SPV600 z softem Qtek 8310, Problem z MMS i tak, szukalem ;]

• 2 Odpowiedzi
  • 590 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 25, 2006, 15:35:39 »
Witam!

Mam problem, na ktory nie moglem znalezc odpowiedzi:

Do SPV600 wrzucilem ROM Qteka 8310, ktory dziala szybciej od ROMu Orange i nie ma ich brandingu/smieci. :) System Windows Mobile 5.

Niestety, mam problem z konfiguracja MMS. Oczywiscie mam pelny zestaw informacji konfiguracyjnych ze strony Ery. Niestety, tu zaczynaja sie problemy. Bazujac na poradnikach i zachodnich stronach probowalem (oczywiscie mowa o ustawieniach MMSC, GPRS via erainternet mi dziala):

Ustawienia polaczenia via Bezpieczne polaczenie WAP (Secure WAP Network) - nie dzialaja.
Ustawienia polaczenia via Polaczenie WAP (WAP Network) - nie dzialaja.
Ustawienia polaczenia via Internet (the Internet) - nie dzialaja.

Wyczytalem, ze nalezy probowac przez "Polaczenie MMS / MMS Connection albo Orange MMS" - niestety, taka opcja w "Polacz przez" sie u mnie nie pojawia. Mam tylko WAP, bezpieczny WAP, Internet i Praca.

I tutaj, mosci Panowie, leze. Kraza mity i legendy, ze wystarczy dodac to polaczenie w kluczu w rejestrze WM5. Ze nalezy zainstalowac odpowiedni CAB. Ale jakos nie trafilem ani na jedno, ani na drugie.

Tak wiec: jak odpalic opcje polaczenia przez Polaczenie MMS?
Dzieki z gory i pozdrawiam :)

EDIT:
Jesli ktos ma w telefonie wartosci "MMS Connection" lub "Orange MMS" w telefonie, to prosilbym o ewentualnie podanie wartosci rejestru zaczynajace sie w

HKEY_LOCAL_MACHINE/Comm/ConnMGR/Destinations/MMS Connection
lub
HKEY_LOCAL_MACHINE/Comm/ConnMGR/Destinations/Orange MMS

NIE CHODZI O WARTOSCI W KLUCZACH 401, 400 etc - tylko z glownego katalogu klucza MMS. ;]

lub najlepiej calych drzewek MMS Connection lub Orange MMS ;]

« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 25, 2006, 22:16:31 »
Wiesz co zrob? Zamias polaczenia mms connection zrob polaczenia z praca i bedzie smigac. taka regule zrob ze zamiast mms zrob praca niechce mi sie dokladniej tlumaczyc ale jak nie ogarniesz tego to pisz na priva pomoge.

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 26, 2006, 01:47:38 »
Cytat: "wasabi"
Wiesz co zrob? Zamias polaczenia mms connection zrob polaczenia z praca i bedzie smigac. taka regule zrob ze zamiast mms zrob praca niechce mi sie dokladniej tlumaczyc ale jak nie ogarniesz tego to pisz na priva pomoge.

Niestety, poprzez Prace (Work) nie dziala.