DUAL SIM z SPV c600

• 14 Odpowiedzi
  • 1659 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ial

• 7
DUAL SIM z SPV c600
« dnia: Sierpień 04, 2006, 07:56:57 »
czy tzw. "dualSIM adapter" będzie poprawnie działał z SPV c600 ??
jeden gościu ze sklepu mi powiedział, że NIE bo SPV za wolno się wyłącza i nie następuje przełączenie do drugiego SIMa...

ale może wystarczy np. na chwilkę włączyć i wyłączyć tzw. FligthMode ("Tryb Samolot"?)

aby się przełączyło?

*

Offline bern

• 1156
  • Sprzęt: eee 1201N. htc Desire
DUAL SIM z SPV c600
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 05, 2006, 01:04:34 »
za wolno sie wylacza? a co to ma do rzeczy?

jesli dziala w innych spv (m5000, m3000) to i w tym POWINNO (oczywiscie roznie bywa)

a flightmode.. tego nie wiem ale teoretycznie wylaczenie modulu telefonicznego (to prawie to samo ale z nazwy brzmi profesjonalniej :P ) teoretycznie powinno naklonic dualsima do przelaczenia (zwykle telefony nie maja przecierz mozliwosci tylko wylogowania karty/wylaczenia modlulu)

ale ja tylko gdybam - ktos to sprawdzal?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
DUAL SIM z SPV c600
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 05, 2006, 08:48:58 »
Tryb Flight Mode rozlacza w ogole karte sim i fizycznie nie ma dostepu.

A co do duali jest ich wiele na rynku... w dziale PPC PE dalem wlasnie linka do takiego ktory z m3000 dziala, wiec sadze ze powinien z innymi tez
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline KuK

• *
  • 90
  • Sprzęt: SPV C600  ROM i-mate > w oczekiwaniu na WM6 :)
DUAL SIM z SPV c600
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 10, 2006, 00:20:52 »
Ja kupowałem dualsim na allegro od sprzedającego o loginie irzecki, a dokładnie na tej aukcji:
http://www.allegro.pl/item117598168_super_dual_sim_aukcja_promocyjna_tylko_25_99_zl.html.
Adapter dotarł do mnie dzisiaj, przetestowałem na dwóch kartach simplusa i działa bez problemu :)
Oto kilka fotek:

Jutro musze się wybrać do salonu Plusa po SimData i można szaleć... :)

*

Offline R.E.D.

• 484
DUAL SIM z SPV c600
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 11, 2006, 16:42:49 »
a moglbys jeszcze powiedziec/pokazac czy tez masz jakas zmiane na ekranie glownym (chodzi mi o napis, ktory jest pokazany na ww aukcji  ;) )

*

Offline KuK

• *
  • 90
DUAL SIM z SPV c600
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 14, 2006, 00:17:14 »
Sorka za opóźnienie, ale nie było mnie przez weekend (byłem na weselu :D) i nie miałem dostępu do sieci. :)
Co do zmiany na głownym menu to screenshot chyba nie ejst konieczny gyż w przypadku c600 nie ma zadnej zmiany na ekranie głownym, poprostu tak jakby nie było adapteru. Gdy testowałem na k508i mojego brata, sprawa wygląda jak na zdjęciach przedstawionych w aukcji. Na wyświetlaczu widać pod operatorem napis SIM1 lub SIM2.
No niestety jesli ktos ma dwa numery z sieci (tak jak, np. ja :)) to, żeby wiedzieć jaki sie am obecnie numer trzeba sobie wejsc w menu dualsim i spojrzeć, który sim jest aktualnie aktywny (trzeba zapamiętać na jakie pozycje wsadzilismy nasze karty sim :P).
Osobiście nie jest to dla mnie problemem, gdyż ustaliłem sobie, że na SIM1 bedzie mój normalny numer, a na SIM2 SimData. :)
Są inne adaptery, które wyświetlają na wyświetlaczu aktualny numer telefonu, ale z drugiej strony wole, żeby ekran główny nie był niepotrzebnie zaśmiecany, poza tym być może tak jak w moim przypadku pokazywany byłby tylko operator. A tego sima zaryzykowałem, bo działał na compacie... :)

Co do jednej niedogodności jaką zauważyłem...
Czasami po przełączeniu długo wyszukuje sieć, wtedy musze jeszcze raz przełączyć karty i potem zazwyczał załapuje. Aledzieje się tak tylko jak przełączam na moją kartę simplusa pierwszej generacji (ma on już dobre kilka lat). Podczas przełączania na karte simplus Mega3, problem ani razu nie wystąpił. Myślę, ze na nowych kartach nie bedzie zupełnie problemu, który zresztą i tak występuje dosyć rzadko. :)

I jeszcze jedna sprawa. Adapter bardzo ciasno wchodzi do gniazda sim, :( z oryginalną metalową pokrywą jest to prawie niewykonalne (a nie chce sobie uszkodzić prowadnic), natomiast w zestawi jest jeszcze jedna blaszka którą wsuwa się na plastikową protezę (która służy do przywrócenia obcietej karcie sim jej pierwotnych rozmiarów) z którą adapter wchodzi troche lżej. Tak czy siak chyba zakleje górną cześć taśmą przeźroczytą, żeby simy przylegały do styków - wtedy wszystko wchodiz gładko. :)
To by było na tyle.... Jak chcecie coś jeszcze wiedzieć to piszcie. :)

*

Offline XyniX

• **
  • 161
DUAL SIM z SPV c600
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 14, 2006, 07:37:55 »
czyli teoretycznie ten dual sim powinien działać także z C500??

*

Offline R.E.D.

• 484
DUAL SIM z SPV c600
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 14, 2006, 10:00:22 »
Cytat: "KuK"
ale z drugiej strony wole, żeby ekran główny nie był niepotrzebnie zaśmiecany

ja wlasnie tez - dlatego pytalem  ;)

DUAL SIM z SPV c600
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 14, 2006, 10:45:46 »
Cytat: "XyniX"
Dołączam sie do pytania XyniX-a

*

Offline holtex

• 1277
  • Białystok
  • Sprzęt: xperia x8 , n95 8gb
DUAL SIM z SPV c600
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 14, 2006, 11:35:45 »
Teoretycznie powinien działać... ale w praktyce to nie wiadomo...

*

Offline KuK

• *
  • 90
DUAL SIM z SPV c600
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 14, 2006, 12:29:36 »
Cytat: "R.E.D."
Cytat: "KuK"
ale z drugiej strony wole, żeby ekran główny nie był niepotrzebnie zaśmiecany

ja wlasnie tez - dlatego pytalem  ;)

Ekranik nie jest zaśmiecony także nie ma problemu :)
Cytat: "viper26"
Cytat: "XyniX"
Dołączam sie do pytania XyniX-a

Myślę, że większym prawdopodobieństwem jest, że jeśli dualsim działa na c600 to będzie działał również na c500 bo ja ryzykowałem kupnem ze względu na fakt, że działał na MDA Compact...
Ale tak jak napisał @holtex, odrobina niepewności zawsze pozostanie... :)

*

kepoks

DUAL SIM z SPV c600
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 05, 2006, 16:07:12 »
Może odnowie trochę wątek :)

Smartphone: EuroTel SDA (Qtek 8020) WM2003SE Wersja: 4.21.1088
Dual-Sim => http://www.allegro.pl/item129689460__najtansze_uniwersalne_dual_sim_z_menu_.html

Dual-Sim wykrywany w menu. Podczas wyboru drugiej karty brak reakcji czyli poprostu nie działa. Jeżeli ktoś ma jakiś sprawdzony adapter który działa to proszę się podzielic informacjami.

Odp: DUAL SIM z SPV c600
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 18, 2007, 23:31:18 »
Uzywa ktos dual sim? Bylbym wdzieczny za podanie jakie modele napewno dzialaja z tym telefonem.

« Odpowiedź #13 dnia: Maj 19, 2007, 15:11:16 »
witam
używalem to cudo przez okolo 2 tygodnie.
potwierdzam, działa to na spv c600  jednak nie za dobrze
jeśli ustawisz sobie automatyczne przełączanie np co 30 min to po któryms tam przełączeniu włącza sie tryb samolot  (to jest jeden minus)

a drugi minus tego ustrojstwa to to, ze zzera okropnie baterie
bateria z Dual Sim trzyma prawie o polowe krocej i dlatego miedzy innymi to wurzucilem
jest jednak na to sposob ale i tak bateria bedzie krocej trzymac jak na normalnej karcie Sim, a sposob jest taki ze trzeba wyłączyć zegary na obydwu kartach sim które masz w adapterze.

jeśli wytniesz chip z karty i sim, a bedziesz sobie chcial w przyszlosci przejsc z np. popa na abonament albo odwrotnie z zachowaniem numeru to tego nie zrobisz, bo potrzebny jest numer karty sim.

osobiście to NIE POLECAM TEGO USTROJSTWA
ale to jest oczywiścia moja opinia o tym sprzecie.

pozdro :-)
« Ostatnia zmiana: Maj 19, 2007, 15:13:11 wysłana przez tadek125 »
Co masz zrobic dzis, zrob pojutrze - bedziesz mial dwa dni wolnego  :)

*

Offline przemot

• *
  • 54
  • Sprzęt: SE X1
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 19, 2008, 20:01:07 »

a drugi minus tego ustrojstwa to to, ze zzera okropnie baterie
bateria z Dual Sim trzyma prawie o polowe krocej i dlatego miedzy innymi to wurzucilem
jest jednak na to sposob ale i tak bateria bedzie krocej trzymac jak na normalnej karcie Sim, a sposob jest taki ze trzeba wyłączyć zegary na obydwu kartach sim które masz w adapterze.

a jak wylaczyc te "zegary" na tych kartach sim? bo nie bardzo wiem o jakie zegary chodzi a musze cos z tym zrobic bo ten dual-sim zjada mi cala baterie  :-?