Sorka za opóźnienie, ale nie było mnie przez weekend (byłem na weselu

) i nie miałem dostępu do sieci.

Co do zmiany na głownym menu to screenshot chyba nie ejst konieczny gyż w przypadku c600 nie ma zadnej zmiany na ekranie głownym, poprostu tak jakby nie było adapteru. Gdy testowałem na k508i mojego brata, sprawa wygląda jak na zdjęciach przedstawionych w aukcji. Na wyświetlaczu widać pod operatorem napis SIM1 lub SIM2.
No niestety jesli ktos ma dwa numery z sieci (tak jak, np. ja

to, żeby wiedzieć jaki sie am obecnie numer trzeba sobie wejsc w menu dualsim i spojrzeć, który sim jest aktualnie aktywny (trzeba zapamiętać na jakie pozycje wsadzilismy nasze karty sim

).
Osobiście nie jest to dla mnie problemem, gdyż ustaliłem sobie, że na SIM1 bedzie mój normalny numer, a na SIM2 SimData.

Są inne adaptery, które wyświetlają na wyświetlaczu aktualny numer telefonu, ale z drugiej strony wole, żeby ekran główny nie był niepotrzebnie zaśmiecany, poza tym być może tak jak w moim przypadku pokazywany byłby tylko operator. A tego sima zaryzykowałem, bo działał na compacie...

Co do jednej niedogodności jaką zauważyłem...
Czasami po przełączeniu długo wyszukuje sieć, wtedy musze jeszcze raz przełączyć karty i potem zazwyczał załapuje. Aledzieje się tak tylko jak przełączam na moją kartę simplusa pierwszej generacji (ma on już dobre kilka lat). Podczas przełączania na karte simplus Mega3, problem ani razu nie wystąpił. Myślę, ze na nowych kartach nie bedzie zupełnie problemu, który zresztą i tak występuje dosyć rzadko.

I jeszcze jedna sprawa. Adapter bardzo ciasno wchodzi do gniazda sim,

z oryginalną metalową pokrywą jest to prawie niewykonalne (a nie chce sobie uszkodzić prowadnic), natomiast w zestawi jest jeszcze jedna blaszka którą wsuwa się na plastikową protezę (która służy do przywrócenia obcietej karcie sim jej pierwotnych rozmiarów) z którą adapter wchodzi troche lżej. Tak czy siak chyba zakleje górną cześć taśmą przeźroczytą, żeby simy przylegały do styków - wtedy wszystko wchodiz gładko.

To by było na tyle.... Jak chcecie coś jeszcze wiedzieć to piszcie.