pytanie do uzytkownikow c600

• 21 Odpowiedzi
  • 2178 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline siwytd

• 857
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S III
« dnia: Lipiec 21, 2006, 22:33:12 »
witam.
wpadl mi w oko c600 :))
poczytalem troche na temat tego phona i teraz chcialbym prosic o wypowiedzenie sie uzytkownikow tego sprzetu :)
interesuja mnie szczere komentarze, wszystkie za i przeciw, czy warto kupowac czy nie i dlaczego? a moze lepiej qtek 8310?
wiem ze chyba dzial "zakupy" bylby bardziej odpowiedni, ale tutaj wieksze szanse na konkretne wypowiedzi ;)
mam nadzieje ze opy sie nie wkurza :mysli:
pozdrawiam
chcialem dobrze - wyszlo jak zawsze :)

*

Offline Pele^^

• 588
    • http://www.pele.go.pl
  • Sprzęt: °SE_W995 °NDS_Lite
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 22, 2006, 14:16:25 »
bierz w ciemno, super telefon  ;)  od 8310 różni się brakiem WiFi  :)
°Sony Ericsson W995 + R1HA035 CID 81 RED + RODRIGUEZ HDX 3.0 FINAL + Sennheiser MX 760 + Sandisk MemoryStick Micro 8GB 
°Nintendo DS Lite + EDGE DS + Kingston MicroSD 2GB

... T-Mobile SDA -> SPV C600 -> SE D750i -> SE K550i - SE K810i -> SE W995

Re: pytanie do uzytkownikow c600
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 23, 2006, 18:30:19 »
Cytat: "siwytd"
witam.
wpadl mi w oko c600 :))

Hej ja tez sie zastanawiam nad kupnem tego cacka ale mam dylemat co wybrac pisze na forum ale jakos nikt mi nie chce doradzic :( bo zastanawiam sie nad zakupem SPV C600 lub Motke MPX 220 i chcialem zeby mi napisali co wybrac, + wady i zalety tych 2 telefonow.
Cytat: "Pele^^"
bierz w ciemno, super telefon

moze Ty mi doradzisz jak twierdzisz ze super telefon ;) czytam i czytam o c600 i w miare dobre wiadomosci znalazlem, ale chcialbym sie zdac na jakiegos usera/userow C600 lub mpx220 o opinie dzieki za odp.

*

Offline siwytd

• 857
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 23, 2006, 22:01:37 »
Cytat: "Pele^^"
bierz w ciemno, super telefon  ;)  od 8310 różni się brakiem WiFi  :)

to akurat wiem :)
moze napisz cos wiecej, typu jak jest z dostepnym dodatkowym softem, jakies szczegolne plusy lub minusy tego telefonu itp.....
mam zamiar uzywac go miedzy innymi jako "dostawcy" gprs przez bt do ppc :mysli:
sa z tym jakies problemy :mysli:
piszcie ludziska :)

*

Offline Pele^^

• 588
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 23, 2006, 22:40:14 »
softu jest oczywiście dużo ale nie wiecej niż na pockety (są nawet ciekawe aplikacje których nie ma ppc)
°Sony Ericsson W995 + R1HA035 CID 81 RED + RODRIGUEZ HDX 3.0 FINAL + Sennheiser MX 760 + Sandisk MemoryStick Micro 8GB 

*

Offline siwytd

• 857
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 24, 2006, 07:16:22 »
ok :)
 a pozostale moje pytania :?:  :))

*

Offline matlacki

• 33
  • Sprzęt: MDA IV / HTC Diamond - T-mobile UK - Rom Diamentowy 3.0 Lite
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 24, 2006, 18:59:56 »
vanetten: Jeśli chidzi o te telefony to akurat miałem oba i C600 jest o niebi lepszy od Mpx 220. Jak dla mnie to wszystko jest lepsze w c600, a szczególnie wyświetlacz. Świetnie działa na nim TomTom itp. Nie zastanawiaj się tylko bierz C600.

