Wgrywanie update'u do SPV C600

• 3 Odpowiedzi
  • 884 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline g0nzo

• 38
« dnia: Kwiecień 17, 2006, 17:05:27 »
Hej,

chcialem wgrac AKU 2.0 dla SPV C600 i mam taki problem: przy newsie dotyczacym tego update'u ktos napisal ze nalezy zmienic id operatora uzywajac programu TyphoonNbfTool. Problem w tym ze po zmianie operatora tym pogramem plik nbf zajmuje 1kb zamiast poczatkowych 40mb. Czy to wina programu, czy robie cos zle (edit header data, save as)?

EDIT: znalazlem nowsza wersje programu i juz dziala.

*

Offline g0nzo

• 38
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 18, 2006, 18:31:29 »
Czy po wgraniu uaktualnienia AKU2 wystepuja u kogos jakies problemy?
Czy w razie problemow z AKU2 da sie w jakis sposob zrestowac telefon tak aby znow byl poprzedni ROM?
Czy po aktualizacji bede mogl uruchamiac napisane przeze mnie programy na telefonie?

Z gory dzieki

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 18, 2006, 20:56:35 »
Witam,

jeżeli masz na myśli ROM AKU2 od Orange, to nie polecam. Występują problemy ze zdjęciem blokady aplikacji i wogołe zejściem na inną wersję ROM'u. Natomiast ROM AKU2 od iMate SP5 lub SP5m, są bardzo dobre. Sam mam wgrany ROM SP5m i szczerze polecam.

*

Offline g0nzo

• 38
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 19, 2006, 10:29:23 »
Dzieki.

Jesli chodzi o romy i ogolnie smartphony to raczej jestem jeszcze laikiem. czym roznia sie romy (AKU 2) ktore podales od tego do spv c600? czy funkcje, dzialanie jest identyczne? czy nie strace gwarancji wgrywajac rom inny niz do c600?

glownie chcialbym miec mozliwosc korzystania z edge, wm5torage oraz uruchamiac programy, ktore sam napisze.