SPV c600 Softreset? WM6 PL? PAMIĘĆ

• 8 Odpowiedzi
  • 1060 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

SPV c600 Softreset? WM6 PL? PAMIĘĆ
« dnia: Styczeń 09, 2008, 08:53:25 »
Witajcie. Z góry proszę abyście mnie nie jeździli jesli dałem temat w nieodpowiedni dział itp. jestem kompletnie zielony.
A więc tak, czy wie ktoś z was jak wykonać soft reset na SPV c600, i jakie sa tego efekty.
Czy wie ktos może skad moge ściągnąć porządną nakładke spolszczającą wm6 ponieważ chcę sobie go zainstalować, i jakie będe miał możliwości z wm6 jakich nie mam na wm5?
I jeszcze jedna zagadka, jeśli mam wolne np. 2mb pamięci na telefonie, a chcę zainstalować np. wormsy (gra) które mają 3 mb, to gdy instaluje najpierw gierke na kompie to następnie wyskakuje mi informacja że nie mam miejsca na telefonie do zainstalowania aplikacji, ale mam jeszcze 500 mb na karcie, i nie wiem jak przekierować instalke na karte, poprostu nie ma opcji.
THX za odpowiedzi, prosze nie bijcie za błędy!

*

Offline malys

• 959
Odp: SPV c600 Softreset? WM6 PL? PAMIĘĆ
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 09, 2008, 16:31:29 »
Softreset to zresetowanie telefonu - wyłącz i włącz.
Nakładki spowalniają system. Jeśli już koniecznie chcesz polki język, to zainstaluj ROM Vanilla do którego May dołożył polskie .mui .
Na WM6 działa więcej programów, jest bardziej przyszłościowe.
Jak można mieć wolne tylko 2MB? Działa Ci to C600 w ogóle?
Podczas instalacji powinno zapytać gdzie zainstalować.
Od sprawdzania błędów mamy taki przycisk obok "Wyślij wiadomość" i "Podgląd".

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 09, 2008, 19:16:28 »
1. jeśli nie umiesz poprzez włącz wyłącz to po prostu wyjmij aku - efekt - wyłączenie/włączenie smarta
2. nakładka PL - tego nie wiem czy jest, ale przeczytaj sobie wątek na temat WM6 do C600 na forum, dowiesz się czegoś więcej.
3. WM5 daje przecież możliwość wyboru docelowego miejsca instalacji - jeśli nie umiesz wybrać wrzuć na kartę pamięci plik cab i z niego zainstaluj aplikację
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

WM6 PL? PAMIĘĆ? SMARTGG
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 09, 2008, 20:13:35 »
Nie zrozumieliśmy się. Komunikat o braku pamięci wyskakuje jeszcze na komputerze, i juz tam nie moge przejść do bezposredniej instalacji na telefonie.
Jeszcze mam pytanko, ktos coś mi kiedys mówił że gg na telefon jest płatne 1 zł za tydzień. więc sobie zainstalowałem, wchodze łącze  sie przez GPRS internet na jakies 2 minuty następnie sprawdzam stan konta, a tu juz 2 zł poszło w plecy :worried:, a niby miało byc płatne zł za tydzień. o co kaman ;/

*

Offline malys

• 959
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 09, 2008, 20:31:12 »
Odnośnie gadu-gadu to takie rzeczy tylko w Erze... i to dosłownie.
Dokładnie nie wiem jak to wygląda, bo nie rozmawiam na komunikatorach itp.

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 09, 2008, 21:32:00 »
Nie zrozumieliśmy się. Komunikat o braku pamięci wyskakuje jeszcze na komputerze, i juz tam nie moge przejść do bezposredniej instalacji na telefonie.
Jeszcze mam pytanko, ktos coś mi kiedys mówił że gg na telefon jest płatne 1 zł za tydzień. więc sobie zainstalowałem, wchodze łącze  sie przez GPRS internet na jakies 2 minuty następnie sprawdzam stan konta, a tu juz 2 zł poszło w plecy :worried:, a niby miało byc płatne zł za tydzień. o co kaman ;/

co do ery to nie wiem, nie korzystałem z tego
co do pamięci - mówię Ci wrzuć cab na karte i dopiero instaluj - problem zniknie.

*

Offline mmokrzycki

• *
  • 93
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 09, 2008, 22:52:08 »
3. WM5 daje przecież możliwość wyboru docelowego miejsca instalacji - jeśli nie umiesz wybrać wrzuć na kartę pamięci plik cab i z niego zainstaluj aplikację
OIDP bez względu na to jaką opcję (pamięć telefonu czy karta) wybierze się na PC i tak ActiveSync kopiuje CABa do katalogu Windows\AppMgr\Install w pamięci telefonu i stamtąd uruchamiana jest instalacja. Dlatego jedynym rozwiązaniem jest właśnie ręczne skopiowanie CABa na kartę pamięci i uruchomienie instalacji z poziomu smartphone'a.

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 10, 2008, 00:06:49 »
Wszystko fajnie tylko że gierki które dostałem z telefonem maja albo rozszerzenie .exe albo sa w folderach w których jest 5 różnych plików z czego jeden to .exe .
Jeśli takie rzeczy tylko w erze to dobrze sie składa bo mam TakTak. Ale

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 11, 2008, 18:36:46 »
Wszystko fajnie tylko że gierki które dostałem z telefonem maja albo rozszerzenie .exe albo sa w folderach w których jest 5 różnych plików z czego jeden to .exe .
Jeśli takie rzeczy tylko w erze to dobrze sie składa bo mam TakTak. Ale

jeśli zaczniej instalację pliku exe bez podłączenia PDA to plik najpierw zostanie rozpakowany a następnie zapisany w folderze domyślnym AS na dysku PC - stamtąd można go sobie skopiować i masz plik cab.