SPV c600 + ROM SP5m

• 33 Odpowiedzi
  • 3218 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

SPV c600 + ROM SP5m
« dnia: Czerwiec 12, 2006, 22:09:14 »
ściągnąłem z sieci ROM SP5m. Czy ktoś kto robił już uograde  c600 może mi powiedzieć czy jest wart tego , a jeżeli tak to jak to zrobić
pozdrawiam THX

*

Offline Holender

• **
  • 185
  • Sprzęt: SPV C500 wm5.0; HTC Prophet wm6.0; SE J300i :D
SPV c600 + ROM SP5m
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 14, 2006, 13:43:32 »
Jest to rom od i-mate, i o ile ja wiem to romy i-mate są stabilniejsze niż romy Orange więc myślę że warto zainstalować

*

Offline Shade_

• *
  • 98
    • www.raborski.com
  • Sprzęt: Qtek 8310, HTC Kaiser, X61 Tablet
SPV c600 + ROM SP5m
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 14, 2006, 13:57:52 »
Holender
... no to narobisz sobie niezlego bigosu !!

nie wejdzie rom do C600, wez pod uwage, samo to, ze sp5 ma WiFi ktorego C600 nie ma, wiec na tym "polu" bedzie Ci sie system juz gryzl.

Romy natomiast zamiennie mozna sobie stosowac miedzy i-mate i qtek, poniewaz, te telefony sa IDENTYCZNE pod kazdym wzgledem, tylko napis je odroznia.

Dlatego mam u siebie w Qteku 8310 rom z I-mate SP5 :)
Użytkuje: Qtek 8310 WM6.5, HTC TyTNII WM6.5 + MBW-150, IBM X61 XP Tablet, Atari Portfolio, Jornada 720
... kiedyś: Apple Newton, Psion S5, Jornada 680, Jornada 720, XDA IIi, N9300

*

Offline QguAr

• 28
SPV c600 + ROM SP5m
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 14, 2006, 23:53:50 »
Ja mam w swoim C600 rom i-mate i jakoś się nic nie gryzie.

*

Offline Holender

• **
  • 185
SPV c600 + ROM SP5m
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 15, 2006, 00:22:28 »
Sorry za wprowadzenie w błąd, zapomniałęm o tym że ma wi-fi, ale poza tym chyba nie ma różnic.. więc będzie to wyglądało jak wm 5.0 na mpx200 w którym nie ma bluetooth ale w softcie jest no i dobrze by chodzilo gdyby miał szybszy procek  :) a tu natomiast jest dobry procek więc chyba by problemów nie było..??

*

Offline R.E.D.

• 484
SPV c600 + ROM SP5m
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 15, 2006, 08:37:55 »
na zagranicznych forach dosyc duzo osob ma zmieniony rom na sp5, ale tutaj jakos glucho  :roll:

tez sie nad tym zastanawiam, ale rzeczywiscie nie wiem jakie to przynosi korzysci bo ekranowe dodatki orange moge sobie usunac recznie  8) po resecie wszystko wroci i nadal bede mial gwarancje. po wgraniu softu juz ja strace - zwlaszcza jak cos pojdzie nie tak jak powinno  :oops:

wiec moglby w koncu ktos podsumowac czy sie oplaca bawic w zmiane  :D

*

Offline mmokrzycki

• *
  • 93
SPV c600 + ROM SP5m
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 15, 2006, 16:29:41 »
Cytat: "Shade_"
Holender
... no to narobisz sobie niezlego bigosu !!

nie wejdzie rom do C600, wez pod uwage, samo to, ze sp5 ma WiFi ktorego C600 nie ma, wiec na tym "polu" bedzie Ci sie system juz gryzl.

Romy natomiast zamiennie mozna sobie stosowac miedzy i-mate i qtek, poniewaz, te telefony sa IDENTYCZNE pod kazdym wzgledem, tylko napis je odroznia.

Dlatego mam u siebie w Qteku 8310 rom z I-mate SP5 :)

Jakoś u mnie nic się nie gryzie - SPV C600 + rom i-mate SP5 RUS 2.5.332.1.

*

Offline R.E.D.

