Kilka pytan odnosnie C600

• 11 Odpowiedzi
  • 893 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 10, 2006, 20:14:26 »
Od kilku dni jestem szczesliwym posiadaczem C600 .Po empirycznym kontakcie z telefonem (niestety w instrukcji niema prawie zadnych przydatnych informacji) mam kilka pytan na ktore samemu nie udalo mi sie znalesc odpowiedzi:
1) Czy jest mozliwosc nadania funkcji przyciskowi na sluchawkach (np w starym siemensie sl45i mozna bylo za jego pomoca przelaczac kolejne mp3)
2)Czy da sie zapisywac przegladac w pozniejszym terminie raporty ?
3)Czy jest mozliwosc zmienienia prawego softkeya tak aby zamiast do kontaktow wiodl np. do photocontacts ?

*

Offline Pele^^

• 588
    • http://www.pele.go.pl
  • Sprzęt: °SE_W995 °NDS_Lite
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 10, 2006, 20:24:11 »
ad. 1
(np w starym siemensie sl45i mozna bylo za jego pomoca przelaczac kolejne mp3)

też to pamietam :P :proud:
mysle ze nie ma takiego czegos, poza tym tym przyciskom są juz przypisane funkcję ;)

ad. 3
http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=11795
°Sony Ericsson W995 + R1HA035 CID 81 RED + RODRIGUEZ HDX 3.0 FINAL + Sennheiser MX 760 + Sandisk MemoryStick Micro 8GB 
°Nintendo DS Lite + EDGE DS + Kingston MicroSD 2GB

... T-Mobile SDA -> SPV C600 -> SE D750i -> SE K550i - SE K810i -> SE W995

*

Offline R.E.D.

• 484
Re: Kilka pytan odnosnie C600
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 11, 2006, 17:43:23 »
Cytat: "Dusiolek"
Od kilku dni jestem szczesliwym posiadaczem C600

gratuluje ;P
1) Czy jest mozliwosc nadania funkcji przyciskowi na sluchawkach (np w starym siemensie sl45i mozna bylo za jego pomoca przelaczac kolejne mp3)

byc moze i daloby sie cos zrobic w tym kierunku, ale jeszcze nie sprawdzalem ;)
2)Czy da sie zapisywac przegladac w pozniejszym terminie raporty ?

jesli ci chodzi o raporty doreczen to sie zapisuja same. (raport, ze wyslano jest raportem telefonu i nie ma nic wspolnego z doreczeniem smsa) :)
3)Czy jest mozliwosc zmienienia prawego softkeya tak aby zamiast do kontaktow wiodl np. do photocontacts ?

to photocontacts nie podmienia go  :mysli: musialbys poszukac czy jest taki skrot w katalogu windows. dodam, ze przycikowi np aparatu mozna przypisac dowolnie inna aplikacje (to samo tyczy sie przyciskow funkycjnych w okolo joya).

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 13, 2006, 17:45:33 »
Dziekuje bardzo za odpowiedzi :) byly dosc pomocne (zwlaszcza right menu)

Zgadza sie Photocontacts maja opcje podmienienia "override contacts btn"

Jesli chodzi o roaporty to mialem na mysli raporty z popa o stanie konta... niestety nie znalazlem miejsca w ktorym sie one zapisuja, jednakze moge zyc bez tego :)

*

Offline KuK

• *
  • 90
  • Sprzęt: SPV C600  ROM i-mate > w oczekiwaniu na WM6 :)
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 14, 2006, 00:28:33 »
Cytat: "R.E.D."
jesli ci chodzi o raporty doreczen to sie zapisuja same. (raport, ze wyslano jest raportem telefonu i nie ma nic wspolnego z doreczeniem smsa) :)

Tu się nie mogę zgodzić... U mnie jakoś wszystko działa jak należy... :)

*

Offline R.E.D.

