SPV C600 - zniknął z oferty Orange

• 25 Odpowiedzi
  • 2251 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline maryś

• **
  • 201
  • Katowice
  • Sprzęt: Loox 420+2GB, E50+1GB, LD-3W
« dnia: Sierpień 02, 2006, 22:44:12 »
Witam.
Przeglądam stronę tego operatora i o dziwo brak w ofercie SPV C600.
Telefony są jeszcze wystawione w salonach.
Czy wprowadzą coś nowego ?
Napewno spytam w Orange ale może już wiecie coś więcej ?  
Pozdrawiam : Marian

*

Offline holtex

• 1277
  • Białystok
  • Sprzęt: xperia x8 , n95 8gb
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 02, 2006, 23:41:06 »
jak jest w salonie to jest w salonie, W białymstoku w orange jeszcze jest c500 :D

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 03, 2006, 01:32:02 »
Czy wprowadzą coś nowego ?

Nie jestem pewien, ale biorąc pod uwagę poczynania wszystkich operatorów co jakiś czas pojawia sie cos nowego w ich ofercie :P więc i tym razem nie powinno byc ianaczej. Choc nie oznacza to wprowadzenia następcy c600, jako przykład mogę podać ten art. http://telepolis.pl/news.php?id=5860 Mogę mieć tylko nadzieję że virtualni operatorzy
mówie konkretnie o Polsacie i P4 w ramach oferty (polsat z reklamami  :P  a P4 z UMTS) w ramach zdobywania rynku i wprowadzania "nowych" technologii w ofercie będą mieli własnie smartphony i pockety w dodatku w dobrych cenach :P No ale pochodzę z pokolenia Science-Fiction :P
Pozdrawiam

*

Offline maryś

• **
  • 201
  • Katowice
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 03, 2006, 13:51:32 »
Witam.
Cytat: "Zalew"
http://www.orange.pl/portal/map/map/eTP_phone_detail?view=phd&sku_id=%2B1100100&phone_id=360382&promo_id=300129&market=OTP

Czy to ten?  :P

Tak, oczywiście ten ale z głównego menu tego telefonu nie znajdziesz.
Wybierając HTC jest tylko SPV M3000. Dlatego moje pytanie.
Jeszcze niedawno były dwa modele HTC.

*

Offline syrjusz

• **
  • 222
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 04, 2006, 11:05:26 »

*

Offline holtex

• 1277
  • Białystok
  • Sprzęt: xperia x8 , n95 8gb
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 04, 2006, 12:42:01 »
Może mieli cennik niezaktualizowany?

*

Offline maryś

• **
  • 201
  • Katowice
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 04, 2006, 14:44:55 »
Witam.
Cytat: "syrjusz"
Caly czas jest w cenniku! http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary/1430/1465174.pdf
:)

Nie ma tego telefonu w głównej ofercie ORANGE.

*

Offline ell

• 778
    • http://www.windowsmobile.pl
  • Sprzęt: Motorola Milestone @1GHz
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 09, 2006, 02:11:11 »
A jednak to prawda. Jestem juz po rozmowie z osoba z Orange ktora zajmuje sie WM. C600 jest wycofywany z magazynow i nie bedzie juz dostepny w ofercie Orange PL. Co bedzie w zamian? M600 :-) Tak to prawda, urzadzenie smartphone zastapia kolejnym Pocket PC jakim jest model M600 (znany rowniez jako HTC Prophet oraz Qtek S200). Kiedy dostepny bedzie M600 nie wiem, ale wobec powyzszej sytuacji spodziewal bym sie go dosc szybko (moze wrzesien?).

*

Offline R.E.D.

• 484
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 09, 2006, 20:28:24 »
ja kupowalem w maju ostatnia sztuke z wystawy (miala juz kilka otarc na obudowie), wiec juz chyba dosc dawno go wycofali - teraz tylko resztki magazynowe mozna spotkac  ;)

ciekawe kiedy bedzie mozna u nas dostac spv f600 albo c700 (jesli w ogole bedzie mozna je dostac w orange pl)  :mysli:

*

Offline syrjusz

• **
  • 222
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 09, 2006, 20:34:51 »
Pytalem o niego w dwoch salonach i c600 jeszcze jest.
Malo tego mowili ze c500 tez maja i moga sprowadzic z magazynu... :)

.
Ale chyba wezme "normalny telefon"
za duzo negatywow slyszalem o tych smartach  :mysli:

*

Offline R.E.D.

