Gdzie instalujecie? Ogólnie na temat pamięci w SPV

• 5 Odpowiedzi
  • 1163 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 18, 2006, 14:51:17 »
Witam, telefon SPV C600e posiadam od kilku tygodni. Tak dlugo tez siedze na tym forum i staram sie odnalezc odpowiedzi na wciaz nurtujace mnie pytania. Czasem jednak jest ciezko cos odnalezc i wtedy przychodzi pora na zalozenie nowego tematu - mam nadzieje, ze rzeczywiscie nie ma gdzies podobnego tematu.

Aktualnie najwazniejsza kwestia jest dla mnie zagadnienie pamieci w moim SPV. Wciaz zastanawiam sie od czego zalezy ile mam wolnej pamieci przechowywania i czy to wlasnie ona ma wplyw na szybkosc mojego telefonu.

Gdzie Waszym zdaniem optymalnie jest instalowac programy, gry itp.? Czy lepszym rozwiazaniem jest instalowanie ich na Storage Card (posiadam 2GB Kingstone) czy moze w pamieci telefonu... Czy instalowanie we wbudowanej pamieci nie spowalnia dzialania systemu?

Kolejna sprawa, to to, ze boje sie smieci pozostawianych przez programy przy instalacji/deinstalacji. Jak Wy sobie z tym radzicie?

Licze na to, ze pomorzecie mi zrozumiec te ogolne tajniki dotyczace pamieci we Smartphonach.

Z gory dziekuje.

*

Offline holtex

• 1277
  • Białystok
  • Sprzęt: xperia x8 , n95 8gb
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 19, 2006, 12:19:32 »
Ja instaluje tylko na karcie pamięci :)

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 19, 2006, 13:02:49 »
Cytat: "holtex"
Ja instaluje tylko na karcie pamięci :)

No ok, ja tez instaluje czesc rzeczy na karcie pamieci. W temacie chodzilo mi raczej o to bys mi powiedzial czemu wlasnie oplaca sie instalowac rzeczy na karcie i czy np. instalowanie na telefonie ma zly wplyw na system.

Wciaz czekam na odpowiedz w sprawie pamieci...

*

Offline holtex

• 1277
  • Białystok
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 19, 2006, 23:17:45 »
Instalowanie dużej ilości aplikacji na pamięć telefonu po prostu go "zamula" nie ma  to złego wpływu na telefon ale lepiej instalować wszystko na karcie ;)

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 20, 2006, 11:18:09 »
Witam
Instalacja to kwestia indywidualnego podejścia. Co prawda nie posiadam C600, ale większość telefonów z kartą pamici posiada gniazdo z boku nie pod baterią. Co umożliwia przekładanie ich podczas pracy systemu. W takim układzie trzeba posiadać podstawowe aplikacjie zainstalowanie w pamięci telefonu by np. móc edytować zdjęcia, przeglądać foldery idt
 Jeśli posiadasz kartę 2 GB i nie będziesz jej przekładał to nic nie stoi na przeszkodzie żeby wszystko tam instalować, jeśli jednak będziesz przekładał kartę to zainstaluj podstawowe aplikacje w telefonie.
Pozdrawiam

*

Offline holtex

• 1277
  • Białystok
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 20, 2006, 17:34:07 »
w c600 jest pod baterią karta pamięci