Kilka pytan - SPV C600

• 9 Odpowiedzi
  • 1013 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline fuzzyland

• 42
  • Sprzęt: iPhone 3G, iPhone 4
Kilka pytan - SPV C600
« dnia: Styczeń 05, 2007, 20:49:12 »
Witam,

mam SPV C600 i problem z animowanymi gifami: otoz nie ruszaja sie :-) Czy ten telefon nie ma obslugi animowanych gifow? Czy musze wgrac dodatkowy program? Chcialbym rowniez calkowicie wylaczyc miganie diody (ewentualnie zmniejszyc czestotliwosc). Szukam tez jakiegos programu do obslugi smsow, chcialbym miec mozliwosc podgladu statusu wiadomosci sms (czas dostarczenia/oczekiwanie na raport) oraz obsluge emotikonow (tak jak jest to w SE).
I ostatnie pytanie: czy wgranie softu od i-mate duzo przyspiesza telefon, czy jest on stabilniejszy od softu orange (juz kilka razy mi sie telefon zawiesil). Ktora wersje polecacie wgrac?
Z gory dzieki za pomoc.

Pozdrawiam, Marcin

*

Offline prx2

• **
  • 107
  • Sprzęt: Xda Serra
Kilka pytan - SPV C600
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 05, 2007, 22:04:23 »
witam.
U mnie gify normalnie działają, nigdy nie miałem z tym żadnych kłopotów. Co do diody i tych smsów to nie mam pojęcia, o obsłudze emotikonek to też raczej się z tym nie spotkałem. Co do softu to według mnie soft od imate jest dużo szybszy niż Orange, od dłuższego czasu mam u siebie rom "i-mate_SP5_RUS_2.5.332.1" i nie mam do niego ŻADNYCH zastrzeżeń, ani razu mi się nie zawiesił(w odróżnieniu do romu Orange) i oczywiście szybciej się poruszać po telefonie...

...:::Pozdrawiam:::...
Xda Serra
Rom:    RUU_Raphael_hTC_Asia_WWE_5.07.707.2_Radio_Signed_Raphael_52.58.25.30_1.11.25.01_Ship
Radio:   1.11.25.01

Kilka pytan - SPV C600
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 06, 2007, 04:04:45 »
Rozumiem ze animowane gify nie ruszaja sie w tej kiszkowatej standardowej przegladarce zdjec ? :D  To prawda "obrazy i wideo" nie odtwarzaja animate gifow. Najlepiej miec jakas przegladarke np.: Resco photo viewer niestety jest on platny :] ... Ale mam dobra wiadomosc da sie ogladac animowane gify w ten sposob:
1) wlaczasz obrazy i wideo
2) wybierasz animate gifa
3)dajesz wyslij i wybierasz MMS
4)dajesz menu podglad wiadomosci (7)
TADAM :)

Co do diody sprawa jest ciezka... naprawde dlugo szukalem i niestety rada na diode jest tylko jedna ... przyzwyczaic sie do niej. Ma ona pewne plusy np latwo znalesc telefon po ciemku :)
Co do statusu wiadomosci niestety nierozumiem :/ aczkolwiek raport wyslania jest wyswietlany, takze powiadomienie o dostarczeniu mozna wlaczyc.( W wiadomowsciach sms menu->opcie->opcje konta->wiadomosci sms i tam zadaj powiadomienia o dostarczeniu albo nowa ->opcje wiadomosci i tam zazadaj powaidomienia o dost.)
Co do emotikon niestety nie sa wyswietlane i nikt jeszcze nie zrobil kilenta do wysylania sms ktory by to umozliwial.

Ja mam rom i-mate od bardzo niedawna i uwazam ze w porownaniu z oranga jest znacznie stabilniejszy i co wazniejsze jak napisal prx2 szybszy.(na romie oranga co chwila psul sie home screen ... a na nowym romie odpukac jeszcze taka sytuacja niemiala miejsca). Wgranie romu powoduje utrate gwarancji.

P.S.
Jest jeszcze jeden sposob na diode :] mozna ja popsuc  ]:>

*

Offline fuzzyland

• 42
Kilka pytan - SPV C600
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 06, 2007, 17:50:39 »
Cytat: "Dusiolek"
Rozumiem ze animowane gify nie ruszaja sie w tej kiszkowatej standardowej przegladarce zdjec ? :D  To prawda "obrazy i wideo" nie odtwarzaja animate gifow. Najlepiej miec jakas przegladarke np.: Resco photo viewer niestety jest on platny :] ... Ale mam dobra wiadomosc da sie ogladac animowane gify w ten sposob:
1) wlaczasz obrazy i wideo
2) wybierasz animate gifa
3)dajesz wyslij i wybierasz MMS
4)dajesz menu podglad wiadomosci (7)
TADAM :)

Hehe, faktycznie ;-)

Co do diody sprawa jest ciezka... naprawde dlugo szukalem i niestety rada na diode jest tylko jedna ... przyzwyczaic sie do niej. Ma ona pewne plusy np latwo znalesc telefon po ciemku :)

Nie zdawalem sobie sprawy z takiego zastosowania chociaz sam go uzywalem :D

Co do statusu wiadomosci niestety nierozumiem :/ aczkolwiek raport wyslania jest wyswietlany, takze powiadomienie o dostarczeniu mozna wlaczyc.( W wiadomowsciach sms menu->opcie->opcje konta->wiadomosci sms i tam zadaj powiadomienia o dostarczeniu albo nowa ->opcje wiadomosci i tam zazadaj powaidomienia o dost.)
Co do emotikon niestety nie sa wyswietlane i nikt jeszcze nie zrobil kilenta do wysylania sms ktory by to umozliwial.

