c600 z białym wyświetlaczem POMOCY

• 5 Odpowiedzi
  • 1252 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

c600 z białym wyświetlaczem POMOCY
« dnia: Lipiec 20, 2007, 12:49:26 »
Witam!
Już od jakiś dwóch dni szukam odpowiedzi po forach związanych z smartphone'ami ale nigdzie nie potrafili mi pomóc. Mój problem wygląda następująco:
Wieczorem wgrałem pluginy do homescreen'ów na pamięć w telefonie, bawiłem się jeszcze nim przez jakiś czas i położyłem się spać. Gdy wstałem zauważyłem że telefon jest wyłączony. Już miałem złe przeczucie, gdyż bateria była w około 60~80% naładowana zanim kładłem się spać. Gdy przycisnąłem klawisz do włączenia tel. to po pewnym czasie pokazał mi się biały wyświetlacz... i na tym koniec.
Zastanawiam się czy to bootloader się zepsuł..... dlatego prosze powiedzieć jak go wgrać.
A może wystarczy wgrać nowego softa..... więc prosił bym o powiedzenie jak uruchomić spv c600 w trybie serwisowym tak aby komputer go wykrył.

Bym zapomniał, oto nazwy plyginów jakie wgrałem:
AlarmInfo_WM5.ARM.CAB
calendplugonly.cab
CPS.CAB
lcdplugv1.54.CAB
monitorplug.ARM.CAB
OxiosPlugins.ARM.CAB
SLiClock_Plugin.ARM.CAB

P.S
Dodam że bateria nie chce się ładować przez kabel USB od kompa ani przez ładowarkę(nie świeci się pomarańczowa dioda).

Komputer nie może wykryć komórki dlatego proszę o podanie sposobu uruchomienia go w bootloaderze.

I na sam koniec dodam że szukałem na forum niestety nie mogłem nic konkretnego znaleźć. (znalazłem jedynie że aby włączyć go w systemie serwisowym należy przytrzymać dwa soft keye i kliknąć na 1,5s klawisz power a to przecież jest metoda na hard reset która swoją drogą też nie działa teraz na komie ;/)

*

Offline blazpaw

• 32
  • Sprzęt: HTC Dream
Odp: c600 z białym wyświetlaczem POMOCY
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 20, 2007, 16:06:34 »
Żeby wejść w bootloadera trzeba trzymać przycisk od aparatu i podłączyć tela do komputera!!

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 20, 2007, 17:12:16 »
Niestety nie mogę wejść do bootloadera.
Czy jest jakaś możliwość wymiany(wgrania) bootloadera?

*

Offline blazpaw

• 32
  • Sprzęt: HTC Dream
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 21, 2007, 11:09:13 »
To podejrzewam uszkodzenie płyty głównej!!
Gdzieś na tym forum ktoś miał taki sam problem!

*

Offline ornitolog

• 2466
    • Odkrywczy
  • Sprzęt: Nokia Lumia 630
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 21, 2007, 20:27:47 »
ja mialem cos takiego w spv c550
nie mogłem znaleźć osoby ktora mi to naprawi i sprzedałem go
mozliwe ze trzeba bedzie naprawiac po JTAGach albo wymienic płyte główną

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 29, 2007, 22:47:56 »
Mały powiew świeżości?? :P
A więc tak:
Zostawiłem kome w biurku (wyciągnąłem z niej baterie) i jak włączyłem to mnie zatkało... pokazało się logo orange i niebieski wyświetlacz z napisem windows (ładowanie systemu) a tu nagle "beep" i koma się wyłączyła.     
Co jakiś czas (okolo 2-3 dni) moge powtórzyć tą sytuację, ale z coraz krótszym czasem włączenia. Moje pytanie jest następujące:
Czy jeśli koma jest wyłączona to powinna się ładować przez usb ?
Czy ładowarka od sagem'a my mx501x jest kompatybilna z spv ??