rysy na wyświetlaczu SPV C600 a pasta polerska

• 9 Odpowiedzi
  • 800 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline radeksc

• *
  • 52
« dnia: Luty 16, 2007, 17:58:59 »
czy ktoś z uzytkowników polerował wyświeltacz SPV pastą polerską? Mam kilka skrajnych opini - nikt w punktach GSM nie chce sie podjac takiego zabiegu - na allegro zachwalaja z kolei rezultaty - fakt ze sprzedawcy past ;)

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 16, 2007, 18:02:36 »
Ja nie polerowałem c600, ale kiedyś starsze telefony, typu siemensy itp. Używałem do tego Automax, czy coś takiego, pasta do polerowania lakierów samochodowych. Efekty naprawdę dobre.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline radeksc

• *
  • 52
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 16, 2007, 18:17:57 »
Cytat: "bikekowal"
Ja nie polerowałem c600, ale kiedyś starsze telefony, typu siemensy itp. Używałem do tego Automax, czy coś takiego, pasta do polerowania lakierów samochodowych. Efekty naprawdę dobre.

chyba wczesniej telefony miały szklane oprawki wyświetlaczy - na SPV chyba jest utwardzony plastik - słyszałem też o jakiejs cieniutkiej powłoce antyrefleksyjnej. fakt,ż eto znowu argumenty pracowników serwisów GSM którzy od takiej roboty odżegnują się jak diabeł od święconej. Ijuż niew wiem czy to ostrożność czy najzwyklejsze lenistwo :)

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 16, 2007, 23:30:57 »
mój siemens m50 ani żadne inne badziewie tego pokroju nie miało szklanego ekranu tylko normalny plastik.

*

Offline KuK

• *
  • 90
  • Sprzęt: SPV C600  ROM i-mate > w oczekiwaniu na WM6 :)
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 17, 2007, 00:04:00 »
Problem polega na tym, że niektóre wyświetlacze robione są jakby z wielowarstwowego plastiku i jak zaczniesz to polerować to będzie widać kolejne warstwy, a wtedy wyświetlacz staje się jeszcze okropniejszy...

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 17, 2007, 08:55:54 »
z tym się nie spotkałem i niczego Ci nie poradzę, nie próbowałem

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 22, 2007, 16:06:32 »
Żeby w c600 dobrze wypolerować szybkę trzeba rozebrać obudowę, inaczej się nie da żeby było dobrze. Jak masz samą szybkę to bierzesz jakąś szmatkę i pastę do zębów i jedziesz (ja robiłem polerką na wiertarke - zajęło mi to ok. 30 sekund trzymania ;)) efekt ten sam co pasta polerska z allegro.
Żeby wyjąć szybkę trzeba ją wypchnąć do dołu - parząc od strony klawiszy.

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 24, 2007, 21:54:11 »
no wlasnie to chyba nie jest polerowanie samego wyswietlacza tylko samej szybki chroniacej jego zwanej dalej obudowa. co prawda nie rozbieralem jeszcze ale tak sadze

*

Offline KuK

• *
  • 90
  • Sprzęt: SPV C600  ROM i-mate > w oczekiwaniu na WM6 :)
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 25, 2007, 01:07:29 »
Cytat: "seba976"
no wlasnie to chyba nie jest polerowanie samego wyswietlacza tylko samej szybki chroniacej jego zwanej dalej obudowa. co prawda nie rozbieralem jeszcze ale tak sadze

Jak najbardziej...  ;) jeszcze nie spotkałem się z telefonem z "gołym" wyświetlaczem. :proud:
Apropos pasty, też dobre rozwiązanie (kiedyś polerowałem pastą zegarek). :)

*

Offline djremo

• **
  • 197
  • Sprzęt: SPV M650 WM6 B&B4.3
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 26, 2007, 12:44:58 »
polecam paste displex dostepna na allegro. polerowalem SDA i wyszlo swietnie. polerowalem recznie flanelą. Ja rozebralem swojego sda i polerowalem sama szybke bo nie mozna na obudowe najechac. Ale koledze okleilem szybke wkolo tasma zeby obudowy nie zachaczyc i nie zmatowic. Efekt po polerowaniu bardzo dobry.