spv c600 dualsim webcam edge gps irPilot fax

• 5 Odpowiedzi
  • 1330 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Marzec 24, 2006, 20:18:16 »
mam kilka pytan odnosnie wykorzystania telefonu spv c600 nie znalazlem niestety odpowiedzi na te pytania nigdzie.

1.Czy u kogos dziala dual sim:
a) uk7(wybierane menu) nie trzeba wylanczac tel aby zmienic karte.
dodam ze mam abonamentowy tel i dataplan edge u orange
(nie moge wylaczyc kodu pin)
b)uk6 z wyłączaniem telefonu

powyzsze wersje wymagajś wycinania karty

2.Czy istnieje mozliwosc uruchomienia kamery internetowej?
tzn. a)praca jako kamera internetowa dla np.laptopa przez bt
      b)praca sama w sobie jako kamera internetowa
      c)praca jako odczyt z kamer internetowych
3.Czy jest jakis pilot do urzadzen rtv?(sprawdzalem wiele ale niestety nie udalo mi sie zadnego uruchomic)

4.doszukalem się w sieci informacji ze edge kiepsko pracuje w spv (sam nawiazuje polaczenie niby 240kb - przez kabel usb z laptopem)
w w czasie sprawdzania testowymi stronami np.  www.dsl.cz  wychodzi mi 12kb

5.TinyGps ciekawy program powinien odczytywac pozycje w jakiej sie znajdujemy z informacji sieci operatora...niestety orange ma to zablokowane ....ktos wie czy to wogole dziala w polsce?

6.Mam plan taryfowy ze weekendy i po20mam darmo na stacjonarne i interesuje mnie wysylanie faksow....za darmo oczywiscie.Znacie jakis program do tego?
a)zeby wyslac faks bezposrednio z telefonu
b)z laptopa za posrednictwem telefonu

7.Czy istnieje jakis program ktory monitoruje linie telefoniczna ze jak ktos dzwoni to rozlancza polaczenie gprs (rozlancza wtedy gdy akurat jest jakas sesja cos sciagamy bo jesli nic nie robimy(nie sciagamy) to jest ok.

8.Jest juz możliwość uruchomic sckype?wiem ze jest w sieci pelno informacji szukalem po internecie ale chciale znalesc kogos z polski kto na edge rozmawial i czy musial podkrecac procesor.(podkrecac programowo i na jaka czestotliwosc)

9.czy mini sd karta przy tym modelu producent karty mini sd ma znaczenie czy wszystkie dzialaja.mam obecnie 512 ale chce kupic 1gb i nie wiem czy kingston dziala czy sa problemy ...czy jaka kupic...tzn typ producent.

Mam nadzieje ze ktos zna odpowiedzi na te pytania . odpowiedzi ulatwia napewno zycie kolejnym pokoleniom spv:)
Dziekuje za odpowiedzi

« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 25, 2006, 22:52:22 »
ad.2
http://research.microsoft.com/mcom/portrait/

to do kamerki internetowej jedyne co znalazlem....niestety nie moge dzisiaj sprawdzic poniewaz mam male problemy z as

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 26, 2006, 00:30:14 »
ad6.
znalazlem ale program pracuje tylko na symbianie
http://my-symbian.com/7650/applications/applications.php?faq=2&fldAuto=378
niestety ... moze jednak ktos wie??

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 26, 2006, 00:38:51 »
mam jeszcze jedno pytanie....posiadam darmowy dostep do hotspotow orange lecz spv c600 nie posiada wifi czy istnieje mozliwosc skorzystania z hot spotow jesli mam spv podpiety pod laptop i w laptopie mam wifi??

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 27, 2006, 01:51:34 »
ad 9 sandisk 1 gb dziala świetnie (kupiłem za 200 zł pare tyg temu)

*

Offline Quider

• **
  • 153
    • http://www.pdaclub.pl
Re: spv c600 dualsim webcam edge gps irPilot fax
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 10, 2006, 21:21:45 »
Cytat: "zuf79"

5.TinyGps ciekawy program powinien odczytywac pozycje w jakiej sie znajdujemy z informacji sieci operatora...niestety orange ma to zablokowane ....ktos wie czy to wogole dziala w polsce?

Mam tinygps i dziala doskonale w orange...
Jedyny problem ze nie dziala na WM5.

Pozdrawiam
Q