Polski ROM dla Orange SPV C600

• 3 Odpowiedzi
  • 1136 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 30, 2006, 12:06:58 »
Cześć,
Skopałbym się sam po tyłku, gdybym sięgnął, ale niestety... :)
Rzecz ma się następująco:
- mam SPV C600
- oryginalnie miał polski ROM dostarczony przez Orange
- był poblokowany na wszelkie możliwe sposoby (application i simlock)
Postanowiłem więc pozdejmować blokady. Niestety nie wykonałem backupu ROMu oryginalnego. Blokad nie ma, ale niestety jedyny ROM Orange jaki znalazłem to ten na Orange.uk i Orange.ch. Jest też coś na Orange.nl, ale nawet nie podchodziłem. Jaki ROM Orange może mieć obsługę języka polskiego (kod 0415)?
Może znajdzie się jakaś osoba, która ma SPV C600 z polskim romem (nie i-mate, ten już przetestowałem, zależy mi na Orange'owym).
Z telefonu można wyciągnąć ROM za pomocą <<TEJ>> procedury. Jeśli ktoś ma cierpliwość, byłbym bardzo wdzięczny.
A może gdzieś mogę znaleźć Orange'owe ROMy dla Europy Centralnej i Wschodniej? Coś jak club-imate? Tam jest ROM rosyjski, który zawiera kilka innych wersji językowych.
Pozdrawiam
Smirk

*

Offline Michel

• **
  • 183
  • HTC HD2
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 30, 2006, 13:56:12 »
Jedyny ROM polski to ROM, którego instrukcję zgrania i wgrania masz w poście. Dałem też link do pliku. Wystarczy poszukać.
HTC HD2
HTC Hero
TomTom Go 920T

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 30, 2006, 14:16:13 »
Dziękuję za odpowiedź, ale czy możesz nieco uszczegółowić? Tzn. który post masz na myśli? Gdzie jest ten link?
pozdrawiam

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 30, 2006, 14:21:16 »
OK, nie kłopocz się już. Wielkie dzięki. Znalazłem Twój post, o którym mówisz. Jak sam napisałeś - "jak chce to potrafi" ;)
Dzięki raz jeszcze.