Dzieki Przemek za tak dluga wypowiedz

No iwec do Symbiana napewno nie wroce bo jednak ma swoje ograniczenia. Ilosc aplikacji jak czytalem na forach jest nieporownywalnie wieksza na WM2005 niz na Symbiana.
Fajnie ze wreszcie ktos napisal ze ogolnie sa jakies wady smartphonow! w sumie mi WiFi potrzebne jest do podstawowych zadan, zeby zabic nude, soprawdzic poczte i ciut do gg. Nie jestem biznesmenem ktory potrzebuje idealnego obrazu. Ten net w telefonie ma byc takim luksusem ze na wykladach moge sobie cos sprawdzic, itd. WIem jak to wyglada bo juz korzystalem z netu dzielonego przez BT i w sumie mialem na SYmbianie Opere i nie bylo fatalnie

Tym bardziej ze mialem n-gage'a a tam wyswietlacz jest slaby. No Qtek ma niby super wyswietlacz i przede wszystkim wysoka rozdizelczosc.
CHce isc wlasnie o krok w przod jesli chodzi o to jak zaawansowany mam telefon a zarazem nie dojrzalem jeszcze do czegos co jest telefonem a nie ma 12 klawiszy tylko rysik

Jednak jestem mlodym studentem ktory jezdzi autobusem i nie chce wyjmowac czegos co sie tak strasznie rzuca w oczy, a jednak taki M3000 tai jest...
Dlatego wogole patrze na smartphony i w ciagu tygodnia przeczytalem juz chyba milion watkow i testow

ten qtek mi sie bardzo podoba z wygladu no i ze ma WiFi. Po prostu mialbym zupe;nie normlanie wygladajacy telefon z bardzo odbrym wyswietlaczem (jak na telefon), darmowym netem, muzyka i grami. No i te aplikacje ktorych jest nibybardzo duzo... (na SYmbiana juz nic odkrywczego nie wychodzi - naprawde!!!!) same tylko nowsze wersje poprzednich programow, albo takie co juz dawno byly)