Problem z sychronizacją SPV C600 z PC.

• 0 Odpowiedzi
  • 626 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline djbuh

• 12
Problem z sychronizacją SPV C600 z PC.
« dnia: Wrzesień 19, 2007, 16:55:09 »
Posiadam SPV C600 z romem i-mate SP5 w wersji rosyjsko-polskiej, w każdym bądź razie po polsku :).
Od pewnego czasu telefon po podłączeniu przestał się synchronizować z PC poprzez kabel. Przez porty BT i IrDA nie sprawdzałem bo nie mam takich adapterów pod USB.

Po podłączeniu jest odtwarzany dźwięk "Niepowodzenia podłączenia urządzenia" :P. Ale najpierw, oczywiście za pierwszym podłączeniem, urządzenie jest instalowane, wykrywa go ładnie jako "Generic RNDIS", zaraz po tym wyskakuje "Windows Mobile-based Device", a na końcu "Wystąpił problem podczas instalacji sprzętu. Twój nowy sprzęt nie może działać właściwie." I po tym za każdym podłączeniem jest odtwarzany dźwięk niepowodzenia podłączenia urządzenia :(.

Najdziwniejsze jest to, że system bezproblemowo obsługuje go jako dysk wymienny (poprzez WM5torage).

Reinstalowałem ActiveSync, robiłem Hard Reset i dalej to samo. Kabel też sprawdzałem i jest OK. Gniazdo w telefonie czyściłem, podłączałem też do innych gniazd USB w komputerze i nic ;/. Softu nie przeinstaluję, bo jak, skoro nawet nie potrafi się zsynchronizować.

Może niedługo postaram się wymienić gniazdo mini USB na płycie głównej telefonu. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

W każdym bądź razie dzięki za jakąkolwiek pomoc!