rom cingulara...
chyba wszystko napisalem tu:
http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=50323
z pewnoscia wtedy byl nnajnowszy pomimo mniejszej cyfry
do niego bodajze dogralem najnowszy rom samego "radia" czyli czesc odpowiedzialna za komunikacje ze swiatem
jak na razie chodzi. denerwuje mnie tylko brak slownika t9, a ktos kiedys sie deklarowal na forum, ze zamiesci t9 bez polskich czcionek i tego nie zrobil 
Ja również używam romu cingulara mniej więcej właśnie od czasu jak ów temat umarł (czyli lekko 4 miesiące

).
Rom generalnie spisuje się nie najgorzej, choć nie mam porównania do i-mate, bo miałem go zaledwie kilka dni. Po 4 miesiącach używania rom cingulara mistrzem stabilnosci to nie jest

. Coprawda jnaładowałem go ogromną ilością softu, ale właśnie dlatego teraz planuje przerzucić się na i-mate i porównać.
Swoją drogą wyszło coś nowszwego od czasu chwalonego i-mate_SP5_RUS_2.5.332.1 i romu cingulara, którego obecnie posiadam? Bo nie bardzo się teraz orientuje (mało czasu na przyjemności

)
Jeżeli chodzi o T9 to nie ma problemu bo wystarczy przerzucić sobię bibliotekę z polskim T9, do tego kilka zmian w rejestrze i wszystko pięknie hula. (procedura była gdzieś opisana na forum).
Co do samych ogonków to niestety pozostaje mozolna praca wpisywania na nowo wyrazów...
Tak na marginesie z chęcią potestowałbym crossbow'a ale kiedy on się pojawi to nawet najstarsi górale nie wiedzą...