SPV c600 problem z bluetooth (gps tom tom)

• 7 Odpowiedzi
  • 777 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

SPV c600 problem z bluetooth (gps tom tom)
« dnia: Czerwiec 05, 2007, 20:14:48 »
Witam posiadam program tom tom 5.x dzisiaj zakupiłem odbiornik gps podłączyłem z komputerem i jest sprawny.
Posiadam spv c600 przeczytałem kilka wątków ale nie mogę sobie poradzić z ustawieniem tego(robię to po raz pierwszy) -krutko opiszę co robię:
1)włanczam gps tam niebieska dioda zaczyna migać
2)w telefonie wchodzę do comm managera i uaktywniam bluetooth(zaczyna migać niebieska dioda)
3)wchodzę w ustawienia ->połączenia->blutooth-wybieram włączone, nazwa urządzenia bg001,wymagane uwierzytelnianie zostawiam wolne
4)dalej wciskam menu i wybieram porty com- dodaje "nowy port przychodzący" com 6 zaznaczam bezpieczne połączenie i gotowe(port wychodzący jest nieaktywny )
5)dalej wciskam menu->urządzenia wybieram nowe-dalej telefon skanuje w poszukiwaniu urządzeń i znajduje BG001 -wciskam dalejpokazuje się kod dostępu -zgodnie z instrukcją wybieram 0000(pokazują się tam 4gwizdki) i dostaje informację "twój telefonsmartphone nawiązał połączenie z BG001 i wciskam ok -dalej wprowadzam nazwę wyświetlaną dla urządzenia bg001 wciskam dalej pokazjie się pole usługi i jest do zaznaczenia port szeregowy wciskam gotowe zaznaczając go ptaszkiem i mam urządzenia bluetooth ?bg001(znak zapytania jest w kółeczku) wciskam gotowe gotowe

6)otwieram program tom tom i mam brak urządzenia gps! w ustawieniach mam do wybory dwa odbiorniku na bluetooth inny odbiornik gps i tom tom bezprzewodowy -który kolwiek bym nie wybrał mam brak urządzenia gps!

już normalnie nie wiem co mam robić czytałem tu tyle wątków i nic z tąd proszę o podpowiedź co źle robię:(

Odp: SPV c600 problem z bluetooth (gps tom tom)
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 05, 2007, 20:45:20 »
nie nie miałem takiej opcji a gdzie dokładnie powinna być? bo nic takiego nie widzę ani nie wiem jak połąvzyć ze soba urządzenia
w menu mam tylko 1 urządzenia 2 porty com 3 anuluj
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2007, 20:46:59 wysłana przez selekta24 »

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 05, 2007, 20:52:52 »
no ale nic sie nie stworzyło i nie wiem gdzie miało się stworzyć(właśnie czegoś mi brakowało)

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 08, 2007, 10:59:44 »
1.sparuj gpsa-na liscie urządzen będziesz go miał(pod nazwą BG001)
2.menu-edytuj zmień nazwę z BG001 na BT GPS
3.w portach COM,wyrzuć port przychodzący i dodaj wychodzący wybierając z listy BT GPS-pozatwierdzaj wszystko
4.Uruchom tomtoma-wybierz inne urządzenie bluetooth w ustawieniach GPS-zatwierdz-poczekaj 10sek i napis brak urządzenia zamieni się w oczekiwanie na sygnał "z nieba".
Pozdrawiam
pw

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 08, 2007, 14:02:25 »
możesz mi bardziej rozwinąć "wybierając z listy BT GPS"-co to dokładnie jest i gdzie jakie to opcjie bo tam mi wyskakuje tylko "port szeregowy" do zaznaczenia ptaszkiem
i czy ustawiasz obydwa porty com 6 i 7 czy jeden wystarczy?  bo mogę tylko ustawic port com 7 jak chcę dodać com 6 przychodzący to ALERT-Nie można utwożyć portu com . Sprawdź ustawienia i ponów prubę
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 08, 2007, 18:06:42 wysłana przez selekta24 »

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 08, 2007, 19:36:40 »
3)wchodzę w ustawienia ->połączenia->blutooth-wybieram włączone, nazwa urządzenia bg001,wymagane uwierzytelnianie zostawiam wolne
u mnie jest nazwa telefonu czyli spv c... a nie gpsa
5)dalej wciskam menu->urządzenia wybieram nowe-dalej telefon skanuje w poszukiwaniu urządzeń i znajduje BG001 -wciskam dalejpokazuje się kod dostępu -zgodnie z instrukcją wybieram 0000(pokazują się tam 4gwizdki) i dostaje informację "twój telefonsmartphone nawiązał połączenie z BG001 i wciskam ok -dalej wprowadzam nazwę wyświetlaną dla urządzenia bg001 wciskam dalej pokazjie się pole usługi i jest do zaznaczenia port szeregowy wciskam gotowe zaznaczając go ptaszkiem i mam urządzenia bluetooth ?bg001(znak zapytania jest w kółeczku) wciskam gotowe gotowe
tutaj zmien nazwe bg001 na BP GPS
4)dalej wciskam menu i wybieram porty com- dodaje "nowy port przychodzący" com 6 zaznaczam bezpieczne połączenie i gotowe(port wychodzący jest nieaktywny )
tutaj usuń porty,które już dodałeś,a następnie dodaj nowy port WYCHODZACY com 6 lub 7 wszystko jedno

Jak zauwazyles najpierw trzeba sparowac-twój punkt5 a pote przylaczyc port do urzadzenia-twoj punkt 4 :)

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 08, 2007, 22:10:31 »
u mnie jest nazwa telefonu czyli spv c... a nie gpsa
-czyli jaka tu ma byc dokładnie nazwa bo ja standardowo mam i-mate5-rozumiem że wpisać trzeba bg001?

tutaj zmien nazwe bg001 na BP GPS

chyba BT GPS?

tutaj usuń porty,które już dodałeś,a następnie dodaj nowy port WYCHODZACY com 6 lub 7 wszystko jedno

rozumiem że jeden port wychodzący wystarczy -przychodzącego juz nie ustawiać tak?

acha i jeszcze w czasie wykrywania po podaniu 0000(czterech zer mam do zaznaczenia ptaszkiem "port szeregowy" zaznaczać czy nie?

i jeszce jedno:
jak wejdę w połączenia->bluetooth- to nazwa urządzenia ma być BT GPS? czy bg001

natomiast dalej gdy wcisne menu -> urządzenie -menu -edytuj to nazwa ma być bg001? czy BT GPS

bo juz całkiem sie pogubiłem:)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 08, 2007, 22:34:47 wysłana przez selekta24 »

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 08, 2007, 23:48:34 »
1.tak
2.tak
3.ani jedno ani drugie tylko nazwa smartphona(ta wyswietlana innym urzadzeniom po polaczeniu za posrednictwem bt).
4.BT GPS
5.-wspolczuje-