*

Offline siwytd

• 857
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 24, 2006, 23:06:24 »
jakie mpx 220 :?:  pytalem czy c600 czy qtek 8310  :|
rozumiem ze polaczenia bt z ppc dzialaja bez zastrzezen :mysli:
obecnie mam xda2i wiec all in one bo z gsm i nie musze kombinowac, ale mam zamiar kupic acera n311, lub dell x51v i ten c600 do kompletu. no i mialby on wlasnie pelnic role dostawcy gprs via bt do ppc ;)  oczywiscie do dzwonienia tez (ale do tego mi bt nie potrzebny) :))
takze prosze o jakies wypowiedzi na temat czy taki tandem bedzie dobrze dzialal :mysli:
co do nawigacji to mam auto mape wiec nie bede sie meczyl na 2" wyswietlaczu telefonu :)
pozdrawiam i czekam na odpowiedzi

*

Offline siwytd

• 857
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 28, 2006, 01:00:45 »
nikt juz nic nie chce dodac :mysli:
jak jest z polaczeniem via bt z jakims ppc :?:  chodzi o "dostarczenie" gprs via bt do ppc - poczta, www,gg.
jesli ktos bylby tak mily i mi odpisal to bede wdzieczny ;)

*

Offline holtex

• 1277
  • Białystok
  • Sprzęt: xperia x8 , n95 8gb
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 28, 2006, 10:29:42 »
Dostarczanie internetu chodzi normalnie :)

« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 28, 2006, 14:25:18 »
Może kup Czarodzieja.

Tam poza UMTS masz wszystko w jednym. Są ludzie którzy wolą mieć osobno pocketa i telefon, ale zsumuj koszty wszystkie, za i przeciw. Może warto. Ja go nie mam  :P ale w moim przypadku to czynnik finansowy  :kill:  :)) To naprawde fajny sprzęt nawet ten proc nie przeszkadza. Jeśli nie liczysz się z dudkami to już jest Hermes

sprzęcik przyprawiający mnie o palpitacje serca tylko to moje echo w kieszeni  :P
Co do współpracy Cxxx z PPC nie powinno być jakichkolwiek problemów choć Motorola V3

ma zasięg bluetootha do 100m  (w Francji nie można wychodzić na zewnątrz z włączonym BT) :terrified: ale i tak limitował by cię zasięć BT w PPC
Pozdrawiam

*

Offline siwytd

• 857
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 28, 2006, 17:07:01 »
jak pewnie zauwazyles obecnie mam "wszystko w jednym" - xda2i
w sumie mi to pasuje, ale jedynym nastepca dla mojego ppc spelniajacym moje wymagania jest exec - a on mi sie jakos nie podoba :mysli:
co do czarodzieja i hermesa, to ekran 2,8 mnie jakos nie bawi, wole 3,7" ;)
takze zostaje mi zakup osobno ppc, i telefonu. v3 to nie jest telefon dla mnie, ojciec taki mial i imo straszna kicha. jedyne co zawsze uzywalem i chwalilem to nokia, ale tez juz mi sie "przejadla" i chce jakis telefon z wm - no i stanelo na spv c600, bo chyba nie ma sensu placic dwa razy wiecej za qteka 8310 :mysli:  pozatym c600 mi sie podoba i teraz tylko oczekuje opinii jego uzytkownikow zeby wiedziec w co sie pcham :))
pozdrawiam

« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 29, 2006, 08:11:38 »
Cytat: "siwytd"
 pozatym c600 mi sie podoba i teraz tylko oczekuje opinii jego uzytkownikow zeby wiedziec w co sie pcham :))
pozdrawiam

z checia tez poczekam na opinie innych userow C600 :proud:

*

Offline siwytd

• 857
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 30, 2006, 15:40:18 »
halo ;)
nikt juz naprawde nie ma nic konstruktywnego do powiedzenia na temat tego c600 :mysli:

« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 30, 2006, 16:04:42 »
Mam C600 już pół roku i jako telefon jest znakomity jeśli chodzi o możliwości (w porównaniu do kilku Nokii, Siemensów i SE które miałem). od Qteka różni się tylko tym że nie ma WiFi. Poza tym to przecież możesz sobie wgrać Rom od Qteka bądź i-mate i już poza obudową (i WiFi) nie będzie żadnych różnic. Połączenia wszelakiej maści z różnym sprzętem (komp, PPC) działają bez zarzutu (czasem tylko tzreba poszukać info na tamat jak zrobić ale i z tym nie ma problemu. Cóż Ci jeszcze można rzec, zadaj konkretne pytanie to odpowiem w miarę wiedzy mej... A może jeszcze biznesik ubijemy bo Wizardzik (z racji profilu pracy) mi się śni i C600 będzie zbędny:)

