jaki polecacie wgrac WM na c600....

• 3 Odpowiedzi
  • 1088 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jaki polecacie wgrac WM na c600....
« dnia: Czerwiec 30, 2009, 13:12:35 »
... glowny priorytet to szybkosc, wgralem najnowszy 6.5, jest bardzo ladny i funkcjonalny lecz strasznie przymulil mi mojego leciwego juz c600.telefon uzywany tylko i wylacznie jako telefon i sms:) zadnego ogladania,puszczania muzy,nAwigacji itp rzeczy. Co polecacie w zamian...6.1? czy jeszcze nizej? do tej pory mialem soft od i-mate wm 5.0 :) dzialal naprawde b.dobrze, lecz telefon zaczal wariowac np. wlaczal sam aparat,program do nagrywania dzwikow i pare innych rzeczy i tak w kolko.

i jeszcze pytanie o nieszczesny joy-> znacie moze miejsce gdzie mozna dokupic nowke? na allegro ostatnio widzialem dawno temu. a joya propowalem juz czyscic sprezonym powietrzem, wd40, jedynie nie rozbieralem telefonu na czesci.

*

Offline Ktoś

• 611
  • Sprzęt: NEXUS 4
Odp: jaki polecacie wgrac WM na c600....
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 30, 2009, 20:59:01 »
polecam wm6 pl od mobione - stabilny, w miarę szybki, nieprzeładowany, ale też nie świeci w nim pustkami. Na start masz PL język oraz słownik. Procesor podkręcasz? Telefon stabilnie chodzi nawet z procesorem podkręconym do 276 MHz

co do dżoya, to ponoć jest on identyczny z tym z k700i, na allegro tego pełno ostanio było - tylko nie kupuj tych za 5 zł, bo podobno szybko się psują
Abre tu mente

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 01, 2009, 08:53:06 »
dzieki za info, sprawdze i zobacze jak sie sprawuje, co do procesora to szczerze powiem ze nie podkrecalem, mozesz napisac jak taki podkrecony procesor ma sie do zuzycia bateri? hmm joy od SonyEriksona?:> no ciekawe:) a masz moze jakies doswiadczenie w rozkrecaniu tego telefonu? czy jest trudno, na co zwrocic uwage aby nie uszkodzic czegos? wiem ze jedynie potrzeba odpowiedniego torx`a aby go rozkrecic i tyle.

*

Offline Ktoś

• 611
  • Sprzęt: NEXUS 4
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 01, 2009, 15:45:19 »
Bateria trochę krócej trzyma, ale da się to przeboleć, bo telefon dostaje niezłego kopa.

Tu masz instrukcję rozbiórki http://www.modaco.com/content/tornado-faraday-variants-tornado-modaco-com/241033/i-mate-sp5-tornado-disassembly/ Ja mam Faradaya, więc trochę innego c600. Rozbiórka nie jest bardzo trudna, tylko trzeba uważać na osłonkę anteny, żeby nie ułamać zaczepów no i jak zwykle trzeba robić to delikatnie bo można uszkodzić którąś tasiemkę
Abre tu mente