Qtek 8310 wisi - WinCEnotify

• 6 Odpowiedzi
  • 1731 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 11, 2006, 23:56:37 »
Coś jest nie tak.
Telefon się włącza, ale pozostaje we 'flight mode', opis lewego soft-key jest unlock, ale wcisniecie go nic nie daje.

Kiedy to się stało? Mam go jakieś 3 tygodnie. Wszystko było pięknie!
Oglądałem wczoraj filmik (TCPMPlayer), ale stwierdziłem że baterii mało, więc należy włączyć 'flight mode' - aktywowałem więc. Chwilę potem telefon wyświetlił na chwilę jakiś błąd związany z kartą sim i zablokował się.
I tyle.

Teraz co z tym zrobić? Włączałem, wyjmowałem baterię, wyjmowałem sima. Ciągle to samo - włącza się we 'flight mode' i 'unlock' nie działa.
Telefon włączając się wyświetla w pierwszej linii od góry napis "WinCEnotyfy".

Domyślam się, że hard reset pomoże, ale!
Zdejmowałem samodzielnie locka. Czy wpisy w rejestrze wrócą do pierwotnych ustawień? Czy będę musiał jeszcze raz zdejmować locka?
A może są jakieś inne magiczne zaklęcia?

HELP!

*

Offline darekkot

• 705
  • Sprzęt: Acer n311,HTC Touch Pro
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 12, 2006, 10:31:53 »
Wroci na pewno blokada M$ o ile byla.
Kto sprzedaje 8310 z simlockiem?
HTC Touch Pro,ROM: Lite v.3.0 by qsqa,Radio: 1.02.25.28

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 12, 2006, 15:22:06 »
Nie do końca wiem co to jest blokada Microsoftu. Czym się objawia i po czym poznać że jest? (szukałem ale znajduję tylko że jest, a nie czym skutkuje).
Telefon to import z Norweskiego Orange (kupiony miesiąc temu na allegro).

Jak odblokowywałem go to robiłem tak:
- zmiana 2 rejestrów
- sda application unlock
- jakiś cert.cab
i było po wszystkim. Chyba...

Tak czy inaczej, czekam na pomoc - czy jedyne co mi zostało to hard-reset, czy są jakieś inne możliwości?

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 14, 2006, 11:43:25 »
Najpierw tak:

idź do Setting - Security - Enable (albo Disable) Phone Lock.
Jeśli nie pomogło to przytrzymaj guziczek Power i zobacz czy na liście nie trzeba odptaszkować p.2 = Flight mode off (wtedy trzeba będzie ponownie podać PIN).
Jeżeli dalej figa, to znacze że modyfikacja rejestru dała tylko częściowy rezultat i potrzebujesz tego programiku:   http://www.gpcarreon.com/SDA_ApplicationUnlock.zip
Nie przejmuj się że tytułuje się do SDA - działa na wszystkich (!) HTC. Odpakuj go, podłącz telefon do komputera przez AS, i odpal programik na komputerze (!!!). Komunikat, reset telefonu, i masz telefonik odblokowany naprawdę.
Pozdrawiam

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 14, 2006, 12:19:24 »
Wszystko fajnie, ale podajesz jakieś rozwiązania nie podając co za nimi stoi...

Nie wiem czy to co napisałeś, to miałbym próbować zrobić przed hard-resetem (jeśli tak to niedokładnie przeczytałeś mojego pierwszego posta) czy po (jeśli tak, to nie napisałeś jaki jest cel ćwiczenia...)

Ja już wykonałem hard-reset. Telefon wrócił do życia, zainstalowałem na nim SplashID i SmartphoneNotes. TCMPlayera też. Więc jakby mam to co na początku.

Teraz szukam narzędzia do backupu. Nie wiem czy istnieje coś co robiłoby jakby ghosta, ale byłoby optymalne.

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 14, 2006, 12:42:08 »
Zaraz, zaraz... W pierwszym poście nie pisałeś że jesteś już po resecie tylko się nad nim zastanawiałeś... A to co radziłem pomogłoby PRZED lub ZAMIAST. No i do czego służą moje porady wyjaśniłem chyba prosto: do deaktywacji stanu "Flight mode" i do pełnego odblokowania telefonu (oczywiście bez SIM-Locka bo to inna bajka). Czyli to o co się zapytywałeś. Ja naprawdę rozumiem co czytam i staram się logicznie pomóc...
Pozdrawiam

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 14, 2006, 13:35:20 »
Dzięki za dobre chęci, ale chyba w takim razie ja niezbyt klarownie się opisałem.

Stan w jaki wszedł mój telefon był taki, że była jakby zablokowana klawiatura (czyli opis lewego soft-key), ale niestety nie reagował na wciśnięcie tego klawisza (ani żadnego innego).

Tak naprawdę to działał tylko klawisz POWER - nie dało się ani zadzwonić, ani wejść do żadnego menu (w szczególności do menu SECURITY).