gwarancja spv c600??!!

• 3 Odpowiedzi
  • 595 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline norberttt

• **
  • 210
gwarancja spv c600??!!
« dnia: Maj 29, 2007, 17:33:23 »
witam,
nie wiem czy ktos jest w temacie, ale jesli tak to prosze o pomoc.......
rozchodzi sie o to iz, dnia 17.06.2006 kupilem telefon ponoc z dwuletnia gwarancja, jekies trzy tyg temu w tym telefonie popsol mi sie glosniczek, wiec w trakcie rozmowy strasznie charczy, zglosilem sie do salonu orange, oczywiscie telefon przyjeli na gwar ( dowodem gwarancji jest faktura z wybita data i numerem imei telefonu ) ale jak sie okazalo telefon wrocil po dwuch tyg z wypicem z serwisu: "Szanowny, Kliencie Z przykrością informujemy, że w przypadku kiedy gwarancja producenta upłynęła, serwis nie może dokonać naprawy gwarancyjnej telefonu. Prosimy o kontakt z bezpośrednim Dostawcą urządzenia. Informujemy również, że zakończona została obsługa telefonu w ramach gwarancji." i o co chodzi? salonik orange nie wie co poradzic, sprzedawca tel z allegro chce pomuc, ale nie wie jak, zapewnil mi komplet dokumentacji papiery i wszystko co mozliwe, bok- orange twierdzi ze tel ma dwu letnia gwar, serwis wiadomo wg nich gwarancja liczy sie od daty zakupu telefonu!! i sprawdzaja to po jakies tam naklejce pod bateria, wie ktos moze co z tym mozna zrobic?? serwis to oczywiscie crc-polska...wrrrrrrrrrr

Odp: gwarancja spv c600??!!
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 10, 2007, 02:00:17 »
Ja moze wytlumacze :)
Bede nieco wulgarny ale mam do tego podstawy Crc- polska - leci z przeproszeniem w huja ...
Mnie naprawiali teledon 4,5 miesiaca i zgubili fakture!!!!! Nie maja czesci i niecha naprawiac SPV malo po 3 misiacach naprawili telefon (plyta glowna padla) ale oddali z niesprawnym mikrofonem po czym bezczelnie twierdzili ze tak ma byc... odeslalem 2 razy i jakos okazalo sie ze da sie naprawic. Fakt faktem ze htc tez nie jest w porzadku bo z moich informacji ociaga sie z dostawami czesci i nawet nie raczy potwierdzic terminu dostawy. Tak czy owak CRC broni sie rekami i nogami przed naprawianiem tych telefonow. Jesli chodzi o gwarancje slyszalem 3 wersje ktora jest prawdziwa pojecia niemam - wersja 1) gwarancja wynosi rok od daty zakupu wersja 2) gwarancja wynosi 1,5 roku od daty produkcji  werjsa 3) gwarancja wynosi 2 lata.

*

Offline Adamerso

• :)
  • 4139
  • abonent czasowo niedostępny
  • Sprzęt: Oneplus 9 pro + Teclast T50 PRO + Jornada 728 :))
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 10, 2007, 02:28:59 »
pomarańczka daje 2 lata, więc chyba to obowiązuje... Nie mogą się z tego wycofać...

w takim wypadku właśnie orange powinien zapłacić za naprawę, nawet jeśli okaże się, że HTC już nie daje gwarancji.

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 10, 2007, 23:07:24 »
Witaj.

Miałem klasyczny problem z joy'em więc postanowiłem skorzystać z naprawy gwarancyjnej.
Telefon miałem zakupiony w grudniu 2005 i licząc 2 lata wychodziło że jest jeszcze na gwarancji  ::)
Jakież było moje zdziwienie jak dostałem identyczne pisemko jak Ty.
Wkurzyłem się niemiłosiernie i uderzyłem do BOK-u Orange i maltretowałem tam pracownika zadając mu setki pytań, będąc przekonanym że mnie w konia zrobili.
Co się ostatecznie okazało, Orange miał dwie serie telefonów:
1) od pierwszego egzemplarza do któregoś tam lipca 2006 telefony te miały rok gwarancji
2) pozostałe miały już 2 lata
Wynika z tego ze nieszczęśliwie załapałeś się na ten z pierwszej serii.