• 484
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 14, 2006, 10:05:01 »
Cytat: "KuK"

u mnie tez, wiec nie wiem gdzie znalazles cos co niby nie dziala  :P  

raport "wyslano" jest raportem telefonu, a jesli wlaczysz raporty doreczen to wtedy przychodzi ci raport sieciowy, ktory zapewnia nas o tym, ze sms-es dotarl  ;)

*

Offline KuK

• *
  • 90
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 14, 2006, 12:23:33 »
Cytat: "R.E.D."
Cytat: "KuK"

u mnie tez, wiec nie wiem gdzie znalazles cos co niby nie dziala  :P  

raport "wyslano" jest raportem telefonu, a jesli wlaczysz raporty doreczen to wtedy przychodzi ci raport sieciowy, ktory zapewnia nas o tym, ze sms-es dotarl  ;)

Dokładnie tak, lecz myślałem, że chodzi Ci właśnie o raport doręczenia, gdyż kiedyś gdzieś czytałem, że ktoś dostawał takowy raport bez wzgledu na to czy wiadomosc dochodziła czy nie... Ale to było już dawno i teraz poważnie się zastanawiam czy w tamtym wypadku również nie chodziło o raport telefonu "wysłano" - wówczas przepraszam za zamieszanie :P

*

Offline R.E.D.

• 484
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 14, 2006, 14:53:01 »
heh no to jest tak jak ktos niedokladnie opisuje problem - nastepnym razem poprawie sie  ;)

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 16, 2006, 04:31:09 »
:) To ja jeszcze raz napisze.... po rozmowie w pre-paidzie w moim przypadku w orange (pop) dostaje raport o stanie konta ... jest to poprostu flash-sms ... wyslalem sobie wlasnie flash sms'a i... mam odpowiedz na swoje pytanie... poprostu flash-sms'ow nieda sie zapisac na c600, podobnie jak na wiekszosci telefonow (oprucz noki chyba). Raporty sms oczywiscie zapisuja sie ;)

Moj tel juz wyglada i funkcjonuje dokladnie tak jak bym chcial prucz 1 rzeczy byc moze ktos bedzie w stanie mi pomoc:
Potrzebuje filtr do sms'ow ktory niezmienia sposobu zarzadzania sms'ami (ten standardowy z 5 folderami bardzo mi odpowiada) i dziala tylko w 1 celu: wyrzuca reklamy oranga. Filer one 1.2 niestety odpada gdyz filtruje tylko nr telefonow, a wiadomosci reklamowe wysylane sa glownie z "numeru" promocja , wygraj itp.

Oczywiscie i bez filtra smsow moj spv jest cudowny fantastyczny itd. itd :) szkoda ze jest do niego tak fatalna instrukcja w ktorej totalnie nic niema.

*

Offline KuK

• *
  • 90
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 16, 2006, 13:30:25 »
Ciekawym programem jest Info Sharp, posiada on zaawansowany sposób filtrowania wiadomości :)
Wersję trial możesz pobrać tutaj:
http://www.handango.com/PlatformProductDetail.jsp?siteId=1&osId=699&jid=A4894C8FC36C21A5DX2D44DC77B53F23&platformId=11&N=4294966711&Ntt=info%20sharp&productId=172146&R=172146

*

Offline savac

• *
  • 63
  • Sprzęt: HTC TyTN
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 16, 2006, 14:08:51 »
chyba najlepszym sposobem jest....zadzwonienie do operatora i zarządanie by wyłączył niechciane reklamy. Można zbyć, że się nie da, bo się da. Przynajmniej na abonamentowym sie da. Pani była wielce zdziwiona kiedy ja dzwoniłem ale w końcu odnalazła odpowiedni "ptaszek" w ich systemie. Mam nadzieje ze na POP [orange GO?] tez sie da

*

Offline R.E.D.

• 484
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 16, 2006, 19:23:33 »
Cytat: "savac"
chyba najlepszym sposobem jest....zadzwonienie do operatora i zarządanie by wyłączył niechciane reklamy. Można zbyć, że się nie da, bo się da. Przynajmniej na abonamentowym sie da. Pani była wielce zdziwiona kiedy ja dzwoniłem ale w końcu odnalazła odpowiedni "ptaszek" w ich systemie. Mam nadzieje ze na POP [orange GO?] tez sie da

to ciekawe jest dosyc  ;)

czy moglbys napisac co, gdzie i jak powiedziec? :O~