Gniazdo słuchawkowe-poważny problem!!

• 8 Odpowiedzi
  • 865 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 28, 2006, 16:57:02 »
Witam!!
Mam problem z classikiem. mianowicie cały czas mam ustawiony profil headset.
Próbowałem grzebać w środku, ale to nic nie dało. Odlutowałem nawet gnizdko, ale dalej to samo. Może któreś z nóżek należy zewrzeć, ale niewiem które. Proszę o pomoc!!
Czytałem również, że można pogrzebać w rejestach, aby wyłączyć ten profil...
Jeżeli jest ktoś kto wie coś na ten temat, PLISS HELP!!!

*

Offline holtex

• 1277
  • Białystok
  • Sprzęt: xperia x8 , n95 8gb
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 28, 2006, 21:33:49 »
a próbowałes zrobić hard reset?

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 29, 2006, 16:35:54 »
tak.

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 22, 2006, 12:00:15 »
Więc ja mam taki sam problem bo oglądałem na moim C500 filmik 2 godiznnny i nie bylo glosu bo byl profil słuchawki.Zrobiłem czyszczenie pamięci menagera nic nie dało to podłączyłem słuchawki i mocno poruszałem i wyjełem i jest looz

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 22, 2006, 23:58:28 »
No i ja niestaty mam ten sam problem... Tylko że u mnie jest spraa jasna... Niestaty gdy jechalem rowerem mialem tel w kieszeni i sluchalem muzyki nagle przejsciówka sie zlamala...;/ od tej pory mam ten nieszczesny profil... Wczesniej jeszcze gdy potrzebowalem gdziec zadzwonic naciskalem gniazdo w lewo i profil zmienial sie na normal a teraz nic nie pomaga... Co mam robic?? Ile by kosztowala ewentualna naprawa??

*

Offline Danzo

• *
  • 94
  • Sprzęt: C500, Wizard, Hermes
    • Omnia Now
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 08, 2006, 23:33:45 »
Czesc
Mialem ten sam problem... sluchalem sobie mp3 przed snem i zasnalem z telefonem :D musialem go ladnie poturbowac bo jak wyciagnalem sluchawki rano to ciagle mialem profil sluchawki.
Probowalem nawet zmienic cos w rejestrze lecz nie pomagało...

Wziąłem igłę, wsadziłem i wyczułem zapadkę która uruchamia profil słuchawki gdy się je podłączy.
Grzebałem w nim z godzinę tą igłą (w gnieździe) i w końcu zacząłem ruszać na chama...tzn wciskać zapadkę mocno, podginać blaszki i o dziwo zadziałało =].
Od tamtej pory nie mam z tym problemów :)
Pozdrawiam

*

Offline Tymon

• 356
  • Wroclove :)
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3463311
  • Sprzęt: LG L7, SE P900
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 28, 2006, 10:21:04 »
ja mialem problem z profilem samochodowym :/ mianowicie chodzilo o zniszczenie przeze mnie bloku logiki (brzmi enigmatycznie, ale tak powiedziano mi w serwisie) w wyniku podlaczenia do SPV ladowarki samochodowej do gps mio.serdecznie odradzam takie rozwiazanie ;))
Częstochowa,Opole,Wrocław :D

*

Offline yachu

• *
  • 65
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 05, 2006, 18:55:37 »
W waszych telefonach odgięła się blaszka informująca telefon że ma umieszczone w nim słuchawki.  Jest to uszkodzenie typowo mechaniczne.
Pojawiało się w moim classicu i pojawia się czasem w c600. można to rozwiązać tymczasowo poprzez wkładanie i wyjmowanie słuchawek dociskając pod różnymi kątami. Działa mi to w c600 ale w classicu spowodowało uszkodzenie gniazda i grało na jedną słuchawkę.
Podobno na modaco jest instrukcja jak ominąc zmiany profilów w rejestrze jednak nie próbowałem tego.

« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 16, 2006, 09:56:36 »
Mi już to nie dawało rady... Telefonik oddałem do serwisu. Wymienili mi gniazdo i dzisiaj maja mi odpisać ile za to zapłace... Jak już będe wiedział to napisze :)