*

Offline siwytd

• 857
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 31, 2006, 07:31:48 »
dzieki za odpowiedz!
na wifi mi nie zalezy, bo do kompletu bede mial acera n311, a on ma wifi ;)
biznesika raczej nie bedzie, bo po pierwsze wyjezdzam za 7 dni z kraju i wracam za okolo 3 miesiace i wtedy "zakupy", a po drugie raczej preferuje sprzet nowy ;)
z konkretnych pytan :
1. jak sprawuje sie c600 jakio "dostawca netu" do ppc przez bt (jakies trudnosci z polaczeniem, zrywanie itp) :?: ;
2. wszyscy wypisuja same plusy, moze podaj jakies minusy tego telefonu (z doswiadczenia) :mysli:
3. jak jest z "intuicyjnoscia" obslugi (zawsze mialem nokie i bylo ok, natomiast moto v3 chcialem rzucic o sciane juz po 5 minutach :wkurzony: ) :?:
4. czy obsluzy karte miniSD 1gb :?:
5. czy da sie ustawic mp3 lub wma jako dzwonek i jak jest z przypisywaniem dzwonkow do kontaktow :?:

moze sie powtarzam, ale ile ludzi tyle opinii, wiec lepiej za duzo jak za malo :D

« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 31, 2006, 07:55:13 »
1. Od siebie nic nie odpowiem bo z ppc nie próbowałem, ale z kompem po BT chodzi dobrze w dwie strony
2. jak to Windows, czasem załapie zwiechę, ale nie za często, więc jak go raz na parę dni wyłączysz to powinno być ok; czasem można a nawet trzeba "zwolnić pamięć" jakimś managerem bo niektóre aplikacje nie mają opcji wyłącz, można też jak wyżej od czasu do czasu zrobić soft reset (czyli np wył/wł fona); nie ma regulacji podświetlania i kontrastu więc czasami jest za jasno a czasami za ciemno ale idzie się przyzwyczaić;
3 z intuicyjnością obsługi jest ok, wybieranie programów ikonkowe, tylko ustawienia jako lista; poza tym można sobie jakiś homescreen włączyć gdzie masz recent programs, można zdefiniować 98 skrótów klawiszowych; można  zmienić przypisanie bocznych klawiszy sprzętowych;
4. Obsłuży bez problemu (do 2GB)
5. da się mp3, wma, mid, wav i chyba jeszce kilka innych. każdy kontakt może mieć inny dzwonek, każdy profil może mieć inny dzwonek/powiadomienie.

*

Offline siwytd

• 857
« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 31, 2006, 14:12:46 »
no i znowu cos wiecej wiem :))
co raz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu ze c600 to dobry wybor ;)
moze jeszcze jakies opinie od userow :?:
pozdrawiam

« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 01, 2006, 08:41:56 »
Cytat: "andrstac"

4. Obsłuży bez problemu (do 2GB)

Hej a napisalbys cos wiecej o tej karcie jaka marka i model dzieki.

*

Offline siwytd

• 857
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 02, 2006, 08:04:36 »
jeszcze jedna sprawa nie daje mi spokoju, i chociaz jest to moze lamerskie pytanie, to dla mnie dosc istotne.
jako ze od jakiegos czasu uzytkuje ppc, to mam powiedzmy swoje wybrane programy do tych czy innych rzeczy (tcpmp, gsplayer, total commander, xnview itp).
i tu moje pytanie: czy na w/w c600 beda dzialac te same programy (bo niby jest to telefon z wm tak jak ppc :mysli: ) , czy tez musze szukac specjalnych wersji tego softu konkretnie zrobionych pod telefony :?:
pozdrawaim

*

Offline Pele^^

• 588
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 02, 2006, 15:35:02 »
są takie programy które zainstalujesz i tu i tu i wtedy nie musial szukać oddzielnej wersji. Ale są te wersje danego programu/gry których instalki trzeba pobierać osobno dla PPC i SMARTa ;)

*

Offline siwytd

• 857
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 03, 2006, 08:08:54 »
dzieki ;)
to chyba juz dowiedzialem sie najwazniejszych rzeczy - reszta sama wyjdzie podczas uzytkowania. dziekuje wszystkim za zainteresowanie i pozdrowionka.