Problem z ActiveSync brak polaczenia ( spv c600)

• 11 Odpowiedzi
  • 1627 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 14, 2006, 10:21:03 »
Witam mam taki problem, wczoraj kupilem C600 i odrazu po zakupie pojechalem do kupla, zeby sciagnac blokade Microsoftu i simlock'a, blokade na sie udalo sciagnac ale zato simlock'a nie moze ktos mi cos doradzi jak go sciagnac? ale klopot teraz nie lezy w tym simlock'u, chodzi mi o to ze jak przyjechalem do domu i podlaczylem tel do kompa przez usb to  ActiveSync niechce sie polaczyc i wyskakuje mi tam jakas diagnostyka bledu i po diagnostyce wypisuje mi cos takiego
" Znaleziono znane problemy."

" Do synchronizowania z komputerem wiadomości e-mail, terminów w kalendarzu i kontaktów wymagany jest program Microsoft Outlook 2000 (lub nowszy). "

"Nie można uzyskać adresu IP urządzenia. Aby uzyskać aktualne rozwiązania najczęstszych problemów związanych z adresami IP. kliknij poniższe łącze:
http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=65461 "

" Nie można ustanowić połączenia między komputerem i urządzeniem. Aby uzyskać aktualne rozwiązania najczęstszych problemów związanych z połączeniami, kliknij poniższe łącze:
http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=65257  "

nie jestem zbyt dobry z angielskiego, te strony sa ang, wiec prosze was moze ktos cos wie na ten temat dzieki za odp.

*

Offline Holender

• **
  • 185
  • Sprzęt: SPV C500 wm5.0; HTC Prophet wm6.0; SE J300i :D
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 14, 2006, 21:48:08 »
o sim locku bylo pisane na forum, a ze sie nie laczy z AS to pewnie przez to jak sciagneles blokade aplikacji, starczy zrobic hard reseta i powinno smigac :P blokade aplikacji najlepiej sam sciagaj zmieniajac wartosci w rejestrze a nie przez program, bo jak sie program uzywa to sie wszystko miesza i nie bedzie sie mogl laczyc z AS, przynajmniej tak u mnie bylo :)

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 15, 2006, 14:58:43 »
No dzieki zobacze co bedzie po hard resecie, ale i ta k czekam moze na inne wypowiedzi uzytkownikow C600.

Edit: hard reset nie pomogl, teraz mnie czeka reinstalacja windy
Aby pomyślnie odinstalować program ActiveSync 4.2 i ponownie zainstalować poprzednią wersję 4.x tego programu na stacjonarnym komputerze PC, należy wykonać poniższą procedurę.
1. Usuń istniejące powiązania
2. Odinstaluj program ActiveSync 4.2.

i chyba chodzi oto ze nie usunolem powiazan przed odinstalowaniem AS.

*

Offline paulo

• **
  • 246
  • Sprzęt: HTC SENSATION
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 17, 2006, 10:53:22 »
A może masz problem z DHCP ?? Sprawdź czy usługa jest aktywna ...

Start => Panel Sterowania => Narzędzia administracyjne => Zarządzanie komputerem => Usługi i na liście Klient DHCP

Powinien być uruchomiony i automatyczny.

Pozdrawiam

paulo
:: paulo :: happy HTC SENSATION user :: GG 1521349 ::

*

Offline Pele^^

• 588
    • http://www.pele.go.pl
  • Sprzęt: °SE_W995 °NDS_Lite
Re: Problem z ActiveSync brak polaczenia ( spv c600)
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 17, 2006, 16:01:18 »
Cytat: "vanetten"
podlaczylem tel do kompa przez usb to  ActiveSync niechce sie polaczyc i wyskakuje mi tam jakas diagnostyka bledu i po diagnostyce wypisuje mi cos takiego
" Znaleziono znane problemy."

