witam,
nie wiem czy ktos jest w temacie, ale jesli tak to prosze o pomoc.......
rozchodzi sie o to iz, dnia 17.06.2006 kupilem telefon ponoc z dwuletnia gwarancja, jekies trzy tyg temu w tym telefonie popsol mi sie glosniczek, wiec w trakcie rozmowy strasznie charczy, zglosilem sie do salonu orange, oczywiscie telefon przyjeli na gwar ( dowodem gwarancji jest faktura z wybita data i numerem imei telefonu ) ale jak sie okazalo telefon wrocil po dwuch tyg z wypicem z serwisu: "Szanowny, Kliencie Z przykrością informujemy, że w przypadku kiedy gwarancja producenta upłynęła, serwis nie może dokonać naprawy gwarancyjnej telefonu. Prosimy o kontakt z bezpośrednim Dostawcą urządzenia. Informujemy również, że zakończona została obsługa telefonu w ramach gwarancji." i o co chodzi? salonik orange nie wie co poradzic, sprzedawca tel z allegro chce pomuc, ale nie wie jak, zapewnil mi komplet dokumentacji papiery i wszystko co mozliwe, bok- orange twierdzi ze tel ma dwu letnia gwar, serwis wiadomo wg nich gwarancja liczy sie od daty zakupu telefonu!! i sprawdzaja to po jakies tam naklejce pod bateria, wie ktos moze co z tym mozna zrobic?? serwis to oczywiscie crc-polska...wrrrrrrrrrr