• 484
SPV c600 + ROM SP5m
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 15, 2006, 22:38:24 »
Cytat: "mmokrzycki"

no to moze sie podzielisz informacja jakie sa roznice oprocz ekranu logowania, wylaczania i braku pomaranczowych dodatkow  :twisted:

*

Offline mmokrzycki

• *
  • 93
SPV c600 + ROM SP5m
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 15, 2006, 23:11:17 »
Cytat: "R.E.D."

no to moze sie podzielisz informacja jakie sa roznice oprocz ekranu logowania, wylaczania i braku pomaranczowych dodatkow  :twisted:

Właściwie to tylko te zmiany zauważyłem :D. Chyba ponadto jest więcej miejsca niż przy romie Orange'a. Sęk w tym, że C600 kupiłem w sobotę i nie zdążyłem się mu za bardzo przyjrzeć, żeby teraz zauważyć jakieś różnice. Doszedłem do wniosku, że prędzej czy później i tak będę chciał wgrać nowy soft, więc lepiej zrobić to od razu niż później bawić się w backup danych, wgrywanie softu, itp.

*

Offline Holender

• **
  • 185
SPV c600 + ROM SP5m
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 16, 2006, 00:13:01 »
JA tam chce wgrać sp3 do swojego SPV c500 ale ciagle mi wyskakuje blad  " connection error "  :evil:  wpienia mnie to:/

*

Offline R.E.D.

• 484
SPV c600 + ROM SP5m
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 16, 2006, 10:24:45 »
Chyba ponadto jest więcej miejsca niż przy romie Orange'a.

moglbys podac np ile masz wolnej pamieci? bo nie wiem czy cos da ten soft. i jak jest z simlockiem?  :wink:

*

Offline mmokrzycki

• *
  • 93
SPV c600 + ROM SP5m
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 17, 2006, 16:02:17 »
Chyba ponadto jest więcej miejsca niż przy romie Orange'a.

moglbys podac np ile masz wolnej pamieci? bo nie wiem czy cos da ten soft. i jak jest z simlockiem?  :wink:

Pamięci dostępnej dla programów mam około 11 MB.

Z simlockiem nie ma żadnego problemu.

*

Offline R.E.D.

• 484
SPV c600 + ROM SP5m
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 17, 2006, 17:44:11 »
11mb  :shock:  to cos malo  :roll:

a imei zostal taki sam?

*

Offline mmokrzycki

• *
  • 93
SPV c600 + ROM SP5m
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 17, 2006, 20:05:33 »
11mb  :shock:  to cos malo  :roll:

Chodzi o miejsce na instalację programów.

a imei zostal taki sam?

Tak.

*

Offline R.E.D.

• 484
SPV c600 + ROM SP5m
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 18, 2006, 09:39:07 »

Chodzi o miejsce na instalację programów.

a czy moglbys sprawdzic w swiezo wlaczonym telefonie ile masz dostepnej pamieci w task manager? oczywiscie zanim wlaczysz jakies inne aplikacje
 :wink:

*

Offline mmokrzycki

• *
  • 93
SPV c600 + ROM SP5m
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 18, 2006, 11:37:54 »
a czy moglbys sprawdzic w swiezo wlaczonym telefonie ile masz dostepnej pamieci w task manager? oczywiscie zanim wlaczysz jakies inne aplikacje
 :wink:

Mówisz i masz :)

Storage memory:
Used 7,73 MB, Free 10,22 MB

Program memory:
Used 16,63 MB, Free 28,42 MB

Test wykonany zaraz po restarcie, przed restartem zmieniony Homescreen na Windows Basic oraz wyrzucone wszystkie programy z autostartu.

*

Offline R.E.D.

• 484
SPV c600 + ROM SP5m
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 18, 2006, 12:30:17 »
dzieki wielkie  8)

to sie chyba skusze bo najwiecej mialem 24 mb  :wink:

teraz jeszcze musze sie dorobic backup`u - chyba, ze komus juz przyjeli w orange na gwarancje spvke ze zmienionym softem  :P

SPV c600 + ROM SP5m
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 19, 2006, 10:04:38 »
Mam wgrany rom od imate sp-5 w moim c600,  zauwazalnych różnic jest kilka np zwiększyła się pamięć tymczasowa dzięki usunięciu dodatków orange, ponadto telefon jest szybszy, jedyna wada jak dotąd znalazłem to problem z ustawieniem wysyłania MMS brak opcji w starym sofcie Orange MMS, imei się nie zmienił no i wydaje mi się że bateria trzyma dłużej ale może to być tylko moje subiektywne odczucie.

