Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
Spv c600 nie czyta karty microSd na adapterze miniSd 1gb POMOCY !!
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Windows Mobile (Classic, Professional, Standard), Windows Phone 6.x oraz 7/8.x/10
Smartphone - ogólnie (WM Standard)
HTC Smartphone
Tornado
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
2 Odpowiedzi
802 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
modziarkru
93
HTC TOUCH DIAMOND
«
dnia:
Marzec 31, 2008, 20:09:42 »
Witam
Tym razem mam następujący problem otóż posiadam kartę micro sd kingston i do tej karty mam dwa adaptery jeden z micro na duże sd a drugi z micro na miniSD a więc zamontowałem kartę do adaptera miniSD i odziwo telefon nie widzi karty a gdy już ją widzi to po restarcie telefonu znika i już się nie pojawia trzeba znowu poformatować kilka razy w czym tkwi problem dodam że karty bez przelotek standardowa minisd 32mb i minisd nokia 64mb działa zawsze nawet po restarcie nie znika.Ta karta 1gb która znika w telefonie w PC działa również zawsze gdy już się pojawi w telefonie można z niej słuchać muzyki i wszystko działa w czym tkwi problem jak to naprawić.Może instalacja nowszego Windows Mobile rozwiąże problem aktualnie telefon jest z systemem z Orange Mobile 5.0.Karta formatowana w FAT przez Windows XP na czytniku kart.Jeśli nie ma innego sposobu to proszę o instrukcję *(oraz najlepszy rom dla tego telefonu jaki polecacie) krok po kroku dla laika jak przeprowadzić upgrade systemu i jak w razie porażki przywrócić stary system tzn chodzi mi o naj naj najbezpieczniejszą możliwość przeprowadzenia upgradu chyba że da się rozwiązać problem w inny sposób.Posiadam zwykły kabel mini usb nie wiem czy coś to wnosi do sprawy ale dodam na wszelki wypadek.
Wcześniej - HP IPAQ RX4240,Blue Angel,Spv c600.Spv e650,htc tytn2
OleYek
[Pyrlandia] [GMzP]
18341
Sprzęt:
iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: Spv c600 nie czyta karty microSd na adapterze miniSd 1gb POMOCY !!
«
Odpowiedź #1 dnia:
Marzec 31, 2008, 20:20:28 »
Problem tkwi w przelotce, (problem ostatnio dyskutowany w innym dziale) karta kingston microSD wsadzona do przelotki miniSD miala dokladnie takie same objawy w Wizardzie, a wsadzona do przelotki SanDiska dzialala bez zajakniecia.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
modziarkru
93
HTC TOUCH DIAMOND
Odp: Spv c600 nie czyta karty microSd na adapterze miniSd 1gb POMOCY !!
«
Odpowiedź #2 dnia:
Marzec 31, 2008, 20:39:50 »
No to faktycznie dziwny problem jak na firmę która szczyci się dobrym towarem.Zwłaszcza że wydaje mi się że to ten
sam standard a musi być montowany na przelotkach konkurencji (odczuwam tu fuszerkę przy produkcji)
Gdzie można nabyć takową przelotkę ? Czekam na inne odpowiedzi... myślę że temat może się przydać zważywszy na to iż problem pojawia się nie tylko u mnie a odpowiedzi udzielono mi dopiero na pdaclub....:-)
Wcześniej - HP IPAQ RX4240,Blue Angel,Spv c600.Spv e650,htc tytn2
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »