Witam!
Mam problem, na ktory nie moglem znalezc odpowiedzi:
Do SPV600 wrzucilem ROM Qteka 8310, ktory dziala szybciej od ROMu Orange i nie ma ich brandingu/smieci.

System Windows Mobile 5.
Niestety, mam problem z konfiguracja MMS. Oczywiscie mam pelny zestaw informacji konfiguracyjnych ze strony Ery. Niestety, tu zaczynaja sie problemy. Bazujac na poradnikach i zachodnich stronach probowalem (oczywiscie mowa o ustawieniach MMSC, GPRS via erainternet mi dziala):
Ustawienia polaczenia via Bezpieczne polaczenie WAP (Secure WAP Network) - nie dzialaja.
Ustawienia polaczenia via Polaczenie WAP (WAP Network) - nie dzialaja.
Ustawienia polaczenia via Internet (the Internet) - nie dzialaja.
Wyczytalem, ze nalezy probowac przez "Polaczenie MMS / MMS Connection albo Orange MMS" - niestety, taka opcja w "Polacz przez" sie u mnie nie pojawia. Mam tylko WAP, bezpieczny WAP, Internet i Praca.
I tutaj, mosci Panowie, leze. Kraza mity i legendy, ze wystarczy dodac to polaczenie w kluczu w rejestrze WM5. Ze nalezy zainstalowac odpowiedni CAB. Ale jakos nie trafilem ani na jedno, ani na drugie.
Tak wiec: jak odpalic opcje polaczenia przez Polaczenie MMS?
Dzieki z gory i pozdrawiam

EDIT:
Jesli ktos ma w telefonie wartosci "MMS Connection" lub "Orange MMS" w telefonie, to prosilbym o ewentualnie podanie wartosci rejestru zaczynajace sie w
HKEY_LOCAL_MACHINE/Comm/ConnMGR/Destinations/MMS Connection
lub
HKEY_LOCAL_MACHINE/Comm/ConnMGR/Destinations/Orange MMS
NIE CHODZI O WARTOSCI W KLUCZACH 401, 400 etc - tylko z glownego katalogu klucza MMS. ;]
lub najlepiej calych drzewek MMS Connection lub Orange MMS ;]