spv c600 i gps - problem

• 11 Odpowiedzi
  • 806 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

spv c600 i gps - problem
« dnia: Styczeń 31, 2007, 21:37:41 »
Witam, wszedlem dzis w posiadanie tjw - i zainstniał problem. NIE MAM POJĘCIA jak połączyc gps z telefonem. Dodalem urzadzenie bluetooth .. ok. Zapytalo o hasło .. podalem .. ok mam go na liscie. Ale jak go połaczyc ? dioda od bluetooth ciągle mruga i tyle. W ustawieniach uaktywnilem port com ... w urzadzeniu bluetooth port szeregowy tez jest zaznaczony ale nigdzie nie widze opcji połacz :/ mecze sie juz 6 godzin i lipa .. czy moze mi ktos pomoc ? czytalem juz tu artykuł ze gps ma sie nazywac tak i tak .. porty uaktywnic ...itd .. zrobilem to. W trasmitowanie ustawilem tez odbior z urządzen. dalej nic

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
spv c600 i gps - problem
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 31, 2007, 21:48:20 »
nie ten dział - przenoszę

spv c600 i gps - problem
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 31, 2007, 22:05:42 »
Dobra juz nie trzeba :) edytowalem destinator.ini wpisalem wszystkie wartosci recznie i juz all działa. pozdro

*

Offline bikekowal

• 13104
spv c600 i gps - problem
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 31, 2007, 22:15:16 »
mogłeś przynajmniej podać jaki posiadałeś model odbiornika i z jakim programem próbowałeś go połączyć.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

spv c600 i gps - problem
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 31, 2007, 22:26:29 »
OK :) wiec dla innych ktorzy mieli ten problem co ja:

GPS Navibe Bluetooth
SPV c600
Destinator 6.0

Dodac urzadzenie bluetooth
właczyc na nim "port szeregowy"

potem w zakładce bluetooth ustawic com 6 przychodzący com 7 wychodzący i podpisac pod niego gps

Skopiowac plik destinator.ini (lub cfg) z \DestinatorApps Destinator\Destinator ... edytowac i

zmienic wartosci na
PORT=6
BAUD_RATE=4800
PROTOCOL=2

.. ustawic plik tylko do odczytu i zamienic z tym w pda

zresetowac fona

właczyc destinator 6.0

przy pierwszym uruchomieniu z taką konfiguracją wyskoczy komunikat, ze urzadzenie gps chce sie podłaczyc ... klikamy tak i wpisujemy 0000

all połączone.

PS. Destinator 6.0 musialem zainstalowac najpierw na palmie (Ipaq 3955) .. potem wszystkie pliki skopiowac na kompa .. i z niego dopiero je przekopiowac na karte pemieci w SPV

Niestety konsola destinatora nie widziała mojego c600 - dlatego musialem taki zabieg zastosowac .. pewnie niezgodnosc wersji... nie wiem.

Ciekawostka:

Gdy pliki skopiowalem z ipaq na spv ... destinator sie uruchomił .. wszystko OK ... po wylączeniu i właczenu telefonu - zawieszało sie na menu z wyborem mapy.

Solucja - wszystkie pliki skopiowalem z Ipaq ustawic na "tylko do odczytu"
i dopiero w takiej formie skopiowac na SPV ... działa wszystko idealnie.

potem juz przy kazdym uruchomieniu gps sam sie łączy. Nie trzeba nic klikac :)

*

Offline bikekowal

• 13104
spv c600 i gps - problem
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 31, 2007, 22:58:12 »
Dobre, czyli mamy kolejny program GPS do smartów. Ciekawe czy da radę odpalić na mniejszej rozdziałce, np c500.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

spv c600 i gps - problem
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 31, 2007, 23:37:40 »

spv c600 i gps - problem
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 31, 2007, 23:38:00 »

spv c600 i gps - problem
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 31, 2007, 23:38:44 »

*

Offline fuzzyland

• 42
  • Sprzęt: iPhone 3G, iPhone 4
spv c600 i gps - problem
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 03, 2007, 09:37:51 »
Cytat: "Amoralez"
...
potem w zakładce bluetooth ustawic com 6 przychodzący com 7 wychodzący i podpisac pod niego gps

Witam,

chyba trzeba te porty ustawic odwrotnie, czyli na 6 podpinamy GPS. Dopiero wowczas telefon laczy sie z GPSem. Male pytanko: jak z widoku mapy wrocic do menu Destinatora? U mnie nie dziala zaden przycisk (mam C600 z romem SP5), pomaga tylko zabicie procesu.

Pozdrawiam, Marcin

spv c600 i gps - problem
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 04, 2007, 01:50:36 »
Ja mam ustawione wlasnie tak .. i wszystko działa ... przy innej konfiguracji ( ta ktorą podałes ... jest logiczna takze dla mnie ) nie chcialo łaczyc . Jesli chodzi o powrot ... cos za cos .. nie opanowalem tego ale raczej nie da sie powrocic niestety :/ u mnie tez sie zawieszało . a to przez to ze na moim pda wszystkie klawisze są dotykowe i chyba program nie rozpoznaje klawiszy spv ani joya .. przynajmniej nie tak jak powinien. Pozdro .. jesli znajdziesz solucje ... dodaj cos od siebie tutaj : )

*

Offline fuzzyland

• 42
  • Sprzęt: iPhone 3G, iPhone 4
spv c600 i gps - problem
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 05, 2007, 19:42:38 »
Cytat: "Amoralez"
...a to przez to ze na moim pda wszystkie klawisze są dotykowe i chyba program nie rozpoznaje klawiszy spv ani joya .. przynajmniej nie tak jak powinien. Pozdro .. jesli znajdziesz solucje ... dodaj cos od siebie tutaj : )

Czyli trzeba zainstalowac emulator "myszki" :) i klikac w przyciski na ekranie :)

Pozdrawiam, Marcin