Fatalna jakość nagrywanego dźwięku w SPV C600 !?

• 9 Odpowiedzi
  • 860 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 06, 2006, 21:51:03 »
Zakupiłem niedawno SVP C600 i jestem zaskoczony niezwykle niską jakością dźwięku przy nagrywaniu filmów wideo i notatek głosowych. W porównaniu z innymi telefonami (Sony Ericsson czy Nokia) nagrywany dźwięk jest wprost fatalny -strasznie przytłumiony i wręcz metaliczny. Czy ten model tak ma czy coś jest nie tak, mam C600 raptem kilka dni i trochę mnie to martwi czy wszystko jest z tym telefonem OK. Dodam, że przy rozmowie telefonicznej dźwięk jest porządku.

*

Offline siwytd

• 857
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S III
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 07, 2006, 19:17:50 »
wlasnie sprawdzilem (c600 mam od prawie 4 miesiecy-ale tego nie uzywalem) i faktycznie jakosc jest totalnie do niczego :mysli:
mi to w sumie wisi bo nie uzywam, ale pisze zebys sie nie stresowal ze masz cos zepsute ;)
chcialem dobrze - wyszlo jak zawsze :)

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 07, 2006, 19:33:53 »
OK Dzięki za odpowiedź kamień spadł mi z serca :)

*

Offline MaciejK

• 706
  • Sprzęt: HD2, Iphone 3gs 32gb
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 07, 2006, 20:53:33 »
Polecam Program Do Nagrywania Rjv Sound Recorder Dzieki niemu jakosc sie polepsza uzywam tego w mpx220:D

Warsztat 4x4 Modyfikacje Aut Ternowych Na Wyprawy i Przeprawy, Wyciągatki Zderzaki, Halogeny, Lifty Zawieszeń itp!
Za Pół roku w Polsce bedzie tak jak w Stanach Uwieżcie...

*

Offline szkari

• *
  • 89
  • Sprzęt: Airis T620 (klon MIO p550)
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 09, 2006, 00:03:57 »
ale co ten program polepszy jak mikrofon jest do bani, jeszcze w takim miejscu że jak się nagrywa kamerą to już wogóle nic nie słychać

*

Offline MaciejK

• 706
  • Sprzęt: HD2, Iphone 3gs 32gb
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 09, 2006, 00:24:59 »
Zainstaluj i sprawdz u mne sie polepszylo i w ustawieniach tego programu ustaw na najwyzsza jakosc

Warsztat 4x4 Modyfikacje Aut Ternowych Na Wyprawy i Przeprawy, Wyciągatki Zderzaki, Halogeny, Lifty Zawieszeń itp!
Za Pół roku w Polsce bedzie tak jak w Stanach Uwieżcie...

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 09, 2006, 09:57:06 »
Po pierwsze moim zdaniem mikrofon w c600 jest dobrej jakosci. To ze nie zbiera dziwku z dalsza uwazam za zalete! Nienalezy zapominac ze to telefon i glownym przeznaczeniem mikrofonu w telefonie jest przekazanie glosu osoby do niego mowiacej a nie grubej baby kaszlacej obok w autobusie. Standardowy program do rejestracji dziweku nagryw w tak zenujacej jakosci ze sie tego nieda sluchac! Fakt ze przez to notatki glosowe zajmuja minimalna ilosc miejsca, no ale... Wspomniany Rjv nagrywa dzwiek bardoz dobrej jakosci, jednakze piki wyjsciowe (wav) zajmuja sporo miejsca. Cos za cos.

*

Offline doktur_potfur

• 4
  • Sprzęt: SPV C600
Vito Audio Notes
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 13, 2007, 01:04:38 »
Witam wszystkich!

Jeśli jeszcze interesuje Was program do nagrywania notatek głosowych o lepszej niż przyzwoita jakości, to spróbujcie Vito Audio Notes (google łatwo znajduje).  Można wybrać zapis plików jako *. wav lub *. mp3.  Poza tym program umożliwia nagrywanie wszystkich rozmów.  Oczywiście można wybrać docelową lokalizacje naszych plików.
Minusy? Wersja shareware umożliwia korzystanie przez 14 dni, pełna licencja to prawie $20.  Mimo to warto.

Pozdrawiam!

*

Offline Ganwilk

• **
  • 122
  • http://jakieautko.eu/
  • Sprzęt: Iphone 3g 8gb
Odp: Fatalna jakość nagrywanego dźwięku w SPV C600 !?
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 16, 2007, 17:32:56 »
Miałem to samo w moim c600 dopiero po zainstalowaniu vito audio notes poprawiło się nie do poznania.

Odp: Fatalna jakość nagrywanego dźwięku w SPV C600 !?
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 10, 2007, 01:18:51 »
Po 1) Mikrofon w C600 jest naprawde dobrej jakosci... i wcale nie zbiera najblizszej okolicy ... wedlug mnie przy braku halasu (czyt w domu) prawidlowo mozna slyszec dzwiek z odleglosci do 3 m
po 2) Vito audio notes jesli chodzi o nagrywanie rzadzi... funkcjonalnosc jest bezwzglednie najlepsza sposrod wszystkiego dostepnego na rynku jesli chodzi o nagrywanie rozmow. Jako dyktafon funkcie auto gain itd rowniez spisuja sie fantastycznie.
po 3) podobno w romie I-mate (tak pisza w changelogu) ulepszono jakosc dzwieku (przynajmniej w stosunku do poprzedniego romu i-mate) ja osobiscie w stosunku do romu oranga roznicy nie zauwazylem.