SPV c600 + Activesync = restarty komputera

• 5 Odpowiedzi
  • 1585 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 02, 2006, 16:04:47 »
problem jak w temacie. na poczatku dzialalo normalnie wszystko. pozniej wogole nie chcialo sie polaczyc. Znalazlem rozwiazanie: wylaczylem ochrone w czasie rzeczywistym w KAsperskim Lab oraz wylaczylem zapore windows. teraz dzieje sie to ze po chwili od polaczenia komputer sie restartuje i tak ciagle. nie wiem jak ten problem rozwiazac. byl juz taki temat jednak tam do konca sprawy nie rozwiazano. PROSZE O POMOC bo mam duzo do wgrania  :twisted:

*

Offline Jaremi

• 9
  • Sprzęt: LG Swift 7
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 03, 2006, 13:04:39 »
problemem są dodatkowe strumienie ntfs stosowane do szybszego skanowania dysku przez program antywirusowy Kasperskiego. Wyjściem jest  zablokowanie tych dodatkowych strumieni NTFS albo (ja tak zrobiłem) usunięcie KAV i skorzystanie z innego oprogramowania... np NOD32

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 04, 2006, 01:11:06 »
hmm ale jezeli wylaczam KAV i dalej tak jest? moze to z czyms innym jest zwiazane? choc rzeczywiscie problem zaczal wystepowac po zainstalowaniu KAV (tak mi sie wydaje) :?

Reset kompa c600
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 18, 2006, 16:46:36 »
Ja mam taki sam problem. Za kazdym razem mi sie restartuje komputer. Tez mam kasperkyego. Jest inne rozwiązanie niz usunięcie antywirusa????????
Prosze POMOCY
Co masz zrobic dzis, zrob pojutrze - bedziesz mial dwa dni wolnego  :)

*

silentjob

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 19, 2006, 13:29:43 »
Osobiście mogę polecic NOD32, po wywaleniu Kasperskiego, komputer wyraźnie zaczął pracować szybciej. Niemniej nawet gdy miałem go zainstalowanego, nie było żadnych problemów z synchronizacją sprzętu...

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 19, 2006, 14:21:31 »
Wyłączenie Kaspersky'ego nic nie daje. Było już kilka wątków z tym tematem. Ja niestety nie znam Kaspresky'ego, bo kiedy kilka lat temu zawiódł mnie w sieci, odinstalowałem i zapomniałem o nim. Myślę, że jest jakiś sopsób na niego skoro u silentjob'a chodził Kaspersky z activesync'em.

Inny soft antywirusowy u wszystkich rozwiązał problem.