• 484
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 09, 2006, 20:39:31 »

to moze sie podzielisz bo ja na razie zauwazylem tylko klopoty z joyem jesli sie zabrudzi  :))

zanim go kupilem chcialem nabyc nokie 6630/6680 - teraz sie ciesze, ze tego nie zrobilem  :P

*

Offline syrjusz

• **
  • 222
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 09, 2006, 21:04:08 »
to moze sie podzielisz bo ja na razie zauwazylem tylko klopoty z joyem jesli sie zabrudzi

Ze zwiechy maja:)  

.

*

Offline R.E.D.

• 484
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 09, 2006, 21:17:49 »

Ze zwiechy maja:)  
.

ja mialem tylko dwie: jedna przy grze przeznaczonej dla c500 i jdan przy grze na ppc  ;)

*

Offline maryś

• **
  • 201
  • Katowice
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 09, 2006, 22:28:48 »
Witam.
Cytat: "ell"
Tak to prawda, urzadzenie smartphone zastapia kolejnym Pocket PC jakim jest model M600 (znany rowniez jako HTC Prophet oraz Qtek S200).

A co z Klientami zdecydowanymi na kupno smartphonu ?
Dlaczego nie coś nowego ze stajni HTC np. MTeoR ?
Dziwna ta polityka, nie tylko Orange, ale i innych.

*

Offline ell

• 778
    • http://www.windowsmobile.pl
  • Sprzęt: Motorola Milestone @1GHz
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 10, 2006, 22:40:31 »
Nie wiem co z klientami zdecydowanymi na smartphone, beda musieli wybrac cos bez WM albo SPV M600. MTeoR niewiele rozni sie od C600 wiec odpowiedz sama sie nasuwa (skoro C600 zalegal na polkach). M600 to calkiem dobry model, niewiele wiekszy od typowego smartphone wiec moze akurat przypadnie ludziom do gustu. Standardowo bedzie juz wyposazony w rom z AKU 2.0.

« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 10, 2006, 23:49:38 »

Sorry za OT ale musz dorzucic kilka słow od siebie:) Przed 3 tygodniami stanąłem przed dylematem wyboru nowego telefonu. Chodziłem po allegro i szukałem...szukałem..jak to w reklamach maja "szukajcie a znajdziecie":) i znalazłem SPV C500!!! Szczerze powiedziawszy bałem sie troche jak to bedzie jak bede miał smarta:) ale okazało sie ze sa to super telefony i mojej spvki nie oddał bym za żaden inny "narmalny telefon" Kazdy kto sie bawi spv c500 jest pod wrazeniem mozliwosci tego małego cacka:) A to ze nie schodza  z półek to wina chyba marketingu...wszedzie tylko nokia, SE itd ani słowa o SPV...Słyszeć mogłes chyba od tych co nie maja smartów...bo naprawde jak bys dorwał spv c500 lub spv c600 to napewno byś był w pełni zadowolony. Oczywiscie nie sa to telefony idealne ale czy istnieje idealny telefon?? chyba nie:) Ja sie przekonałem do smartów i nastepnym moim zakupem jak uzbieram troche pieniedzy  bedzie spv c600:) Wreszcie moge na swym telefonie posłuchac muzyki, poogladac kabarety:) (sposób na lachony rulezzzz:):):)) poczytać ksiazki, posiedziec  na gg itd itd:) Bateria troche lepsza by sie przydała ale nie ma co...smarty to naprawde fajne telefony:) Pozdrawiam

*

Offline Holender

• **
  • 185
  • Sprzęt: SPV C500 wm5.0; HTC Prophet wm6.0; SE J300i :D
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 11, 2006, 00:02:02 »
ja tak samo :D nie zmienie sie juz na "normalnego" telefonu :D zostane tylko przy WM :) Mialem kiedys nokie 7650 i dla mnie to byl bajer i w ogole bo wtedy dopiero wyszedl :P troche go mialem ale zamienilem sie na mpx200, na poczatku sadzilem ze to do niczego sie nie nadaje bo dziwny w obsludze i w ogole ale sie przyzwyczailem do niego i mi sie spodobal :D az mi podswietlenie poszlo i zamienilem sie na SE p800, na poczatku sadzilem ze fajny bajer :P ale zaczelem juz tesknic za WM :( i chcialem wrocic do WM bo symbian taki ograniczony jest ale nie mialem jak :( okazje kupic spv'ke c500 mialem dopiero kiedy z metra wysiadlem i wyswietlacz o kasownik zbilem bo mialem go w kieszeni, ojciec sie zlitowal nademna i kupili mi spv c500 :P :D

*

Offline ..::przemek::..