SPV c600 + ROM SP5m
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwiec 19, 2006, 10:05:33 »
Mam wgrany rom od imate sp-5 w moim c600,  zauwazalnych różnic jest kilka np zwiększyła się pamięć tymczasowa dzięki usunięciu dodatków orange, ponadto telefon jest szybszy, jedyna wada jak dotąd znalazłem to problem z ustawieniem wysyłania MMS brak opcji w starym sofcie Orange MMS, imei się nie zmienił no i wydaje mi się że bateria trzyma dłużej ale może to być tylko moje subiektywne odczucie.

SPV c600 + ROM SP5m
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 19, 2006, 22:03:22 »
czyli w gruncie rzeczy warto zmienic soft z oryginalnego spv c600 na sp5m.

SPV c600 + ROM SP5m
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwiec 20, 2006, 07:34:48 »
Wedłóg mnie jak najbardziej

*

Offline Michel

• **
  • 183
  • HTC HD2
SPV c600 + ROM SP5m
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwiec 24, 2006, 14:21:24 »
W jednym poście forumowicz zgłasza problem ustawienia GPRS i przekierowaniami na romie i-mate. Jako, że sam się przymierzam do wymiany to prosiłbym o jakieś info czy u was wszystko działa jak należy. O braku możliwości wysyłania MMS już wiem.
HTC HD2
HTC Hero
TomTom Go 920T

*

Offline meverick1

• 26
  • MDA Vario (m3000) + 2 GB + GPS Navible toshiba g90
  • Sprzęt: Wizard + GPS Navible--Toshiba g900 8GB
SPV c600 + ROM SP5m
« Odpowiedź #22 dnia: Grudzień 17, 2006, 23:19:55 »
Witam. Ja mam rom i-mate i wszystko chdzi elegancko, mms też zarówno w plusie (samiswoi) jak i w erze (era fun)
MDA Vario (m3000) + 2 GB + GPS Navible => toshiba g900 8GB

SPV c600 + ROM SP5m
« Odpowiedź #23 dnia: Grudzień 19, 2006, 21:40:28 »
Witam
Ja rowniez mam C600 z romem i-mate wczesniej wymienianym. GPRS dziala bezproblemowo. Z Wifi nic sie nie gryzie, jest w Comm.Managerze opcja do WiFi, ale nic nie da sie z tym zrobic (jest poprostu opcja sama dla siebie) - nic sie nie gryzie. Co do stabilnosci, to od maja do dzisiaj ani pol zwisu czy cos. Kupilem 2 tygodnie temu I-mate pda-n i zaraz po wlaczeniu pierwsze moje skojarzenie bylo takie - kurde juz to gdzies widzialem :P

*

Offline Michel

• **
  • 183
  • HTC HD2
SPV c600 + ROM SP5m
« Odpowiedź #24 dnia: Styczeń 07, 2007, 23:16:32 »
Niedawno sprzedałem SPV C600 z wgranym ROMem i-mate. Jak przedmówca chodzi o kosmetykę i WiFi sobie jest, ale nie chodzi. Nadmienię jednak, że wgrywałem ROM od i-mate SP5, a nie SP5m, bo to chyba już różnica.
HTC HD2
HTC Hero
TomTom Go 920T

SPV c600 + ROM SP5m
« Odpowiedź #25 dnia: Luty 12, 2007, 11:58:38 »
witam,
odgrzeję trochę ten wątek :)

zachęcony dobrymi opiniami na temat rom'u i-mate SP5 RUS 2.5.332.1 (więcej wolnej pamięci, stabilniejszy) skusiłem się na zmianę i... pożałowałem tego :(

nie udało mi się:
- uruchomić tornado power control
- tomtom zawiesza się na każdej mapie - pomaga tylko wyjęcie baterii!
- przestaje działać plugin wince fs do total commandera (brak możliwości operowania na systemu plików smartphona z poziomu totalcommandera )
- tel uruchamia się dłużej (subiektywne wrażenie - nie mierzyłem czasów)

to co mi się spodobało:
- odpalanie pod klawiszem explorera na obudowie menadżera komunikacji

grzebałem się w tym przez dwa wieczory, aż w końcu wróciłem do oryginalnego softu orange

generalnie cała zabawa kosztowała mnie tylko dużo straconego czasu i dodatkowo utratę gwarancji (zmiana cid'a) - teraz już wiem że nie było warto się w to bawić :(

*

Offline fuzzyland

• 42
  • Sprzęt: iPhone 3G, iPhone 4
SPV c600 + ROM SP5m
« Odpowiedź #26 dnia: Luty 12, 2007, 21:25:18 »
Cytat: "1krzych"
nie udało mi się:

U mnie działa :)

Niestety, u mnie też :( Ale za to działa u mnie Destinator.

