orange world a zmieniony ROM???

• 9 Odpowiedzi
  • 1481 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kubab

• 11
« dnia: Lipiec 08, 2006, 20:23:24 »
Witam jestem posiadaczem C600 w orangu, ze zmienionym ROMem na rosyjski i-mate. Problem jest taki ze gdy chce wejsc na strone mobile.orange.pl. Wyskakuje strona na ktorej pisze ze musze byc klientem orange i miec APN:wap wszystkie ustawienia mam raczej poprawne bo wszysto inne dziala i wap i www. Ktos moze sie z czyms takim spotkal? moze to przez zmiane oryginalnego ROmu?Jakies pomysly?

« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 09, 2006, 11:34:24 »
co do zmiany romu wystarczy troche poszukac

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 16, 2006, 13:00:06 »
kubab

Musisz miec ustawione polaczenie WAP po GPRS zeby wejsc na mobile.orange.pl a w tej chwili masz INTERNET po GPRS, ustaw sobie wg. http://ustaw.orange.pl
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 16, 2006, 13:06:49 »
Przecież Ci mówi że ustawienia ma poprawne. Zresztą u mnie sytuacja jest identyczna i też na tę stonę wejść nie mogę mimo że wszystkie inne Wapowe chodzą poprawnie

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 16, 2006, 14:44:24 »
Nie atakuj mnie tylko zacznij czytac ZE ZROZUMIENIEM To ze dziala internet to nic nie znaczy bo mozna polaczenie ustawic na dwa sposoby jako INTERNET dziala wszystko poza mobile.orange.pl oraz jako WAP dziala wszystko, dziala mobile.orange.pl ale aplikacje zewnetrzne tymu np. mobileGG, czy SmartGG nie beda sie mogly polaczyc z internetem. Wejdz w ustawienia polaczen i zobacz czy masz ustawione polaczenie WAP GPRS czy Internet GPRS szczegolnie zobacz jaki masz APN wpisany w ustawieniach Internet czy Wap. Wejdz na ustaw.orange.pl i skonfiguruj sobie wg. opisu a dopiero pozniej zacznij sie unosic! Zeby chodzilo mobile.orange.pl MUSI byc skonfigurowane polaczenie WAP po GPRS z w/w strony!

*

Offline kubab

• 11
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 17, 2006, 22:35:31 »
Mam wszystko tak jak juz napisalem dokladnie wedlug ustawien z ustaw.orage.pl wszytkie inne strony wap mi dzialaja jak nalezy i nie jest to problem z czy wap gprs czy internet bo w tym telefonie jest to rozwiazane przez proxy odbiera z internet i wysyla do wap tez jest w tych ustawieniach ktore podajesz stary jak ktos pisze ze ma dobre ustawienia to wiez mu na slowo bo takie posty jak twoj nie maja sensu bo nic nie wnasz do rozmowy...

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 18, 2006, 09:13:10 »
Wlasnie dlatego, ze jak piszesz korzystasz z ustawienia Internet to Ci nie dziala, muszisz korzystac z usyawienia WAP. Wiem co pisze bo pare razy przerabialem to na innych dzialach gdzie byl dokladnie ten sam problem, tak samo sie wszyscy upierali, ze internet dziala i dopiero jak juz w akcie desperacji ktos zmienil ustawienia zeby udowodnic ze to nic nie da nagle sie okazywalo ze cudownie zadzialalo. Pytam sie jeszcze raz jaki APN masz wpisany w ustawieniach polaczenia GPRS?

*

Offline kubab

• 11
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 20, 2006, 17:38:37 »
A ja ci poraz drugi pisze ze mam wszystko tak jak orange kaze dokladnie jak w instrukcji...A to ze to na innych foramch przerabiales to tylko znaczy ze odpowiadasz bez namyslu. Mam wszystko tak jak orange chce dokladnie.Poza tym pisalem ze inne strony wap powtarzam WAP dzialaja jak nalezy.APN mam wap bo inny byc nie moze w orangu bo by nie dzialal gprs wcale.Bardzo prosze o jakies odpowiedzi ludzi ktorzy maja c600 z RUS romem z gtega i dziala im orangfe world powtarzam orange world nie wogule wap.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 20, 2006, 21:16:58 »
kubab

bzdury opowiadasz wasc ze inny apn niz wap nie moze byc... ja mam apn internet i jakos lacze sie przez gprs... chyba jakies cuda sie dzieja... i majac ustawiony ten apn jakos strony WAP mi sie laduja a orangeworld nie... ale nie wazne... zycze powodzenia w rozwiazywaniu problemu.

poza tym rom nie ma nic do tego bo tak jakbys majac neostrade pod rosyjska wersja windowsa nie mogl wejsc na www.neostrada.pl  :S

*

Offline kubab

• 11
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 22, 2006, 17:00:40 »
chodzilo mi o to ze bez apn wap w orangu nie da sie wejsc na storny wap, bedac w tej sieci a anp wap masz do ustawien internet nie wap w c600 to jest rozwiazane przez proxy ktore pobiera z internet i wysyla do wap. Troche to dziwne.A co do tego romu to nie do konca jestem pewnien... bo przestalo mi dzialac orange world dokladnie kiedy zmienilem rom wiec wywnioskowalem ze w tym moze byc problem.