• 326
  • Sprzęt: iMac G4 Flat Panel - piekny :) | Palm T|T3 | Motorola V6 Maxx | iBook G4 - pol zywy :(
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 11, 2006, 06:38:01 »
Ja mam c600. Tesknie za sl45 :/ SPV'ka jest strasznie wolna, chcesz napisac sms'a to w sumie masz czesto 15s czekania. Uruchamia sie 30s, iewiele szybciej niz moj laptop, ma fajny wyswietlacz, ale tak jak w wm 2003 nie da sie go obrocic, jest dobrze wykonany, ale jest meczacy przy prostych czynnosciach. Warto kupic, ale uzywany, pobawic sie i jak podpasuje to zostawic, a jak nie to sprzedac. Osobiscie uwazam, ze symbian jest lepszy do telefonow, bo juz samo zarzadzanie skrzynka sms jest duzo wygodniejsze.

« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 11, 2006, 10:44:08 »
Cytat: "..::przemek::.."
Ja mam c600. Tesknie za sl45 :/ SPV'ka jest strasznie wolna, chcesz napisac sms'a to w sumie masz czesto 15s czekania. Uruchamia sie 30s, iewiele szybciej niz moj laptop, ma fajny wyswietlacz, ale tak jak w wm 2003 nie da sie go obrocic, jest dobrze wykonany, ale jest meczacy przy prostych czynnosciach. Warto kupic, ale uzywany, pobawic sie i jak podpasuje to zostawic, a jak nie to sprzedac. Osobiscie uwazam, ze symbian jest lepszy do telefonow, bo juz samo zarzadzanie skrzynka sms jest duzo wygodniejsze.

Należysz do ludzi którzy mając taki telefon , dobry telefon , narzekają że bateria krótko trzyma albo skrzynka się wolno otwiera albo coś tam jeszcze.Powiedz jaki procesor masz w laptopie a jaki jest w c600?Mówisz że tęsknisz za sl 45 ,tak się składa że ja też miałem slkę i sprzedałem nie żałując. Owszem fajny to był telefon dzięki temu że można go było patchować ale pozatym to masakra.A jeśli chcesz telefon do smsów to proponuję n 3210 ma bardzo wygodną klawiaturę.

*

Offline ..::przemek::..

• 326
  • Sprzęt: iMac G4 Flat Panel - piekny :) | Palm T|T3 | Motorola V6 Maxx | iBook G4 - pol zywy :(
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 12, 2006, 18:49:03 »
Cytat: "jacek76"
Należysz do ludzi którzy mając taki telefon , dobry telefon , narzekają że bateria krótko trzyma albo skrzynka się wolno otwiera albo coś tam jeszcze.Powiedz jaki procesor masz w laptopie a jaki jest w c600?Mówisz że tęsknisz za sl 45 ,tak się składa że ja też miałem slkę i sprzedałem nie żałując. Owszem fajny to był telefon dzięki temu że można go było patchować ale pozatym to masakra.A jeśli chcesz telefon do smsów to proponuję n 3210 ma bardzo wygodną klawiaturę.

Naleze, nalezy, a wiesz dlaczego? Bo ja kupilem telefon i denerwuje mnie to, ze niewygodnie zarzadza sie skrzynka. Symbian jest wygodniejszy pod tym wzgledem. Ktos chyba troche przekombinowal z nim, bo skoro mozna na nim przladac strony www to dlaczego do cholery nie moge obrocic ekranu o 90*? Nie mozna otwierac dokumentow worda, arkuszy excela. Moze za duzo wymagam, ale skoro ma taki procesor i tyle pamieci to dlaczego nie moze tego robic. Nie chodzi mi o edycje. Dla mnie wystarczy, ze wrzuce arkusz kalkulacyjny i moge go przegladac wszedzie gdzie jestem. Menu jest wolne i jesli gdzies sie mam dokopac to jednak zajmuje to sporo czasu. I nie chce byc odebrany, ze krytykuje, bo nie umiem obslugiwac. Mam palma t3 i powiem Wam, ze jest naprawde szybki. Procek zjechalem na 200 mhz, zeby dluzej ciagnal na baterii i tez ma 64 mega pamieci. Ale to jest inny system o innej filozofii jego tworcow i wiem, ze mozna stworzyc wydajny, prosty system, ale majacy to co potrzeba. A 3210 sobie nie kupie, bo nie lubie nokii. Ale na jakiegos ericssona (nie mylic tylko z se) chyba sobie kupie, albo moze treo 600 ;) ?

