prosze o pomoc!! :/

• 4 Odpowiedzi
  • 711 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

prosze o pomoc!! :/
« dnia: Marzec 22, 2008, 16:37:04 »
mam chyba powazny problem z c600 ;/ otoz po wlaczeniu tela u gory jest znak bateria z wykrzyknikiem. po paru sek zamienia sie w normalne paski, niestety po paru min uzytkowania tel sie wylacza i gdy wciskam power zeby sie ponownie wlaczyl to mrugnie raz czerwona dioda i dochodzac do loga orange znowusie wylacza i nawet probuje ponownie wlaczyc ale znowu dochodzi do loga i wylacza sie. lacza sie dopiero po paru min pod kablem z tego co wiem poprzedni wlasciciel zgubil ladowarke i ladowal USB tak samo jak ja... po zainstalowaniu smart toolkita pisze ze stan baterii to 70% i temp 26 stopni... Gdy naladowalem baterie na full (tak wskazywaly liczniki i palila sie zolta dioda zamiast czerwonej) to po wyl i tak jest znak baterii z wykrzyknikiem. co to moze byc i co z tym zrobic bez wykladania kasy?? :> pomozcie bo nie ogarniam

PS. mam oryginalny nie ruszany soft orange. bez lockow

*

Offline malys

• 959
Odp: prosze o pomoc!! :/
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 22, 2008, 18:04:26 »
Jak bateria jest nałądowana do pełna to świeci się zielona dioda, a nie żółta.
Spróbuj najpierw zrobić HR.

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 24, 2008, 14:46:13 »
robilem kilka razy i nic nie daje
Napisane: Marzec 22, 2008, 20:11:01
moze ktos pomoze??

*

Offline m-bee

• **
  • 231
  • Sprzęt: SGH-i780 (Niki 100, C600)
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 07, 2008, 00:19:11 »
a bateria jest ok??
To zbyt oczywiste ale proste rozwiązania są zwykle właściwe.

*

Offline R.E.D.

• 484
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 07, 2008, 23:07:36 »
jeśli masz takie przygody z telefonem od momentu zakupu to spróbuj wgrać nowszy rom, a jeśli to nic nie pomoże to trzeba będzie zainteresować sie bateria- moze coś ze stykami...