Posiadam SPV C600 z romem i-mate SP5 w wersji rosyjsko-polskiej, w każdym bądź razie po polsku

.
Od pewnego czasu telefon po podłączeniu przestał się synchronizować z PC poprzez kabel. Przez porty BT i IrDA nie sprawdzałem bo nie mam takich adapterów pod USB.
Po podłączeniu jest odtwarzany dźwięk "Niepowodzenia podłączenia urządzenia"

. Ale najpierw, oczywiście za pierwszym podłączeniem, urządzenie jest instalowane, wykrywa go ładnie jako "Generic RNDIS", zaraz po tym wyskakuje "Windows Mobile-based Device", a na końcu "Wystąpił problem podczas instalacji sprzętu. Twój nowy sprzęt nie może działać właściwie." I po tym za każdym podłączeniem jest odtwarzany dźwięk niepowodzenia podłączenia urządzenia

.
Najdziwniejsze jest to, że system bezproblemowo obsługuje go jako dysk wymienny (poprzez WM5torage).
Reinstalowałem ActiveSync, robiłem Hard Reset i dalej to samo. Kabel też sprawdzałem i jest OK. Gniazdo w telefonie czyściłem, podłączałem też do innych gniazd USB w komputerze i nic ;/. Softu nie przeinstaluję, bo jak, skoro nawet nie potrafi się zsynchronizować.
Może niedługo postaram się wymienić gniazdo mini USB na płycie głównej telefonu. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
W każdym bądź razie dzięki za jakąkolwiek pomoc!