Mialem na mysli sprawdzenie statusu w wyslanej juz wiadomosci, np. wchodze sobie we "wlasciwosci" wyslanego smsa i sprawdzam kiedy zostal/lub nie doreczony, nie musze wowczas przechowywac wszystkich raportow.

Ja mam rom i-mate od bardzo niedawna i uwazam ze w porownaniu z oranga jest znacznie stabilniejszy i co wazniejsze jak napisal prx2 szybszy.(na romie oranga co chwila psul sie home screen ... a na nowym romie odpukac jeszcze taka sytuacja niemiala miejsca). Wgranie romu powoduje utrate gwarancji.

Zatem nie pozostaje mi nic innego niz wgranie tego softu :-)

Dziekuje Wam za odpowiedzi.

Pozdrawiam, Marcin

*

Offline arturaro

• **
  • 104
  • Sprzęt: BB 9780; SE NeoV
Kilka pytan - SPV C600
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 06, 2007, 23:03:31 »

Jest jeszcze jeden sposob na diode :] mozna ja popsuc  ]:>

Ja tam się nie znam...ale do wyłączania diody używam aplikacji Modaco LED Toggle. ]:>
Pozdrawiam

Kilka pytan - SPV C600
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 08, 2007, 03:57:37 »
arturaro DZIEKI!!!! Ciekawe ze kiedys pytalem na modaco o taki program i jakos nikt nie uswiadomil mnie o jego istnienu :/

Mialem na mysli sprawdzenie statusu w wyslanej juz wiadomosci, np. wchodze sobie we "wlasciwosci" wyslanego smsa i sprawdzam kiedy zostal/lub nie doreczony, nie musze wowczas przechowywac wszystkich raportow.

W wyslanych/otrzymanych wiadomosciach masz dokladna godzine i czas wyslania wiadomosci... jesli jestes zbyt leniwy zeby wybrac wiadomosc i w niej sprawdzic czas wyslania mozesz wlaczysc wyswietlanie daty i godziny na liscie wiadomosci (obsluga wiadomosci ->wiadomosci sms  menu-> opcje "pokaz date i godzine na liscie wiadomosci" u mnie pokazuje tylko date :P )

*

Offline fuzzyland

• 42
Kilka pytan - SPV C600
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 12, 2007, 20:11:25 »
W wyslanych/otrzymanych wiadomosciach masz dokladna godzine i czas wyslania wiadomosci... jesli jestes zbyt leniwy zeby wybrac wiadomosc i w niej sprawdzic czas wyslania mozesz wlaczysc wyswietlanie daty i godziny na liscie wiadomosci (obsluga wiadomosci ->wiadomosci sms  menu-> opcje "pokaz date i godzine na liscie wiadomosci" u mnie pokazuje tylko date :P )

No tak, to wiem, ale ja pytalem o informacje kiedy wiadomosc zostala doreczona, co nie zawsze rowna sie z data/godzina wyslania.

Pozdrawiam, Marcin

P/S Zmienilem soft na i-mate_SP5_RUS_2.5.332.1, teraz dopiero telefon dziala super :) Dzieki prx2 za info.

Kilka pytan - SPV C600
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 13, 2007, 14:10:19 »
Przeciez wiadomosci sie zapisuja :)
(jak widac na zalaczonym obrazku)

*

Offline KuK

• *
  • 90
  • Sprzęt: SPV C600  ROM i-mate > w oczekiwaniu na WM6 :)
Kilka pytan - SPV C600
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 13, 2007, 20:42:24 »

No tak, ale przypuszczam, że @fuzzyland'dowi chodzi nie o to, żeby magazynować oddzielnie wysłane smsy i raporty o dostarczeniu wiadomości.
Domniemam, że chciałby (ja zresztą podobnie) posiadać możliwość sprawdzenia, np. we właściwościach wysłanej wiadomości, o której ta została wysłana, a kiedy dostarczona (tak jak to wygląda w motce e398).  :)

*

Offline fuzzyland

• 42
Kilka pytan - SPV C600
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 21, 2007, 19:07:15 »
Cytat: "KuK"

No tak, ale przypuszczam, że @fuzzyland'dowi chodzi nie o to, żeby magazynować oddzielnie wysłane smsy i raporty o dostarczeniu wiadomości.
Domniemam, że chciałby (ja zresztą podobnie) posiadać możliwość sprawdzenia, np. we właściwościach wysłanej wiadomości, o której ta została wysłana, a kiedy dostarczona (tak jak to wygląda w motce e398).  :)

Dokladnie o to mi chodzi :)
Co do diody to znalazlem lepszy program: RadioLED i stabilniejszy niz Modaco LED Toggle.

Pozdrawiam, Marcin