" Do synchronizowania z komputerem wiadomości e-mail, terminów w kalendarzu i kontaktów wymagany jest program Microsoft Outlook 2000 (lub nowszy). "

"Nie można uzyskać adresu IP urządzenia. Aby uzyskać aktualne rozwiązania najczęstszych problemów związanych z adresami IP. kliknij poniższe łącze:
http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=65461 "

" Nie można ustanowić połączenia między komputerem i urządzeniem. Aby uzyskać aktualne rozwiązania najczęstszych problemów związanych z połączeniami, kliknij poniższe łącze:
http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=65257  "

mam identyczny problem  :(  :(  :S
°Sony Ericsson W995 + R1HA035 CID 81 RED + RODRIGUEZ HDX 3.0 FINAL + Sennheiser MX 760 + Sandisk MemoryStick Micro 8GB 
°Nintendo DS Lite + EDGE DS + Kingston MicroSD 2GB

... T-Mobile SDA -> SPV C600 -> SE D750i -> SE K550i - SE K810i -> SE W995

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 18, 2006, 01:50:59 »
Hmmmm
Pomijam wariant w którym łaczył ci sie na konkretnym PC przed usunięciem blokad, a przestał po ich usunieciu bo to mało prawdopodobne.Zakładam również że łączysz się używając kabla USB a nie innych możliwych metod.
Przyczyny moge byc dwie
-błędnie zainstalowanie sterowniki USB
-Blokada przez firewall
Aby rozwiązac te problemy:
Wyłącz kabel od internetu i wyłącz firewala sprubój połączyć sie z telefonem, jeśli zadziała pomiń resztę.
Odinstaluj AS rewstart PC.
Podłącz telefon i "olej" kominikaty zawiązane z sterownikami.
Zainstaluj AS i restart PC
Tadam teraz musi wszystko działać tzn jeszcze przydał by się outl;ok z pakietu office, ale wcale niekoniecznie.
Pozdrawiam

*

Offline Danzo

• *
  • 94
  • Sprzęt: C500, Wizard, Hermes
    • Omnia Now
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 18, 2006, 12:20:39 »
Właściwosci na moj komputer=>Sprzęt=>Menedżer Urządzeń=> i zobacz czy masz coś NIE zainstalowanego (żółty znak zapytania przy sprzęcie) jak masz to zainstaluj driverki, reset i próbuj

*

Offline Pele^^

• 588
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 18, 2006, 14:58:08 »
własnie wczesniej miałem innego smartphona i łączył się dobrze, podłaczyłem nowego i nijak sie nie łączył, nawet zainstalowałem najnowszego AS.
mam problem z zapora interetowa w SP2, niedługo zrobie format peceta i zobacze czy wtedy zadziala.
°Sony Ericsson W995 + R1HA035 CID 81 RED + RODRIGUEZ HDX 3.0 FINAL + Sennheiser MX 760 + Sandisk MemoryStick Micro 8GB 

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 18, 2006, 17:03:06 »
Poprostu wyłącz ją na czas testów
Start/Panel Sterowania/Zapora systemu Windows kropka w polu Wyłącz (nie zalecane)
Jak będziesz miał jakieś problemy poprostu załuż nowe konto z prawami administratora. Na tym koncie będziesz miał nie namieszane w ustawieniach :P
Format to liche wyjście, radykalne i napewno pomaga wrrrrrr aż mnie trzęsie wszystko da się naprawić choć często zajmuje to więcej czasu niż formatowanie :P
Pozdrawiam

*

Offline Pele^^

• 588
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 18, 2006, 17:54:25 »
Cytat: "Ronert_nik"
Poprostu wyłącz ją na czas testów
Start/Panel Sterowania/Zapora systemu Windows kropka w polu Wyłącz (nie zalecane)

gdyby to bylo takie proste  :(

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 18, 2006, 19:45:08 »
Hej chwile mnie nie bylo a tu tyle odpowiedzi :) juz sie uporalem z tym problemem, poprostu zrobilem formata i juz wszystko smiga jak trza, jedna rada dla tych co chca podlaczyc do swojego PC inny smartphone poprostu "Usuń istniejące powiązania w AS " i nie bedzie problemu, ze nasz AS ma problemy z laczeniem to chyba tyle i jeszcze raz dzieki wszystkim za wypowiedzi pozdr.

*

Offline Pele^^

• 588
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 19, 2006, 18:38:01 »
Cytat: "vanetten"
juz sie uporalem z tym problemem, poprostu zrobilem formata i juz wszystko smiga jak trza.

może i u mnie zadziała, dzieki za rade, spróbuje za jakiś czas...