ineternet przez bt w c600?

• 5 Odpowiedzi
  • 2818 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 24, 2006, 09:38:33 »
witam

Prubowalem ustawić połączenie z Internetem przez bt podobnie jak w c500!
Udało mi się połączyć z bt. Jestem widoczny, ale niemoge zacholere znalesc ustawiania portów w telefonietak jak to było w c500.Nie mam tego programu BT SerialPortSetup.
Jeśli udało się komuś ustawić połączenie w c600 proszę o pomoc?

pozdrawiam Rafał

« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 24, 2006, 11:13:27 »
czesc, opisz jak to robiles na modelu C500 ? Bo udało ci sie ustawic neta przez BT na C500??

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 24, 2006, 13:09:47 »
Nie zestawiałem połączenia GPRS przez BT ale co do ustawienia portów:

start-> ustawienia->połączenia->bluetooth-> prawy MENU ->2.porty COM

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 24, 2006, 13:21:03 »
witaj ponownie, chodzi mi o to zebys napisal krok po kroku jak to sie robi bo nie kazdy wie (łącznie ze mna) i takie post by sie przydał wielu userom

dzieki i czekamy na odpowiedz

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 25, 2006, 12:44:21 »
witam
dokladnie mowiac nie  robilem tego na c500 ale opis znalazlem tu na forum
-------------------------------------------------------------------------
 Witam!

Sam długo nie wiedziałem jak to zrobić, no więc proszę…..

Internet z kompa na komórkę przez bluetooth.
Telefon- sp. C500

Potrzebne:
- nadajnik/odbiornik bluetooth do kompa. (cena ok. 40 zł na allegro ). Dobrze jakby miał zasięg 100m.
- program activ sync do synchronizacji komórki z kompem.
- program do obsługi bluetootha. (np. BlueSoleil, Widcomm Bluetooth Manager)
- podłączenie do internetu.

W telefonie trzeba zaznaczyć porty COM6 i COM7 (Start ? więcej więcej więcej…. ?konfiguracje?BT SerialPortSetup)

Zainstalować program activsync.
Ważne jest to żeby włączyć Narzędzia?opcje?Reguły?Przekazywanie-połączenie?internet

Dla bluesoleil.

Uruchomić.
View? refresh devices – F5
Telefon powinien pojawić się na okręgu.
Następnie prawym klawiszem dajemy na telefon i wybieramy PairDevices, zapyta nas o kod do nadania. W telefonie trzeba wpisać taki sam. Potem na telefonie wyskoczy jakiś komunikat o tym ze urzadzenie takie i takie chce się połączyć wtedy dajemy tak tak tak…
Następnie ponownie klikamy prawym na ikonie telefonu i wybieramy conect Bluetooth Serial Port Sernice. Powinien wyskoczyć jakiś komunikat.
Następnie w telefonie wybieramy start ? activesync? menu ? conect via bluetooth.
Powinno po jakimś czasie ok. 5 sekund zapalić się zielone światełko na ikonie activesync.
Dalej wybieramy na telefonie start? ustawienia?więcej? połącz.trans.danych? połączenie z Internetem?połączenie tranzytowe.
Następnie start? Internet Explorer ? menu ? opcje? połączenia? odznaczyć wykrywaj ustawienia automatycznie i w wybierz sieć dać Internet.
No i teraz możemy się cieszyć szybkim netem na komórce.

-------------------------------------------------------------------------------------------

a co do c600 to mecze sie i jakos nie moge ustawic tych portow.]

w programie BlueSoleil do polaczen kom z bt  pojawia mi sie telefon ,polaczyl sie ale jak wywnioskowalem ze wczesniejszego opisu powino sie  pojawic port .W c600 jakos dziwnie ustawia sie te porty .

prosze o jakas rade  
 :?:

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 27, 2006, 23:49:48 »
napisz tylko ze dzala mi net  przez bt:)

podpowiedz :)

tam gdzie trzeba zaznaczyc  szeregowy  .... trzezba odswizyc  i pojawi nam sie activ sync

dalej juz dzala