za tekstem, czytelna jest tylko 1/4 akapitu.

*

Offline Therm

• 11
« Odpowiedź #24 dnia: Grudzień 28, 2005, 19:02:58 »
Domyslam sie ,ze jest podzielony ale nie do konca rozumiem to co napisales. Co rozumiesz przez "akapit"? Pytanie z innej beczki: mozna sobie za dzwonek ustawic mp3 w spv c600?

*

Offline ibox

• 18
« Odpowiedź #25 dnia: Grudzień 29, 2005, 07:50:03 »
Domyslam sie ,ze jest podzielony ale nie do konca rozumiem to co napisales. Co rozumiesz przez "akapit"? Pytanie z innej beczki: mozna sobie za dzwonek ustawic mp3 w spv c600?

Chodzi o to że przesuwasz się ekranem nad dokumentem, bo wyświetlony cały jest mały i nie czytelny więc musisz go powiększyć.
co do mp3 to tak, tylko musisz plik umieścić w katalogu z dzwonkami urządzenie-> dane aplikacji-> sounds

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
« Odpowiedź #26 dnia: Grudzień 29, 2005, 15:25:09 »

Owszem NIE namieszałem - pokazałem tylko jaka mniej więcej jest wartość testów na GOL.
A co do tekstów - do tego nie potrzeba Office, tylko np. Acrobata lub innego czytnika dokumentów elektronicznych. Mniejsze, szybsze i stabilniejsze.