Kilka ważnych pytań odnośnie SPV C600...

• 6 Odpowiedzi
  • 694 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline djbuh

• 12
Kilka ważnych pytań odnośnie SPV C600...
« dnia: Czerwiec 29, 2007, 11:26:46 »
1. Jak włączyć zoom w aparacie x4 i x8?
2. Jest jakaś rada na wyłączający się OmapClock? Chodzi o to, że telefon gdy nie jest podłączony pod ładowarke albo kabel USB i gdy uruchamiam OmapClock'a (kręcenie 254 MHz jeśli to pomoże :P), wchodzę w TCPMP, pisze 254 MHz, po jakimś czasie (1-5 minut) wchodzę znowu w TCPMP pisze już 174 MHz. Zauważyłem (ale to tylko raz, być może to jakiś bug był), że gdy telefon jest podłączony pod ładowarkę albo kabel USB, to OmapClock cały czas trzyma taktowanie. Jak zaradzić temu odtaktowywaniu się?
3. Jak skonfigurować GPRS Internet/GPRS/MMS/WAP i ewentualnie E-Mail w Plusie? Poradnik na forum jest stary i ustawienia, które są tam wpisane nie działają u mnie. Widocznie była jakaś zmiana.
4. Jest jakiś emulator silnika C2Doom na WM05?

Z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam!

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
Odp: Kilka ważnych pytań odnośnie SPV C600...
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 29, 2007, 11:29:43 »
Sporo informacji znajdziesz w tym angielskim manualu.
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

*

Offline djbuh

• 12
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 29, 2007, 11:43:31 »
Dużo tam nie znalazłem, praktycznie nic, nawet o aparacie tam nie ma.

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 29, 2007, 11:50:07 »
Oj... leniuszek ;)  A wystarczy w Googlach zadać odpowiednie pytanie... Szczegółowy manual tutaj, a inne dane wraz z update ROM na stronie Orange.
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 29, 2007, 12:06:17 »
1) poco?! ;D zoom w  standardowej aplikacji wm5 przełacza sie joy'em gora dol oczywiscie nie mozna zobic zooma robiac zdjecie w maksymalnej rozdzielczosci wiecej niz x2 :) Zmniejsz rozdzielczosc do np 640x480 a bedziesz mogl  bardziej przyblizac.
2)omapClock jak jest wyraznie napisane w opisie programu podkreca procesor ale po przejsciu telefonu w stan spoczynku procesor w telefonie jest hardwarowo przetaktowany na "niskie obroty". Jesli potrzebujesz stale podkrecony procesor (co osobiscie uwazam za glupote) uzyj tornado power control.
3) Sposob ustawienia tak jak dla orange ze zmienionymi adresami i haslami ktore sa na stronie plusa
4 nierozumiem pytania

*

Offline djbuh

• 12
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 29, 2007, 12:41:26 »
Ad. 1. Już łapię ;D
Ad. 2. Zaraz zobaczę co ten program potrafi. Wkurza mnie to, że muszę co pół minuty przetaktowywać procesor.
Ad. 3. Za chwilę to spróbuję zrobić :).
Ad. 4. Proste pytanie, "nie rozumiem pytania", odpuść sobie ;), to pytanie brzmi tak jak każde, przychodzę do sklepu GSM i pytam się "Czy jest jakiś śrubokręt do telefonów komórkowych?". Powiedz mi jeszcze, że tego pytania nie rozumiesz?
Szukam emulatora C2Doom (to jest taki silnik graficzny) na Windows Mobile 2005. Takie coś co umie czytać pliki *.WAD.

Chciałem się jeszcze zapytać czy można używać na raz Tornado Power Control i OmapClock'a? Nie chodzi mi o podkręcanie w tym samym czasie tylko o to, czy te dwa programy mogą być zainstalowane w jednym telefonie.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 29, 2007, 12:44:23 wysłana przez djbuh »

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 30, 2007, 01:05:21 »
ad 4 Pytalem bo Doom jako gra doom jest na WM5 a czy sam engine jest niewiem. Moze jednak pojde za Twoja rada i odpuszcze sobie odpowiadanie :)

Tornado power control uzywa omapclocka.