Jak zdjąć Sim-Lock'a z SPV C600!

• 16 Odpowiedzi
  • 1937 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 05, 2006, 16:44:21 »
Właśnie nabyłem ten sprzęt, ale ma SimLock'a na Orange, a ja mam karte w Heyah! :) Jak ściągnąć SimLock'a z tego modelu?

*

Offline Pele^^

• 588
    • http://www.pele.go.pl
  • Sprzęt: °SE_W995 °NDS_Lite
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 05, 2006, 17:17:00 »
Szukaj

(juz myślalem że sie nie pojawisz w tym dziale.)
°Sony Ericsson W995 + R1HA035 CID 81 RED + RODRIGUEZ HDX 3.0 FINAL + Sennheiser MX 760 + Sandisk MemoryStick Micro 8GB 
°Nintendo DS Lite + EDGE DS + Kingston MicroSD 2GB

... T-Mobile SDA -> SPV C600 -> SE D750i -> SE K550i - SE K810i -> SE W995

*

Offline Tymon

• 356
  • Wroclove :)
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3463311
  • Sprzęt: LG L7, SE P900
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 08, 2006, 10:26:48 »
wgraj soft i-mate :))
Częstochowa,Opole,Wrocław :D

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 09, 2006, 19:05:34 »
Cytat: "Tymon"
wgraj soft i-mate :))

A po co ma wgrywać soft od i-mate? Co to da?Jak wgra to mu simlock zniknie?Pierwsze słyszę! Po wgraniu softu i-mate może nie mieć mmsów , on narazie nie wie czym zdjąć simloka a co dopiero wgrywać soft ,jeszcze sobie chłopina telefon uwali i tyle będzie. Poza tym jak wgra soft z aku2 to nie zdejmie blokady aplikacji i cała frajda z posiadania takiego telefonu poszła w piz...!
Jak czytam dobre rady niektórych ekspertów , to mi się niedobrze robi.Na takim forum powinno się dobrze przemyśleć nim coś się komuś doradzi , bo zła rada może skutkować  narażeniem kogoś na stratę finansową , nierzadko poważną.
Program do simlocka  SDA Aplication Unlock , google i szukaj.Niezbędny jest dostęp do internetu.

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 09, 2006, 22:11:29 »
Cytat: "jacek76"
Po wgraniu softu i-mate może nie mieć mmsów , on narazie nie wie czym zdjąć simloka a co dopiero wgrywać soft ,jeszcze sobie chłopina telefon uwali i tyle będzie. Poza tym jak wgra soft z aku2 to nie zdejmie blokady aplikacji i cała frajda z posiadania takiego telefonu poszła w piz...!

Ja mam wgrany soft (znaczy mialem, bo swojego C600 sprzedalem) z i-mate SP5 i spisuje sie znakomicie. MMSy jak najbardziej dzialaja, czasem problemem jest poprostu kwestia skonfigurowania GPRS dla danej sieci komorkowej.

Cytat: "jacek76"

Jak czytam dobre rady niektórych ekspertów , to mi się niedobrze robi.Na takim forum powinno się dobrze przemyśleć nim coś się komuś doradzi , bo zła rada może skutkować  narażeniem kogoś na stratę finansową , nierzadko poważną.

Tutaj sie calkowicie zgodze !

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 21, 2007, 14:08:28 »
czyli mozna zdjac ten simlock czy nie ?? i czy jezeli mozna to kablem USB ??

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 21, 2007, 15:49:46 »
jedna sekunda w goooglach i po sprawie!!!

Zajrzyj tutaj:

http://wiki.spv-developers.com/index.php/HTC_Smartphone_SIM_Unlock_Guide

następnym razem użyj szukajki lub google zanim zadasz pytanie :wkurzony:
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 21, 2007, 20:08:14 »
no z takim forum to mam pierwszy raz stycznosc :( , zlikwidowac dzialy i napisac google, przeciez nie kazdy za angielski  :worried: , zeby google mi pomoglo to bym nawet tu nie zagladal, zeby Tobie i innym co pisza google zycze trafic na forum w ktorym jestem troche obeznany dziale, ale bylbym zadowolony wpisujac GOOGLE sie klania, dziekuje za pomoc i pozdrawiam wszystkich z google forum .

*

Offline ornitolog

• 2466
    • Odkrywczy
  • Sprzęt: Nokia Lumia 630
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 21, 2007, 20:16:59 »
sorry za mały OT ale nie moge sie powstrzymac
l0oginek czy ty choć w 20% wykorzystujesz mozliwosci tego sprzętu co masz?
cos widze ze juz długi czas nie mozesz sprzedac tych PSP coś z nimi nie tak?

Odp: Jak zdjąć Sim-Lock'a z SPV C600!
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 27, 2007, 16:16:20 »
Witam
Mam problem ze ściągnięciem simlocka w C600 robie wszystko tak jak jest opisane na tej stronie na dole hxxp: pdaclub. pl/forum/index. php?topic=33543. 0 i SPVUnlock2 wyświetla mi błąd "verify that phone is in bootloader made".    
Może ktoś mi pomuc i napisać co mam zrobić żeby ściągnąć tego simlocka???

« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 20, 2007, 18:56:07 »
witam
mam maly albo i duzy problem sprubuje wam gp opisac
robilem downgre spv c600 zeby zdjac bo mi reg edit nie smigal
i teraz wlacza mi sie w trybe sewisowym tylko jesli mogli byscie mi jakos pomuc bede bardzo wdzczny
Pozdrawiam

« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 21, 2007, 21:36:31 »
spokorobi - na tym forum jest wszystko napisane wystarczy uzyc szukaj i wtym momecie nie mozna nikogo tlumaczyc sie brakiem znajomosci angileskiego (swoja droga bez znajomosci angielskiego to takiego telefonu mozna uzywac glownie jako zwyklego telefonu bo prawie caly soft jest po angielsku :) )
jacek76 - fakt :) (tak jak napisal kregowski mms to kwesja tylko konfiguracji)
imol- sproboj moze spv services http://www.spv-developers.com/content/SPV-Services.zip rozpakowujesz instalujesz caba na telefonie i odpalasz program z komputera

*

Offline Slaw3k

• 42
  • Sprzęt: Samsung Omnia i900. HTC Tornado/SPV C600
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 26, 2007, 22:48:27 »
Jezeli masz rom AKU2 to pewnie masz problem z blokada aplikacji. Wejdz na strone francuskiego orange. Tam po wypelnieniu formularza(trzeba podac nr tel w orange(moze byc z Polski), ale ja podalem nr kumpla i nie sprawdzaja tego;) )dostaniesz maila z linkiem do aplikacji sciagajacej CALKOWICIE blokade z Aku2. Bedziesz mial wtedy dostep do rejestru, a wtedy sciagniecie simlocka to juz chyba nie problem;)

jezeli nie znasz francuskiego, uzyj babelfish.altavista.com (przetlumaczy strone na ang;) )
Dokladnego linku do rofmularza nie pamietam;/ jezeli nie znajdziesz na stronie orange to chyba na modaco.com znalazlem kiedys ten link

Ps. moze polski Orange tez zaczal swiadczyc taka usluge? Sprobuj;P
Ps2. mozeby napisac poradnik o blokadzie aplikacji z Aku2 i przykleic go? Bo ciezko znalezc na forum info o tym:PP(sam sie naszukalem kiedys:PP)

*

Offline areklacz

• 21
  • Sprzęt: Toshiba G900, FS Loox T830, Dell D600
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 05, 2007, 16:54:06 »
Ps. moze polski Orange tez zaczal swiadczyc taka usluge? Sprobuj;P
Ps2. mozeby napisac poradnik o blokadzie aplikacji z Aku2 i przykleic go? Bo ciezko znalezc na forum info o tym:PP(sam sie naszukalem kiedys:PP)
Popieram, siedze juz dwa dni na necie i nic..... :)

*

Offline Slaw3k

• 42
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 19, 2007, 04:05:14 »
hehe w zasadzie to nie ma zbytnio o czym pisac. Tylko trzeba znalezc ten link do strony Orange i podac go tutaj;) Aplikacja w cab  jaka dostaniecie rejestrujac sie nazywa Orange Security Unlock (wystarczy ja odinstalowac i z powrotem bedzie blokada aplikacji w telefonie;) )
Jak nie mozecie znalezc na stronie Orange.fr to na pewno jest albo na modaco.com ew na forum xda. Na wiecej stron nie zagladalem a gdzies tam link do formularza ze strony Orange znalazlem;P

Natomiast mozna jeszcze zmienic soft na starszy, albo na jakis z imatea. Ja mam w  domu sprawny backup romu oryginalnego od polskiego Orange(zgrywany z tel kumpla i wrzucony do mojego. Wszystko dziala, serwis spv nawet na gwarancji przyjal fon:D). Postaram sie go niedlugo wrzucic na serwer zeby byl dostepny dla kazdego

*

Offline areklacz

• 21
  • Sprzęt: Toshiba G900, FS Loox T830, Dell D600
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 19, 2007, 09:34:23 »
sciagnalem tego caba z orange.fr i kupa... nic sie nie dzieje dalej nie moge zainstalowac wielu pprogramow bo sa nie.... cyfrowo... :)

*

Offline Slaw3k

• 42
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 20, 2007, 00:36:14 »
a na pewno podales dobry numer IMEI telefonu? on MUSI byc taki jaki masz, bo aplikacja nie bedzie dzialac.

Ja wielokrotnie instalowalem najnowszy soft Orange AKU2 (ze strony szwajcarkiego operatora), bo uwalilem pare razy juz telefon i tym go przywracalem. Nastepnie instalowalem tylko i wylacznie ten plik cab ze strony Orange.fr i moglem juz instalowac kazda aplikacje(np WM5Torage) czy edytowac rejestr