Storage w c600

• 6 Odpowiedzi
  • 989 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Storage w c600
« dnia: Kwiecień 20, 2006, 07:07:54 »
Witam.
Ostatnimi czasy mam problem ze stale malejącą ilością pamięci w telefonie. Zaznaczam, że nie wgrywam nic do niej, tylko na kartę, więc programy jej na pewno nie zapełniają. Pousuwałem wszystko co mogłem a i tak zostało mi 2,55Mb, co nie pozwala mi nawet na wysłanie MMS-a, bo windows stwierdza, że ma za mało pamięci  :? (jakoś telefony "za złotówkę" mimo że mają całkowitą pamięć 3Mb nie narzekają przy wysyłaniu MMS-ów).
Moje pytanie brzmi, czy jest jakaś możliwość (oprócz hard reset) na oczyszczenie tej pamięci, chociaż na tyle żeby można było normalnie funkcjonować?

*

Offline R.E.D.

• 484
Storage w c600
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 20, 2006, 09:40:25 »
sprawdz od czasu do czasu start>akcesoria>menadzer zadan bo z tego co zauwazylem c 600 nie zabija aplikacji po wyjsciu z nich tylko trzyma je nadal uruchomione  :roll:

jesli to nie pomoze to usun wszystkie programy i zainstaluj je na karcie, a nie w telefonie  :wink:

Storage w c600
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 20, 2006, 09:56:20 »
Menedżer zadań często oczyszczam, wiec to nie stanowi problemu. Co do programów to jest tak jak napisałem - wszystko mam na karcie.

*

Offline wladbur

• 33
  • Sprzęt: Samsung Omnia II WM 6.5
Re: Storage w c600
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 20, 2006, 14:32:34 »
Cytat: "username"
Witam.
Ostatnimi czasy mam problem ze stale malejącą ilością pamięci w telefonie. Zaznaczam, że nie wgrywam nic do niej, tylko na kartę, więc programy jej na pewno nie zapełniają. Pousuwałem wszystko co mogłem a i tak zostało mi 2,55Mb, co nie pozwala mi nawet na wysłanie MMS-a, bo windows stwierdza, że ma za mało pamięci  :? (jakoś telefony "za złotówkę" mimo że mają całkowitą pamięć 3Mb nie narzekają przy wysyłaniu MMS-ów).
Moje pytanie brzmi, czy jest jakaś możliwość (oprócz hard reset) na oczyszczenie tej pamięci, chociaż na tyle żeby można było normalnie funkcjonować?

SPVc600 potrzebuje do wysłania mmsa ok5mb wolnej pamięci. Możesz uwolnić trochę pamięci usuwając pliki w folderze AppMgr ( Windows), są to pliki pozostałe po instalacji programów

Storage w c600
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 20, 2006, 19:37:24 »
Niewiele pomogło oczyszczanie AppMgr, bo zwolniło jedynie około 40kB, a potrzeba zdecydowanie więcej...
Gdzie jeszcze WM ładuje śmieci, które pożeraja cenną przestrzeń?

*

Offline R.E.D.

• 484
Storage w c600
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 20, 2006, 20:35:48 »
moze masz zainstalowanych za duzo theme`ow. jesli masz ich rzeczywscie sporo - mozesz jes powywalac z aplication data/home

otwierajac menadzer urzadzen trafilem w opcjach na dzial pliki tymczasowe i standardowo jest odznaczona opcja: ''zapisuj pliki tymczasowe w karcie pamieci"

moze to tez cos pomoze, ale raczej przy dluzszym uzywaniu

Storage w c600
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 29, 2006, 10:15:52 »
jeśli używasz na nim często internet exploera to wejdz w nim do menu-opcje-pamięć i wyczyść pliki cookies etc. Powinno to ci zwolnić troche pamięci.
pzdr