*

Offline zmrok

• **
  • 128
    • Urban Highline Festival w Lublinie
  • Sprzęt: DHD
« Odpowiedź #21 dnia: Październik 17, 2006, 09:55:42 »
Cytat: "..::przemek::.."
Cytat: "jacek76"

Naleze, nalezy, a wiesz dlaczego? Bo ja kupilem telefon i denerwuje mnie to, ze niewygodnie zarzadza sie skrzynka. Symbian jest wygodniejszy pod tym wzgledem. Ktos chyba troche przekombinowal z nim, bo skoro mozna na nim przladac strony www to dlaczego do cholery nie moge obrocic ekranu o 90*? Nie mozna otwierac dokumentow worda, arkuszy excela. Moze za duzo wymagam, ale skoro ma taki procesor i tyle pamieci to dlaczego nie moze tego robic. Nie chodzi mi o edycje. Dla mnie wystarczy, ze wrzuce arkusz kalkulacyjny i moge go przegladac wszedzie gdzie jestem. Menu jest wolne i jesli gdzies sie mam dokopac to jednak zajmuje to sporo czasu. I nie chce byc odebrany, ze krytykuje, bo nie umiem obslugiwac. Mam palma t3 i powiem Wam, ze jest naprawde szybki. Procek zjechalem na 200 mhz, zeby dluzej ciagnal na baterii i tez ma 64 mega pamieci. Ale to jest inny system o innej filozofii jego tworcow i wiem, ze mozna stworzyc wydajny, prosty system, ale majacy to co potrzeba. A 3210 sobie nie kupie, bo nie lubie nokii. Ale na jakiegos ericssona (nie mylic tylko z se) chyba sobie kupie, albo moze treo 600 ;) ?

dokumenty worda i excela otwiera pakiet clearvue... sam uzywam go od 1.5 roku
a temat odswiezylem bo jestem w trakcie poszukiwania c600 w salonach, z magazynu co troche do mnie dzwonia i informuja ze nadal nie ma.
moze ktos z lublina widzial gdzies u nas w salonie?

« Odpowiedź #22 dnia: Październik 17, 2006, 18:46:54 »
To ja tez sie wypowiem. Akurat mialem SL45 i uwazam ze ten telefon jak na czasy w ktorych powstal byl rewelacyjny! Po powgrywaniu latek mozna bylo zrobic z nim co sie chialo poczawszy od zmiany wyswietlania na prezentacji ukrytego numeru rozmowy przychodzacej konczac.  Telefon zajechalem wypdal setki razy i dziala (ledwo bo ledwo ale..).
Przemku: Niema nic od razu! Wgrywasz odpowiednie aplikacje i wszystko jest ja chcesz - tak jak w slce. Wolno wlaczaja sie smsy? zainstalu sobie odpowieniego homescreena albo rightmenu i skonfiguruj sobie jak chesz.
Chcesz miec menu ala Siemens? Niema z tym problemu! Niemozesz sie dokopac do programow? Zrob sobie porzadek w menu start i ustaw kolejnosc jaka chcesz.  Niemozesz obrocic ekranu o 90 stopni? ja moge :D W TCPMP taka funkja jest chyba nawet domyslna.  Telefon wlacza sie dlugo - oczywiscie to prawda ale poco go wylaczac? Jest funkcja samolot... sa filtry odrzucajace polaczenia... wystarczy poszukac. Uprzedzajac wypowiedz w stylu w palmie mam odrazu mozliwosc przegladania dokumentow offica itd. Prawda ale za to "odrazu" sie placi i to slono :) Jedyne co wkurza w SPV to czas trzymania baterii, ale cos za cos jest lcd, sa ladne melogyjki i wielozadaniowsc.
Naprawde latwo narzekac na cos czego sie niezna.

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #23 dnia: Październik 17, 2006, 18:57:32 »
Co do baterii, to trzeba dodać tylko jeden mały ale ważny detal, że C600 ma QVGA, w porównaniu np do C500 wszystko na ekranie wygląda stokroć efektowniej, a że krócej wytrzymuje bateria? - no cóż, coś za coś.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline MOD44

• *
  • 57
    • http://www.modyfikator.pl
  • Sprzęt: M3000+2Gb, M3000+1Gb, C600+1Gb
« Odpowiedź #24 dnia: Październik 18, 2006, 17:48:42 »
Dusiołek -> a nie wiesz czy podobny soft (prezentujący ukryty numer) istnieje dla jakiegoś SPV ?

« Odpowiedź #25 dnia: Październik 19, 2006, 00:12:33 »
Niestety niespotkalem sie i mysle ze raczej niema takiego bajeru i raczej niebedzie. W sl45i byla to bezposrednia ingerencja w rom :) Pokazywanie ukrytego numeru dzialalo na tej zasadzie ze kiedys (niewiem jak teraz) telefony dodawaly flage ktora informowala inny telefon ze ma niepokazywac numeru lata powodowala ignorowanie tego znacznika :). Napewno nie dzialalo to z zastrzezonymi numerami TP. Domyslam sie ze moze takze nie dzialac z popem w ktorym wysyla sie informacje do operatora o zastrzezeniu... sprawdze jutro jak to wyglada z Orangutanem i napisze.