spv c600 - problem z serial port

• 5 Odpowiedzi
  • 805 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

spv c600 - problem z serial port
« dnia: Grudzień 08, 2007, 09:10:44 »
witam!

uzytkownikiem smartphone'a jestem od niedawna. zalezy mi na udostepnieniu polaczenia z komputera na telefonik. robilem wg opisu http://pdaclub.pl/view.php?news_id=11676. problem pojawia sie w momencie kiedy szukam na smartphonie urzadzan. znajduje moj komputer podaje pin. w momencie kiedy podam pin, na kompie pokazuje sie, ze telefon sie podlaczyl do portu com11. chwile popracuje jeszcze smarcik i zaraz informacja ze sie rozlaczylem z portem com11. pozniej juz mi sie nie udaje nijak polaczyc do tego portu. autoamtycznie activesync nie widzi telefonu przez bluetooth. jakies propozycje?
« Ostatnia zmiana: Grudzień 08, 2007, 09:12:40 wysłana przez gogol »

*

Offline malys

• 959
Odp: spv c600 - problem z serial port
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 08, 2007, 16:48:47 »
A masz włączoną opcję oszczędzania energii?

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 08, 2007, 23:30:08 »
uzywalem jedynie lowlight-a ale to nic nie zmienilo - wciaz sie tak samo zachowuje.

*

Offline malys

• 959
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 09, 2007, 12:08:51 »
Miałem na myśli to, czy w komputerze, w ustawieniach koncentratora USB, w zakładce "Zarządzanie energią', masz włączoną opcję "Zezwalaj komputerowi na wyłączanie tego urzadzenia w celu oszczędzania energii".

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 09, 2007, 22:35:24 »
nie zrozumielismy sie. wylaczylem powyzsze opcje ale nic z tego. objawy te same co wczesniej - zadnych zmian.

** dodane **

zauwazylem ze bluesoleil przy wykrywaniu uslug na telefonie nie widzi uslugi "serial port". ponadto jak uruchomie usluge "file transfer", zasada jest taka jak w poprzednim przypadku. telefonie zlapie polaczenie z usluga "file transfer" kilka sekund i sie rozlacza.
mialem rowniez okazje sprawdzic jak inne telefony sie zachowuja i niestety ale tylko spv sprawia takie problemy. inne telefony po nawiazaniu polaczenia nie zrywaja go tak jak spv.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 11, 2007, 11:49:50 wysłana przez gogol »

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 20, 2007, 09:09:34 »
odswiezenie tematu... prosze o jakies rady bo nie wiem gdzie szukac problemu.