- przestaje działać plugin wince fs do total commandera (brak możliwości operowania na systemu plików smartphona z poziomu totalcommandera )

U mnie działa :)

Potwierdzam

generalnie cała zabawa kosztowała mnie tylko dużo straconego czasu i dodatkowo utratę gwarancji (zmiana cid'a) - teraz już wiem że nie było warto się w to bawić :(

A ja nie narzekam, telefon ogólnie działa mi szybciej i jakoś stabilniej (tak mi się wydaje:))

Pozdrawiam, Marcin

*

Offline R.E.D.

• 484
SPV c600 + ROM SP5m
« Odpowiedź #27 dnia: Luty 13, 2007, 10:50:13 »
witam,
nie udało mi się:

tornado - blokada aplikacji nie zdjeta do konca
tomtom - zawiesza sie na mapie? co to znaczy? jak mozesz to rozwin.
plugin - tez moze byc wina blokady aplikacji
dluzsze uruhamianie - na poczatku po wgraniu zawsze jest troche dluzej

to co mi się spodobało:
- odpalanie pod klawiszem explorera na obudowie menadżera komunikacji

do wiekszosci klawiszy funkcyjnych mozna przypisac praktycznie dowolne zadanie niezaleznie od softu

SPV c600 + ROM SP5m
« Odpowiedź #28 dnia: Luty 13, 2007, 15:38:38 »

tornado - blokada aplikacji nie zdjeta do konca

użyłem htc unlockera - w sofcie orange wystarcza - czyżby w imate trzeba było coś więcej?

tomtom - zawiesza sie na mapie? co to znaczy? jak mozesz to rozwin.

nie ma co rozwijac, tomtom się uruchamia, wczytuję mapę, daj na przeglądanie mapy, i od tej pory obojętnie co nacisnę telefon przestaje reagować - czekałem do pół godziny ale nawet wygaszacz się nie włączył - próbowałem na różnych mapach - pomaga tylko wyjęcie baterii

plugin - tez moze byc wina blokady aplikacji

nie zwróciłem na to uwagi - na sofcie orange chyba chodzi także z blokadą aplikacji

dluzsze uruhamianie - na poczatku po wgraniu zawsze jest troche dluzej

na tym akurat mi nie zależy :)

do wiekszosci klawiszy funkcyjnych mozna przypisac praktycznie dowolne zadanie niezaleznie od softu

jak kupiłem telefon (rok temu) i zawzięcie studiowałem modaco i inne fora
nie znalazłem dokładnych informacji na ten temat - sam też próbowałem i efekty były mierne (tzn explorer przestał się uruchamiać, ale aplikacja która miała się tym klawiszem uruchamiać nie jakoś nie chciała) - jeśli dysponujesz jakimś działającym przykładem to jestem zainteresowany

PS. w opisie masz napisane c600 z softem cingulara - możesz coś więcej o tym napisać - jak to się sprawuje, skąd soft wziąłeś, itd

pozdr

*

Offline R.E.D.

• 484
SPV c600 + ROM SP5m
« Odpowiedź #29 dnia: Luty 13, 2007, 15:49:52 »
blokade najlepiej "lamac" recznie  ;)

sprawdz czy masz dokladnie takie wartosci jak tu:
http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=43739

z tym tomtomem to ciekawe...  :(

a menadzer zadan tez nie chcial sie wlaczyc? jak mi sie cos wieszalo to zazwyczaj wlaczalem wlasnie menadzer i zabijalem aplikacje  ;) . a jesli nie masz zdefiniowanego skrotu to na pewno dalo sie uruchomic comm manager, home no i przez menu start do task manager`a

rom cingulara...
chyba wszystko napisalem tu:
http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=50323
z pewnoscia wtedy byl nnajnowszy pomimo mniejszej cyfry  :S do niego bodajze dogralem najnowszy rom samego "radia" czyli czesc odpowiedzialna za komunikacje ze swiatem  ;)  jak na razie chodzi. denerwuje mnie tylko brak slownika t9, a ktos kiedys sie deklarowal na forum, ze zamiesci t9 bez polskich czcionek i tego nie zrobil  :wkurzony: